Gå til innhold

Forumets uoffisielle gitar-tråd...


SGE7000

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har nå testet en hel haug med Telecastere, og begistringen har på ingen måte avtatt. Baja-versjonen likte jeg meget godt, og synes den (i alle fall til en viss grad) holdt greit følge med de dyrere USA-modellene.

 

Jeg er litt i tvil om jeg likevel skal gå for en USA-modell, da jeg nødig vil hjemsøkes av oppgraderingsspøkelset etter et par uker. Det gjelder bare å finne den riktige. Hvor stor er egentlig forksjellen på de enkelte "individene"? Er det litt på kanten å kjøpe en gitar man ikke har førsthåndskjennskap til, altså en man selv har spilt på?

 

Angående forsterker har jeg fått tilbud om å kjøpe en peavey classic 30 (rør) av en kompis. Fordi jeg hovedsaklig spiller hjemme lurer jeg litt på om denne kan bli for kraftig (bør jo som kjent helst ha litt volum på rør)? Ser vel kanskje for meg at forsterkere helt ned i 5W har det jeg trenger? Noen tips her?

 

Igjen, takk for all hjelp!

Lenke til kommentar

Oppgraderingsspøkelset kjem på besøk uansett. :) Eg tykkjer du skal gå fpr Baja. Lite eller ingenting som slår den på nypris i bang vs. buck.

30w er mykje heime på rommet ja, til øvingslokale og gigs er det ganske perfekt. Har komme mange kule forsterkarar ned i 5w dei siste par åra. Marshall Class5 har fått ei stjerne i mi bok og fire stjerner for best-looking-budget-amp-ever! Orange Tiny Terror kan svitsjast ned i 7w. Òg ein enormt kul amp som i tillegg har vrengkanal.

Lenke til kommentar

Kanskje ikke helt riktig sted å spørre, men siden dette først og fremst gjelder gitar, så spør jeg her:

 

Har mer eller mindre bestemt meg for å spare til et greit "hjemmestudio". Gitar (elektrisk og akustisk), bass og muligens noe vokal fra tid til annen er nok det eneste som skal bli spilt inn, så resten av instrumenter spilles via software. Jeg lurer derfor litt på hva jeg burde se på av utstyr. Jeg kjøper gjerne noe av kvalitet med en gang, og har sett på følgende:

 

Apogee ONE eller Duet (trenger jeg egentlig to kanaler?)

Shure SM-57

Logic Express

I tillegg kan det etter hva jeg har fått med meg være lurt med et eller annet MIDI-interface for software-instrumenter.

 

Dersom det er relevant så har jeg en MBP 15" 2.66 GHz.

Lenke til kommentar

Neimen, da fant jeg en gitar tråd jeg lurte på hvor var :new_woot:

noen Gibson elskere her i gården :)?

Sikker opptil flere! :)

 

Husker en kompis som, etter sin første fransktime på ungdomsskolen, insisterte på at det uttaltes Lé Paul :) Good times!

 

Bestandig lurt på hvordan du sier det navnet XD

 

blir nok min andre Les Paul på meg til uka ^^ har en Gibson les PAul Studio Vin Rød '06, og skaffer meg nok evt Gibson Les Paul Junior Vinatge Sunburst til uka (Gjøvik Musikk har avslag :new_woot: )

Lenke til kommentar

Har nå kjøpt meg ny gitar; en custom telecaster, bygget i Norge i 92. Vil si den minst er på nivå med de amerikanske standard telecasterne.

 

Må likevel fortsatt ha forsterker, og er mest lysten på en liten rørforsterker. Har prøvd Marshall class 5, Fender Super-Champ og Orange tiny terror. Likte alle sammen, men synes Orange ampen blir for dyr. Fenderen er 15w, hvilket jeg frykter kan bli litt for mye når har jeg har den i leiligheten.

 

Registrerte i går at Vox også har en liten røramp, ac4tv. Denne virker svært praktisk (kan skifte mellom 4, 1, og 0,25 watt), og koster ikke mer enn ca. 2500. Har desverre ikke fått prøvd den, så er meget interessert i tanker og erfaringer rundt denne. Vil den f.eks. kunne spille høyt nok til å jamme i et lite øvingslokale?

Lenke til kommentar

Ser ut som jeg har klart å få en sommerjobb i boks, har samtidig fundert på en ny gitar og valget står mellom en Ibanez S prestige 5470F og en Ibanez JS2400. Selv så frister JS modellen litt mer enn SP modellen pga videoen i link nr 2, men på en annen side så har Ibanez SP modellen den nye zr-2 tremolo systemet.. noen tanker om disse?

 

Bonusspørsmål; Hvor i Norge for jeg kjøpt disse? Til nå har jeg funnet ut at jeg må importere fra utlandet..

Endret av ole_marius
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+oiasdf79

Vel jeg har en RG1570 Prestige. Denne har jo som kjent floyd-rose, og jeg må si at jeg synes det koster mer enn det smaker. Er mye jobb med å slike stol-systemer, og er det virkelig noe poeng?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+oiasdf79

Fordi det er avansert og må justeres og vedlikeholdes. Gitaren må gjerne inn til justering og intonering dersom du ønsker å bytte strenge-tykkelse, og man kan ikke stemme gitaren i alternative stemminger uten mye jobb.

Lenke til kommentar

Jeg liker ikke å spille i alternativ stemmninger, så dette er jeg ikke bekymret over. Jeg vet også hvordan man intonerer, for når man skifter strenger, uansett om det samme tykkelse, må man finjustere...

 

Men det jeg liker best med EZ-2 tremoloen er at om en streng ryker holder de resterende 5 strengene seg intonert, samt at jeg kan nærmest "voldta" vibbearmen pga at strengene holder seg tonert :love:

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+oiasdf79

Hva synes dere om Fender Jazzmaster til rock? Ja, jeg vet at den nok egner seg bedre til Surf-rock og Jazz, men jeg synes den både ser kul ut og låter kult.

 

EDIT: Er forresten stor fan av Sivert Høyem og så vidt jeg vet har han brukt Jazzmaster ved flere anledninger!?

Endret av Slettet+oiasdf79
Lenke til kommentar

Hva synes dere om Fender Jazzmaster til rock? Ja, jeg vet at den nok egner seg bedre til Surf-rock og Jazz, men jeg synes den både ser kul ut og låter kult.

 

EDIT: Er forresten stor fan av Sivert Høyem og så vidt jeg vet har han brukt Jazzmaster ved flere anledninger!?

Jazzmaster er av de feteste gitarene jeg vet om. Funker fett til rock og, fikser egentlig det meste! :cool:

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+oiasdf79

Kult! Har dessuten en Ibanez også som kan brukes til hardere ting. Skal visst ha meg tur på Hagstrøm i Bergen på Mandag for å teste jazzmaster jeg da.. :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...