Gå til innhold

Dell Xps vs AMD turion


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg er veldig fristet til å kjøpe Dells Xps. Den virker super, bortsett fra en ting. Den er ikke særlig fremtidsrettet. Windows 64 lanseres om en måned og derfor lurer jeg på om jeg heller bør vente til maskiner med turion 64 prosessorer blir å få tak i. Hva mener dere? Vil man kunne få et like bra skjermkort til turion-systemet som Dell kan tilby med sin XPS?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tja, jeg tror Pentium M holder koken lenge ennå. 64 bit blir først interessant når utviklerne begynner å skrive sine applikasjoner i 64 bit native. Windows 64 gjør ingen merkbar forskjell med de fleste 32 bits applikasjoner.

 

Dette er en nokså typisk benchmark:

blobby.gif

Hentet fra en utmerket artikkel i "The tech report": Link.

 

Siden det er ATI som har laget brikkesettet til de først maskinene som kommer (f. eks. Acer), tror jeg man forløpig må holde seg til deres skjermkort. Men det vil sikkert endre seg etterhvert. Via har også lansert et brikkesett, men det har ikke PCI-e støtte, så da kan du glemme de raskeste skjermkortene.

 

Ellers har vel Dell enerett på Geforce Go 6800 Ultra et par måneders tid...

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Turion er endel billigere, yter generelt bedre eller like bra, eneste jeg lurer på er: hvordan er batterilevetiden? Angående skjermkort så har acer lansert turion med x700, riktignok endel dårligere enn 6800 go ultra, men samtidig er pcen en vanlig 15 WS, istedet for dells gigantiske 17 WS. Jeg ville ventet på turion, jeg tror de kommer til å putte i x800 mobility etterhvert og da er ikke 6800 go ultra så overlegent lenger :)

Lenke til kommentar

Vell, turion er basert på 754-sokkelen, prosessorene er så og si identiske med vanlige 754-sokkelprosessorer, en A64 3700 er raskere enn pentium m på det meste, spesielt multitasking. På anandtech sammenlignet de s754 mot pentium m, en a64 3000 matchet i mange tilfeller pentium m 2 GHz. En a64 på 2 GHz var altså evnbyrdig med en pentium m 2 GHz på det meste, når en da tenker på at a64 3700 kjører på 2,4 GHz og har dobbel cache sammenlignet med a64 3000 så vil jeg tro den lett tar pentium m 2,13 som er intels kjappeste.

Lenke til kommentar

Hva er egentlig forskjellen på en turion og en A64 3700 til bærbar pc? Begge bruker jo socket 757. Kommer de beste turion prosessorene til å yte mer enn dagens bærbare toppmodell fra AMD (A64 3700)?

 

Finnes det bærbare prosessorer med socket 939? Eller vil det komme?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...