Gå til innhold

110v til 220v


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg gjorde følgende:

 

Kjøpte en ringkjernetrafo fra ELFA. På denne siden har du to valg: enten en ringkjernetrafo på 50VA eller 500VA, avhengig av hvor mye strøm apparatene trekker. Du må huske å bestille de som det står 110 volt på...

50VA er nok til ting som DVDspillere/laddere osv (maks 0.5 Ampere). Til forsterkere, TVer og PCer anbefales 500VA (maks 5 A).

 

Så kjøper du hobbyplank på IKEA, og snekrer en fin boks å sette trafoen i. Og så kjøper du et støpsel med ledning og en kontakt på clas ohlson.

 

Kjøper du den trafoen på 50VA, kan du rekne med å ha et budsjett på ca 3-400,- ELFA har studentrabatt!

 

Siden det er to sekundærsider, er det viktig å paralellkoble dem riktig vei. Jeg tok først feil, og holdt på å svi trafoen. :whistle: Heldigvis gikk det greit.

Endret av Snublefot
Lenke til kommentar
Ringetrafoer er vel ikke akkurat tingen å anbefale da de som regel har crappy kvalitet (det er meninga at de skal ha det, husker ikke helt hvorfor)

Vil nok ikke annbefale det jeg heller da dette er ment for ringeklokker som ikke tar skade av at spenningen er ustabil og slikt!

Slo det opp i KSA boka mi nå:

En ringetransformator er laget kortslutningssikker, den magnetiske motstanden er økt. Dette er gjort ved hjelp av å bruke en liten jernkjerne pluss at det er en luftspalte mellom selve jernkjernen og "topplokket"

 

Veldig praktisk for ringeanlegg som stort sett fungerer uansett

 

Men for alt annet er ikke en vinningsgrad på 0,6-0,8 veldig gunstig!

Lenke til kommentar

Merkelig at dere har den oppfatningen...

 

Jeg trodde at ringkjernetrafo var mer effektiv og hadde mindre magnetisk stråling enn konvensjonelle trafoer. .

 

Jeg må sjekke ingeniørboka mi i løpet av morgendagen, for å finne ut av det!

 

En ting er sikkert, og det er at den FETESTE forsterkeren jeg noen gang har hatt, hadde en 500VA ringkjernetrafo. Den forsterkeren hadde ingen problemer med å levere strøm når bassen vibrerte som verst.

Lenke til kommentar

Høres ut som om dere snakker om to forskjellige ting. Ringkjernetrafo og ringetrafo. Ikke at jeg vet var ringetrafo er, men det er riktig som Snublefot sier, sitat

at ringkjernetrafo var mer effektiv og hadde mindre magnetisk stråling enn konvensjonelle trafoerT
. I tillegg, som han også antyder, er den mye kjappere til å lever mye strøm.

 

En annen kilde til 110V kan være gammelt utstyr med trafoer designet for både 110 og 230V på primærsiden. Den har da oftest 3 eller også 4 tilkoblinger på primærsiden. Da ta man enkelt ut 110V ved å koble den ene ledningen til dem midterste tilkoblingen og den andre til en av de ytterste.

 

PS!!! 230v er livsfarlig!!!!!

 

110v.gif

 

space

Lenke til kommentar

Jeg har konferert med boka mi, og jeg har som vanlig rett :yes:

 

Takk for støtten, space! ...jeg har heller ikke hørt om ringetrafo.

 

Sant, med det å bruke utrangert utstyr. Så lenge trafoen har mulighet til å halvere spenningen går det greit. Hvis du har en trafo som er beregnet på å doble spenningen, kobler du den bare motsatt!

 

...og sikringer... det er viktig, det! Kunnskap om hva høy spenning gjør med en fragil menneskekropp er også greit å ha :D

 

Alt i alt bunner det ned i hvor mye strøm apparatene trekker. De på baksiden av apparatene for å se om det står hvor mange watt de trekker. Strømtrekket kan du rekne ut ved å antall watt med driftsspenningen. eks: 330W/110V=3A. Så lenge trafoen opererer under strømstyrker over 3A går det greit.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...