Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Finner ikke harddisk, kanskje pga linux?


Anbefalte innlegg

Jeg har to harddisker i pcen. Den ene på 160 gb den andre på 10 gb. Jeg installerte linux på 10gb'n mens jeg hadde 160 gb koblet til. På 160 gb'n ligger windows XP fra før. Da jeg startet opp maskinen igjen. klarte jeg ikke å starte linux, det kom kun opp en feil melding, åsså viste skjermen en slags operativsystem velger. Skjermbildet var også veldig dårlig og skurrete.

 

jeg satte så bare i 160gb'n og prøvde å starte windows, men da fikk jeg beskjed om at maskinen ikke fant harddisken igjen :( . Jeg prøvde så linux harddisken alene, men den funket ikke, bare restartet hele tiden.

 

linux'n jeg prøvde å installere var fedora core 3. jeg har installert det slik før også, og da gikk det greit, men da hadde jeg ikke 160gb'n koblet til under installasjonen.

 

noen som har noen ideér?

 

trenger virkelig hjelp.

 

håper ikke harddisken er ødelagt,, hadde mye filer innpå :blush:

 

-/Hauken

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

har nå fått linux oppe å gå. Jeg brukte installasjons cd'n og fant ut at jeg hadde installert et boot-loader program på windows harddisken. Når jeg nå installerte dette programmet på linux harddisken, fungerte linux greit.

 

Men windows fungerer fortsatt ikke. Dette skyldes sannsynligvis boot-loarder-programmet. Er det mulig å fjerne dette? eller må jeg kanskje partisjonere harddisken på ny?

 

-/hauken

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...