Gå til innhold

Hvorfor er oppgitte stanbytider feil?


Anbefalte innlegg

De fleste telefoner er oppgitt med en standbytid 200 timer ++. 200 timer er ca 5 dager. Da min Siemens S55 var ny holdt den ca en uke, men i den siste tiden har jeg reagert på at telefonene har høy standbytid på papiret og varer kanskje 2 dager i virkeligheten.

 

Jeg hadde en Nokia 6230 i et par måneder. Der varte batteriet under 50 timer (i følge produsenten 300 timer), og mener jeg standby-timer. Hvis jeg brukte telefonen var det vestenlig mindre, men det er en annen sak.

 

Min K500i varer bare et par dager nå, men når den var ny kunne jeg regne med ca 4-5 dager. Også denne er oppgitt med 300 timer.

 

Årsaken til denne posten er egentlig noe jeg reagerte på i amobils artikkel om siemens SF65 (klappmobil med MP kamera). I testen står det følgende:

Et annet pluss er, overraskende nok, batteritiden. SF65 klarer nemlig å holde ut i hele 400 timer standby, noe som er meget imponerende tatt i betraktning av at dette er en kamskjellstelefon.

Dette må et tall tatt ut av luften. Ingen telefoner, og i hvertfall ikke klapptelefoner, har en standbytid på 400 timer. Er det mulig? Riktig nok har ikke SF65 utvendig skjerm som trekker ekstra batteri, men 400 timer tviler jeg på uansett, ytterskjerm eller ikke. En annen grunn til at jeg tviler på dette er at samtlige av Siemens 65 serie, har slitt med dårlig batteri.

 

Oppgitt standbytid på 65-serie:

C65 - 410 (!!)

CX65 - 250

CFX65- 200

M65 - 300

SL65 - 230

S65 - 250

SK65 - 250

-------

K700i har oppgitt 360 timer.

 

 

Overnevnte telefoner er valgt ut pga kjente problemer med batteritiden.

Oppgitte tall er hentet fra amobil.no's prisguide.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

har selv lurt lenge på nettopp dette med oppgitt standbytid og virkelig standbytid..

Av mine tidligere mobiltelefoner er det vel bare en som har vært virkelig i nærheten av å ha den oppgitte batteritiden, og det var en Ericsson T39.

Ser f.eks. på min nåværende siemens sx1, som har en oppgitt batteritid på 200 timer, varer i underkant av 50 timer. Og det er helt uavhengig av bruk..

Lenke til kommentar
Ser f.eks. på min nåværende siemens sx1, som har en oppgitt batteritid på 200 timer, varer i underkant av 50 timer. Og det er helt uavhengig av bruk..

Er telefonen gammel? Min sx1 ble kjøpt for begynnelsen av januar. Siden det har batteritiden ligget på ca 50 timer i bruk og ca 80 uten bruk. Dette er en absolutt minimumsgrense. Eneste grunnen til at jeg aksepterer det er at jeg liker telefonen så godt. En glimrende telefon, men hvis batteritiden blir noe dårligere kjøper jeg en annen telefon (uten symbian) med en eneste gang.

Lenke til kommentar

nei, mener å huske at batteritiden aldri har vært noe særlig bedre enn det.

også kommer det i tillegg endel andre småproblemer med den, så jeg har lagt store planer om å anskaffe meg en ny mobil på fredagen som kommer. (samsung e-330, hvis noen følte seg interessert.)

telefonen er vel halvannet år gammel, tror jeg.

 

men nok OT, saken var den telefonen, som så mange andre jeg har hatt, ikke er i nærheten av å ha den battertiden som er oppgitt.

 

Det virker nesten for meg som om dette er en av de "usynlige" tingene altfor mange går og lurer på, men ingen har spurt om.

"hmm, batteriet varte visst ikke i 200 timer... pytt pytt. får finne ut av det senere."

Lenke til kommentar
Oppgitt standbytid på 65-serie:

C65  - 410 (!!)

CX65 - 250

CFX65- 200

M65  - 300

SL65 - 230

S65  - 250

SK65 - 250

410 timer på Siemens C65 stemmer ikke uansett, det var en gammel spesifikasjon Siemens hadde på C65,men den ble nedjustert til 250 timer.

 

CX65 har lik stand-by tid som M65: 300 timer.

 

SL65 har 290 timer.

 

 

Forresten, ryktene sier at Siemens SXG75 har 400 timers stand-by tid, og det er ekstremt for en telefon med display på 240x320 piksler oppløsning, 262 144 fargers display, 3G/UMTS+++

Endret av ^Cartman^
Lenke til kommentar

Jada...Knutert er inne på noe.....

Jeg hadde for litt siden en reisejobb, der det bare så vidt var dekning.....

Måtte lade dobbelt så ofte...

Rettet seg med en gang jeg var i normalt miljø igjen.

 

Testene er selvfølgelig gjort under helt like omgivelser og belasninger.

Sikkert ideelle...

Lenke til kommentar

Det er klart at dekning er den største faktoren, men uansett synes jeg det høres merkelig ut at dere har standby-tid på ca. 1/4 av hva som er oppgitt.

 

Jeg har vel hatt 9 mobiltelefoner ellerno siden min første, og utenom gamle motorolatelefoner, har alle standbytid som er _tilnærmet_ den oppgitte. Altså, langt i fra 1/4 eller 1/3 eller liknende.

 

Telefonen jeg har nå, er av typen som burde sluke strøm, med sin 262 000 fargers skjerm med qvga-oppløsning. Med min normale bruke (dsv, et par korte samtaler om dagen, pluss kanskje 10 meldinger inn og ut) holder den i litt over 3 dager (lader den natt fil 4. dag så jeg vet jeg har batteri...). Hvis jeg nesten ikke bruker den, bare sjekker for meldinger iblant, og lar den vekke meg om morgenen, holder den lett i mer enn 5 dager.

 

Meeen, uansett... Er det et problem? Så lenge telefonen min holder i over et døgn med moderat bruk, så er jeg jo fornøyd. Det er heller sjeldent at jeg ikke kan lade telefonen etter et døgn. Hvis man skal ut i naturen i lengre tid, velger man jo en telefon med bevist god standby-tid, og da sitter man vel heller ikke og prater og prater og spiller spill og hører på mp3er med telefonen, sånn at den naturligvis gir opp etter en dag?

Lenke til kommentar

Må huske hva standby faktisk betyr; at mobilen ligger urørt (altså, skjermen har ingenting å si, siden den under standby ikke vil være aktiv).

 

Generelt synes jeg 65-serien har bra standby, og da særlig SF65 som jeg har laded kun et par ganger på de 3 ukene jeg har hatt den :)

Lenke til kommentar
Meeen, uansett... Er det et problem? Så lenge telefonen min holder i over et døgn med moderat bruk, så er jeg jo fornøyd.

Samme her. Jeg har vel aldri vært borte fra strøm i mer enn et døgn av gangen på årevis, så hvis telefonen tåler et par døgns normal bruk uten lading (lader min SX1 omtrent annenhver dag; må lade daglig hvis jeg ser video i mer enn en halvtimes tid i løpet av dagen) så holder det i massevis for meg.

 

Men som flere er inne på her så er jo batteritidene angitt ved optimale forhold -uten problemer med dekning eller engang bruk av lys i displayet. Den bare ligger der uten at noe som helst skjer, og det er jo aldri tilfelle i normal bruk.

 

Prøv å skru av lyset i displayet/taster hvis du kan (i den grad teksten da i det hele tatt blir leselig) og du vil garantert se en ekstrem forbedring av batterilevetiden som kanskje kan være kjekk å ha på hyttetur o.l. hvis man forviller seg et sted der det er dekning men ikke strøm... Skrur man den i tillegg av om natten så må vel selv den dårligste telefon holde en langhelg på den måten.

Endret av Shimano
Lenke til kommentar

Alle dere som maser om at mobilen har for dårlig standby. I ordet standby så ligger det en mening, så for å finne ut om batterikapasiteten virkelig er for dårlig, så lad opp telefonen helt, for så å la den ligge helt i ro til batteriet går ut. Pass på å ikke få meldinger, ikke bruk menyen, ikke ring, ingenting.

 

Da kan dere måle standbytiden :).

Lenke til kommentar

Når de måler stand by tiden, er alle ting som tar strøm slått av, de tar sikkert mange telefoner og tester de, og bruker den beste tiden. De har god deknig, så telefonen ikke bruker mye strøm på det, og når de gjør alt dette så skal det være mulig å oppnå denne tiden ;)

Lenke til kommentar

De oppgir i standby for å "skryte" på seg lang batteritid. Man tenker kanskje ikke over det når man bruker den, men når man ser en ny mobil med feks 300 timer standby og så tenker man at man kan bruke den i over ei uke med "normalt/gjennomsnittlig" bruk! Og de lyver jo heller ikke når de oppgir i standby heller... Er bare oss som ikke tror at den må ligge helt stille!

Lenke til kommentar
Jeg foreslår at det burde endres på standard..

Slik at vi f.eks kunne oppgi 3 tider i specs

 

Standby: Slik det er i dag

Taletid: Taletid fra fulloppladet til det er tomt

Brukstid: Beregnet levetid ved gj.snt tid / dekning

Send en mail til samtlige Mobiltelefon produsenter, så tror jeg nok alle sammen ordner dette for deg..! HIHI

Lenke til kommentar

Jeg ser nå i manualen til Siemens CX65, og det står det her:

 

Kilde (side 59)

Driftstider

Driftstidene avhenger av de aktuelle brukstidene. Ekstreme tempraturer reduserer telefonens standbytid betydelig. Unngå derfor å legge telefonen i solen eller på et varmeapparat.

 

Taletid: 100 til 330 minutter

Standbytid: 60 til 300 timer

 

Å ringe bruker 30-90 minutter av standbytiden per minutt.

Å skru på displaylyset på telefonen (+inntasting, spill, planlegger osv.) bruker ~40 minutter av standbytiden per minutt.

Nettsøk bruker 5-10 minutter av standbytiden per minutt.

 

Oppgitte standbytid gleder (sånn sagt) under maksimale forhold.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...