Gå til innhold

Den store sykkeltråden!


paroa

Anbefalte innlegg

Fra månedens illustrert vitenskap.:

 

 

 

Smalt sete lammer potensen

Trykk mot blodårene kan gi varige ereksjonsproblemer

 

De smale racersykkelsetene kan få menn til å prestere mer på landeveien, men også svekke deres yteevne i sengen. Nye undersøkelser fra USA og Italia viser at etter bare tre minutter på setet synker blodtilstrømmingen til penis med 70-80 prosent, og flere timers trening per uke kan i verste fall føre til varige ereksjonsproblemer. Racersetene er ofte så smale at en stor del av kroppsvekten ikke kan legges på halebenet over setets bakerste del. Derfor skjer det en forskyvning av opptil 25 prosent av vekten til setets 'nese' og dermed til mellomkjøttet - det myke og ubeskyttede vevet mellom anus og de ytre kjønnsorganene - der arterien som fører blod til penis, befinner seg. Et smalt sete trykker syv ganger så kraftig på mellomkjøttet som et vanlig sete og reduserer følgelig blodgjennomstrømningen i åren. Fore-kommer trykket ofte og lenge, kan blodforsyningen reduseres på varig basis slik at det ikke lenger kan skapes et trykk stort nok til å oppnå full ereksjon. Forskerne beskriver i Journal of Sexual- Medicine hvordan de har målt trykket 900 steder på et prøvesete og blod-strømmen gjennom penis på forsøkspersoner. Det viste seg at når sykkelrytterne etter cirka én time på setet merker den følelsesløsheten i bekkenbunnen som mange ivrige fritidssyklister kjenner til, så skyldes det at blodtilførselen til penis fullstendig har opphørt. Minst fem prosent av alle mannlige syklister er trolig impotente. Et bredt sete uten 'nese', som gir plass til begge ballene og avverger trykket mot mellomkjøttet, kan sannsynligvis redusere problemet.

 

nr.4/2006, side 20

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Et bredt sete uten 'nese', som gir plass til begge ballene og avverger trykket mot mellomkjøttet, kan sannsynligvis redusere problemet.

5655058[/snapback]

 

Godt mulig det hjelper for sengeprestasjonene, men neppe på landeveien. Tanteseter gnisser utrolig på lårene og nytter ikke om man skal sykle langt.

 

Det der er forresten utrolig gammel "nyhet" illustrert vitenskap kommer med. Det er nettopp denne problemstillingen som har ført til de nyere spilt-setene.

Lenke til kommentar

Slenger opp noen bilder av sykkelen min.. Det er ikke noe vakkert syn for å si det sånn.:innocent:

 

Planen var å ha den på rulle inne i vinter.. men det skjedde ikke..

 

I stede har den opplevd regn, snø, is, grus (200m grusvei hver dag) og ikke minst SALT :cry:

 

Sykkelen har stort sett sett ut som alt annet enn en racingsykkel.. (Grus over alt :p)

 

Det er første året jeg har opplevd at de legger ett tykt lag med salt på sykkelstien.. ser ut som snø.. dette har ihvertfall resultert i mye rust.. så må nok bytte en god del med deler..

 

 

 

DSCN5856_2.jpg

DSCN5852_2.jpg

DSCN5849_2.jpg

DSCN5847_2.jpg

Endret av Marius_EV
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...