Gå til innhold

Komplett har sendt feil skjermkort ?!?!


nvenjar

Anbefalte innlegg

Fikk nytt skjermkort fra komplett nå, endelig!

 

Men så, hva faen ?

 

De har prestert å sende meg feil kort ?

 

Jeg mener, Gainward Geforce 6800GT 256 MB, som jeg bestilte er rødt med 2 vifter !!

 

Står ingenting om produsenten på selve skjermkortet, kan det være et referanse kort ?

 

Noen her som har Gainward GT serien ?

 

Se bilde:

IMG_0201_1.JPG

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er nok ikke feil, har vært lignende poster om dette før. Så du har nok fått riktig kort. Men om dem fikk kort med referenase kjøleren vet jeg ikke(Husker jeg leste om folk som var skuffa over at dem ikke fikk rødt printkort ol.)

 

Skal ikke si det med 100 % sikkerthet, men tror det var slik det var.

Lenke til kommentar
Jeg hadde ikke hatt noe imot å ha et referansekort fra nVIDIA. Har selv sverget til referansekort når det kommer til ATI-kort, og har bare gode erfaringer med dem (det vil si kort som kommer fra ATI selv). Bare kortet leverer hva Gainward lover, bør det være knekkende likegyldig hvordan kortene ser ut.

Ok men sånn mer teknisk, er det noe forskjell ? Hva er det som gjør at du heller ville hatt referanse kortet framfor det originale ?

Lenke til kommentar
Ok men sånn mer teknisk, er det noe forskjell ? Hva er det som gjør at du heller ville hatt referanse kortet framfor det originale ?

Da vet man hva man får, og at ytelsen er slik produsenten selv mener den skal være og at det ikke er noe tull med f.eks minnebussene (Sapphire sine Radeon9800Pro 128-bit?).

 

Jeg er ganske lik, jeg misliker sterkt 3. parts produsenter da det er forholdsvis lett å bruke f.eks dårligere komponenter, kutte her og klippe der for å spare utgifter.

Lenke til kommentar
Ok men sånn mer teknisk, er det noe forskjell ? Hva er det som gjør at du heller ville hatt referanse kortet framfor det originale ?

Nå kjenner ikke jeg Gainward sitt GF6800GT. Men grunnen til at jeg helst vil ha referansekort (direkte fra nVIDIA eller ATI) er at da vet jeg at jeg får kvalitet. På ATI-siden har dette vært mulig å få kjøpt da ATI har gitt ut egne skjermkort. Disse har vært gode og stabile, og har aldri bydd på problemer. Husker tilbake til den tiden hvor Radeon 9700 Pro var det hotteste av det hotte, og mange som hadde 1. og 2. revisjon hadde stabliltetsproblemer med AGP8X. Mange har også hatt stablilitetsproblemer med FastWrite og VPU Recover. Disse kortene har da som regel kommet fra underleverandører som f.eks. Sapphire og PowerColor. Jeg har selv et 1. revisjons Radeon 9700 Pro fra ATI selv (Build By ATI) og jeg har ikke hatt noen av disse problemene. Kortet fungerer like bra i dag som da jeg fikk det. VPU-recover ser jeg på som en nyttig funksjon og FastWrite er alltid påslått. Bruker det ennå i maskinen hos foreldrene mine. Har også hatt et Radeon X800 Pro som jeg teknisk sett var fornøyd med. Også her var både VPU og FastWrite påslått, Men på grunn av ATI sin dårlige linux-støtte og manglende FreeBSD-støtte, byttet jeg ut dette kortet til fordel for nettopp et GF6800GT. nVIDIA gir som sagt ikke ut egne skjermkort, så jeg valgte da et fra POV, hvor Doom 3 var inkludert. Hvis nVIDIA hadde gitt ut egne skjermkort, ville jeg sannsynligvis vurdert det. Som sagt, jeg mener det at de som vet best hvordan man f.eks. lager et ATI-kort, er ATI selv. Tilsvarende for nVIDIA. Jeg trakk frem ATI som eksempel, da de faktisk gir ut egne skjermkort, i motsetning til nVIDIA, som til vanlig kun lager grafikkbrikker og overlater kortproduksjonen til underprodusenter, som f.eks. Gainward. De som kjøper Gainward GF6800GT kan risikere å få et referansekort på slump da Gainward i en periode gikk tomme for egenproduserte, tilsvarende kort.

 

Edit: som excalibur påpekte, man kan da også være 110% sikker på at spesifikasjonene på kortet stemmer helt med hva grafikkbrikkeprodusentene (ATI og nVIDIA) sier de skal være på de gitte grafikkortene, slik at man unngår lignende tilfeller av f.eks. GF6800GT med 128 MB DDR-minne eller Radeon 9800 Pro 128bit edition.

Endret av stigfjel
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...