Gå til innhold

Den store DFI NF4 Tråden!


skyline

Anbefalte innlegg

det funker fint å gjøre det jeg nevnte på chipsett vifta. turtallet stiger i takt med temp, så du vil nok aldri oppnå 70 grader selv om du setter det som max. men prøv deg fram. er uansett billigere og enklere enn å bytte vifte og sånt. den pastaen som ligger på chipsettet er no forbanna dritt å få av. omtrent som tyggis.

6010324[/snapback]

 

Jeg har no ArticSilver5 liggendes, kanskje en god idè å bruke den i stedet? Går det ann å få av de chipsetviftene uten å ødelegge de? ^^

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jada viften får du uten å knekke den, men vær forsiktig med plastklipsa. jeg knakk mothakene på det ene mitt. så jeg måtte bruke noen messing klips fra et 9800pro kort. og siden de er av messing så valgte jeg å legge inn et par tynne papp ringer mellom mothakene på klipsa og baksiden av kortet.

Lenke til kommentar
Niks :) Believe you me

6041734[/snapback]

Kortene må jo komunisere over SLI bor om hvem som skal ta seg av hvilke deler av arbeidet, er det ikke slik SLI funker? Uten den broen blir jo det ene kortet bare gående på tomgang uten å gjøre noe, har jeg ikke rett?

6041786[/snapback]

 

Nei, det er bare snakk om en 50-100 poeng mindre i 3dmark 06 feks. :)

Lenke til kommentar

SLI-broen er stort sett ment for hovedkort uten muligheten for manuelt å flytte jumpere slik at hk selv emulerer en SLI-bro.

 

Jeg kan godt teste i kveld, sette alt på standardhastigheter, CPU på 2GHz og stock på skjermkortene, bare for å se hvor mye det har å bety for "den gjengse bruker".

Lenke til kommentar

For de som bruker dfi kort og ikke vet hva de 6 store svarte jumperne mellom pci-e portene er til, det er sli jumper. Hvis man flytter alle seks et hakk ned, så er hk'et gjort i stand for sli. Hvis man ikke gjør det, vil man heller ikke få kjørt sli. Dreit meg ut der første gangen, klødde nesten hull i huet på meg da jeg ikke klarte å kjøre kortene i sli. Vet ikke hvordan er det for de hk'ene uten sli jumper, kanskje må man ha sli bro da...

Endret av samye83
Lenke til kommentar
SLI-broen er stort sett ment for hovedkort uten muligheten for manuelt å flytte jumpere slik at hk selv emulerer en SLI-bro.

 

Jeg kan godt teste i kveld, sette alt på standardhastigheter, CPU på 2GHz og stock på skjermkortene, bare for å se hvor mye det har å bety for "den gjengse bruker".

6041816[/snapback]

jeg kunne godt tenkt meg å se en sånn test :)

Lenke til kommentar

Expert er bygd annerledes enn og trenger ikke hard jumprers for redirigering av lanes .

 

SLI = Scalable LInk

Quote SLIZone:

What is the function of the SLI connector?

 

The SLI connector is a proprietary link between GPUs that transmits synchronization, display, and pixel data. The SLI connector enables inter-GPU communication of up to 1GB/s, consuming no bandwidth over the PCI Express bus. The SLI connector is used with GeForce 6600 GT products and above. For all other SLI-Ready graphics cards, inter-GPU communication is passed through the PCI-Express Bus, instead of through the SLI Connector. For these mainstream GPUs, there is typically enough excess bandwidth across the PCI-Express bus to effectively manage this additional communication. More powerful GPUs (GeForce 6600 GT and above) require the SLI connector to achieve optimal scaling results.

Lenke til kommentar
jeg har selv dfi ultra d og EB brikkene til ocz. jeg vet at brikkene er gode for minst 260mhz stabilt på kortet mitt, men problemet er at fra 250 og oppover, i stigende hyppighet, så får jeg lange heng når jeg kjører 3d programmer (spill og 3dmark osv) i flere sekunder føre den plutselig tar i gang igjen.

 

etter litt lesing på et amerikans forum, og et par pms med marcusOCZ (tror han kaller seg mackanz på hw forumet) så har jeg kommet fram til at ikke bare forsvinner hengen med et annet hovedkort, men brikkene klokker også lengre. det er spesielt asus a8n premium som skiller seg ut, men det er ikke umulig at andre hk også utnytter brikkene bedre, da det er dfi kortet som begrenser EB brikkene. noe som er kjipt, fordi de yter veldig bra på dfi, har ~7000 +/- mb båndbredde (målt i sandra) ved 241,7mhz. noe som tilsier over 90% effekt.

 

så hadde jeg hatt litt penger til overs, så hadde jeg bestillt et asus kort, eller testa det nye abit 32x kortet.

 

edit, og det er nok ikke minnekotrolleren heller, jeg trodde det da jeg opplevde det samme på min 3200+, men da det samme skjedde på akkurat lik frekvens med opteronen, så var det enkelt å komme fram til hvor problemet lå

 

btw, hvis noen her bestemmer seg for å teste det nye abit kortet sammen med opteron, så hold oss oppdatert på hvordan det funker, er veldig spent på det hk'et

5977793[/snapback]

 

Har litt oppdatering på dette emnet!

 

Har som sagt tidligere slitt med akkurat det samme over lang tid og til slutt endte jeg opp på OCZ sitt support forum hvor det viste seg at det er ikke bare vi som har dette problemet, mange andre får heller ikke rammen til å gå over 250.

 

Resultatet var i hvertfall at jeg fikk RMA på mine brikker så hvis dere har problemer gå inn på OCZ sine support sider og sjekk prime stable databasen, hvis du ikke får brikkene stabile så er de ganske sikkert fra et parti som har problemer, de fleste som har problemer får nå RMA på brikkene sine.

 

Just wanted to let you know!!

 

Retro....

Endret av Retroboy
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...