Gå til innhold

Den knallbra multimediamobilen 7600!


Anbefalte innlegg

Jeg fikk nå på onsdag min nye mobil, 7600, og tenkte at jeg måtte skrve en brukertest av den

Jeg har lest gjennom amobils test og funnet feil og mangler

 

Edit: Har også lest gjennom min test og funnet feil og mangler =P

Må også få fram at telefonen kosta kun 1579,- (!) så testen er også vurdert utifra prisen ;)

Til de som fikk et lite inntrykk, ja, jeg er veldig glad for 7600 :thumbup:

Har også vært litt raus med karakterene, siden denne ikke fortjener høye tall

Har også etter noen klager fikset noen avsnitt, og fikset en understrekningsfeil lenger nede ;)

Håper testen blir bedre og lettere å lese nå

7600 er en knall telefon!! :w00t:

 

 

Design, brukervennlighet og skjerm: 5

Designet er flott nyskapende på en måte som ikke blir irriterende

Tastene er lette å bli gode venner med. Det noe uvanlige oppsettet er en vanesak, og etter bare 6 dager har jeg fått opp en nogen lunde bra hastighet på sms, men med noen hakk innimellom.

Man lærer seg fort å tippe telefonen fra side til side for å treffe de vanskeligste tastene. I mitt tilfelle, 6-tasten med MNO. Den er det jeg vil kalle alt for liten, men etter å ha skrevet på telefonen et par ganger har jeg begynt å tippe telefonen litt til siden slik at jeg lett kommer til med tommelen.

En tast som er verdt litt skryt er navigasjonstasten, som er god og responsiv. Den kan være vanskelig å behandle i starten, men etter bare kort tid er den en drøm. Dette er i motsetning ikke tilfellet under kameramodus, der man trykker bare en gang innimellom, så det kan være vanskelig å trykke riktig. Der må man heller bruke den dedikerte kameraknappen på toppen av telefonen. Det å skrive med en hånd er ingen smal sak for folk emd små hender, men med mine lange, tynne fingre gikk det helt greit.

Tastene gir en god og fornøyelig tastelyd når de trykkes inn, og man merker også et lite klikk i fingeren man skriver med når tasten er trykket helt inn. Alle de vanlige tastene til nokia, navy-knappene og rød og grønn telefonknapp, er på en behagelig plassering, men den røde telefonknappen er lett å trykke på om man trekker opp mobilen av lomma om man har den feil vei, som når man hører på mp3.

Skjermen er plassert i midten av tastene, og er stor nok for de fleste. Den sees godt i sollys, men lyser veldig sterkt, noe som kan være irriterende om man sitter med den i mørket.

Sjermens oppløsning er som standard på nokias series 45-grensesnitt, 128x160 piksler og har 65.000 farger, noe som gir gode farger og glatte linjer. Skjermen holder en størrelse som gjør at man kan lese sms lett og oversiktelig. Bildene man tar gjengis like godt, vil påstå bedre, som på en pc.

For øvrig kan det være lurt å lagre bildene med .jpg på slutten så valige pc-er kan lese dem, da formatet ikke lagres som tilleggsinformasjon til bildet.

 

Maskinvare og tilbehør: 5

Nokia har gjort en fabelaktig god jobb når det gjelder programmvaren og tilbehøret til 7600. Mobilen har innebygget media- og musikkavspiller som kan spille av media med god kvalitet. Musikkspilleren blir bare i mono, men om man bruker det medfølgende headsettet får man med enormt god bass og sorround(væfall på de sangene jeg har lasta over) slik at f.eks. symbalene på starten av Du Hast går fra side til side.

Filmavspilleren spiller av filmene man tar opp noe hakkete men samtidig i god kvalitet. Filmene blir dermed gjengitt bedre på telefoner som spiller av i høy oppløsning, som f.eks. Siemens CX65/70.

Når man kommer til det telefonen leveres med har Nokia lagt med alt man trenger. Medfølgende i pakken finner man nemlig en datakabel, en bærestrop, en tøypose å ha telefonen i, en cd-rom og et headsett. Dette er selvfølgelig inkludert en manual, telefonen og en lader. Laderen fortjener også skryt for ladehastigheten. Telefonen er ferdig ladet etter kun 1 1/2 time.

Når det kommer til spill følger det med to kort sagt elendige spill, Puzzle og Backgammon. Puzzle kan være underholdene i et par minutter, men blir fort kjedelig. Backgammon kan være morsomt om man kan det, men med de instruksjonene som gis må man ty seg til å spørre ekte mennesker om reglene.

 

Men nokia har lagt til en link til tre gratis spill man kan laste ned, alle egentlig til symbiantelefoner med normalt tastesett. Spillene man kan laste ned er Snake, Trial Biker og Space Impact 3o3, der Trial Biker var det jeg fant mest underholdende. Alle spillene er som sagt laget for telefoner med symbian-skjerm og normale taster, noe som gjør at kontrollene på Snake er forkastelige. Man kan ikke bruke navigasjonstasten til å styre, kontrollene på Space Impact og Trial Biker er mulig å vende seg til.

Trial Biker er så underholdene og vanedannende at man kan spille det i timesvis før man går lei. Det er for øvrig ikke innstalert Java Midp. 2, så 3D-spill og de fleste nye spill er ikke mulig å spille.

 

Kamera og videofunksjon: 5

Kameraet på 7600 er upåklagelig, men det kunne likevel ha hatt f.eks. større oppløsning. Når det gjelder video er bildene slørete, men tydelige nok til å se motivet. Lyden under filmopptak er også god nok. Men kameraet mangler zoom i kamerasøkeren, noe som kunne vært nyttig.

For øvrig blir bildene veldig bra når man zoomer etterpå, men da får man også med veldig mye unyttig. Bildene blir klare og skarpe, men en megapiksel hadde vært å foretrekke på en mediatelefon som denne.

Bilderedigeringsprogrammet som er lagt med er det jeg vil kalle unødvendig. Redigeringsprogrammene på andre nokiamobiler som f.eks. 6230 er gode nok til at man gidder å bruke dem, men dette er fullt av så mange mangler og manglende funksjoner at man rett og slett ikke gidder å bruke det. Det eneste det kan gjøre er å legge til svart tekst, skeive utklipp og rammer. Må legge til at noen av rammene er ganske bra.

Når det gjelder videofunksjonen, må det sies at nokia har gjort en god jobb. Videoene blir dugbart oppløste og lyden blir bra. Man kan bruke kameraknappen på "toppen" av telefonen til å starte og stoppe å filme, noe som er knall siden man ellers måtte ha tatt i bruk navigasjonstasten, som er noe knotete.

 

Konklusjonen er: en noe ustabil 5

Nokia har gjort en god jobb med denne, og der er få mangler

Den balanserer på et punkt mellom 4 og 5, men klarer seg nok til en 5-er etter et par dagers bruk, og overføring av mp3, da headsettet og lyden er av utrolig god kvalitet.

Det første jeg kommer på å klage over er at det ikke er mulighet for å utvide minnet slik at man kan ha mer mp3. Batterilevetiden er upåklagelig, og holder til en hel dags intens filming og bildeknipsing. Dette er en telefon med få mangler, men stort utviklingspotensiale, noe som er lagt til i etterkommeren 7610, som er en del dyrere.

 

Anbefalt og knall telefon! Godt jobba nokia! :thumbup:

Endret av Hippie-Erlend
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse
Gjest Yoshi

Jeg må si at de karaktersettingene der ikke samstemmer med teksten akkurat.

Avsnitt hadde vært å foretrekke.

Jeg kjenner deg godt, du tvillingbror, og du tar med overaskende lite i denne testen!

3G kunne jo i hvertfall nevnes.

Og prisen! Du fikk denne telefonen for 1400, selv omd ene egentlig koster mellom 3000 og 5000.

Hvis man tar prisen med i sammenhengen kan jo karakterene stemme bedre, men jeg ville aldri gitt 7600 en sterk femmer.

Kanskje en svak hvis jeg var i kjempehumør.

 

Her har dere hva jeg synes om tastene på akkurat samme telefon:

-Ikke så alt for myke

-Ganske flate og små

-Harde å presse ned

-Varierer snålt i størrelse

-Plasseringen er grei nok, men burde vært vanlig eller plassert i en litt heldigere rekkefølge

-Vanskelig å skrive med en hånd

-Ellers ganske fine å se på

-Står i stil, ikke minst

 

Ellers, erlend, kunne du jo nevnt at bildene blir veldig, veldig, veldig store.

Kan sammenlikne to bilder jeg og erlend tok av samme motiv.

Erlends 7600 tok et bilde av en grønn undulat. Resultat skurrete og støyete, 182kb.

Min CX70 tok et bilde av samme fuglen i litt bedre belysning dog, resultat: veldig gode farger må jeg si, sitter ikke med mobben akkurat nå, men bilde tok under 50kb.

 

 

PS: grunnen til at Erlend ikke legger ved bilder er at man ikke kan overføre noe fra eller til Windows 98!

Det burde trekke ned siden denne telefonen er såpass avansert og kom for to år siden! Og mer enn det.

 

Karakterene er litt overdrevet, erlend.

Litt sånn " jeg elsker denne mobilen og vil gjerne vise det"-aktig.

Prøv å se det fa en annen vinkel...

Endret av Vegard_
Lenke til kommentar

Kjempebra test! :thumbup:

 

Karaktersettingen var kanskje litt overdrevet, men uansett en bra test!

 

Hvis jeg skal pirke veldig mye: avsnitt hadde vært å foretrekke da teksten blir litt mer ryddig og lettlest!

 

PS: Du har noen understreksfeil ser det ut som.

Endret av Johan123321
Lenke til kommentar
Gjest Yoshi

Haha :!:

Fikke n skikkelig skjennepreken av Vegard_ (broren min) for de terningkastene og skal endre dem!

En av dem er en skrivefeil, og de to andre er alt for vennlige

Var litt i lykkerus etter å ha fått den skjønner dere

 

Men dette er en absolutt bra mobil! Ingen tvil om det! :thumbup:

Lenke til kommentar
Gjest Yoshi
har "Hippie-Erlend" glemt å logge ut av "Vegard_"?

Japp, skjer hele tida når brodern er litt sløv.

Han satt og hadde full musikk ret innpå øret når han skreiv uten å sjekke hvem som var logga på, hvis det skulle forklare bedre ;)

Lenke til kommentar
Gjest Yoshi

Ja, nå ble det bedre, erlis.

Men jeg er fremdeles uenig i terningkastet.

Menmen, det er jo din mening.

Min mening er 4.

 

Du kunne nevnt at bildene ikke er noe særlig bra før du zoomer?

Det synes ikke jeg er noe positivt.

Altså, bildene blir bra før du zoomer etterpå, men det er nesten som nesa til mario i Super Mario 64, hvis dere skjønner.

Litt sånn hakkete streker og sånt.

 

Noen som synes jeg skal lage en brukertest av CX70?

Det kunne jo trengs da det ikke er noen på amobil fra før.

Har mobben hvis dere lurer ;)

Lenke til kommentar
Gjest Yoshi
Jeg syns du bør lage det..

 

 

En ting til, kan du ikke legge til noen bilder i testen, visst du har muligheten!

Nei, sorry har ikke kabel...

Men jeg kan jo sende en haug med bilder til min mailaddresse fra mobben.

Men da må jeg sette opp for e-post først.

Eller webmail, som det heter på netcomspråk..

Finnes det noen mall for tester, forresten?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...