Gå til innhold

Erfaring med LaCie?


vr

Anbefalte innlegg

Hei

 

Vurderer å kjøpe Lacie ekstern harddisk og DVD-brenner. Noen som har erfaring med disse - for meg - ukjente merkene?

 

Er forskjellen i overføringshastigheten så stor at det er verdt å betale noen hundrelapper ekstra for FireWire kontra USB2?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjøpte meg en lacie 250 gig ekstern harddisk grensesnitt usb 2.0 Den er jeg kjempe fornøyd med. Støyer ikke i det hele tatt og ikke blir den særlig varm heller. Har brukt den til å overføre masse mp3 og filmer. Bare la den surre og gå i bakgrunnen. Meget fornøyd med den.

Mvh

Ole

 

Edit : Det er mulig at Firewire løsningen gir deg en mer stabil og gjevn overføring av data. Men om den forskjellen er så stor at den rettferdiggjør kostnaden ? Det må nesten være opp til den enkelte.

Endret av Crazy Joe
Lenke til kommentar

Diskene har jeg god erfaring med, men ville nok ikke gått for en DVDbrenner da de ikke er akurat så veldig anerkjente på brennermarkedet. edit: ja, firewire er definitift å foretrekke på eksterndisker, men det finnes også mange andre produsenter som har dette, bl.a. maxtor (huff...maxtor).

 

Skulle jeg kjøpt eksterndisk i dag hadde nok valget stått mellom Lacie og WD.

Endret av JKJK
Lenke til kommentar

Lacie er generelt et veldig bra merke. God kvalitet, topp ytelse etc.

 

Har de siste årene vært store innen grafisk bransje, med spesielle skjermer, backupløsninger, eksterne disker/optiske enheter tilpasset mac etc. Denne bransjen stiller svært høye krav til oppetid etc. noe Lacie klarer veldig bra.

 

Er veldig fornøyd med det utstyret jeg har hatt så lang :-)

 

Arcade

Lenke til kommentar

Jeg ser at LaCie HD opererer med 2mb buffer og 11ms seek time, mens øvrige produsenter, feks WD, typisk oppgir henholdsvis 8mb og 8,9 ms på sine eksterne HD.

 

Kanskje er denne forskjellen kun flisespikkeri utelukkende av teoretisk interesse. Eller er det slik at den rett og slett er merkbart tregere?

 

Jeg synes forøvrig det stilrene designet til LaCie er svært bra, særlig når en skal ha flere enheter i samme serie.

 

Behovet mitt for en ekstern HD oppstod etter siste virusangrep, som endte i full formatering. Jeg ønsker derfor å ha en sikker backupløsning for bilder, musikk og dokumenter, som ikke blir påvirket av nytt virusangrep på selve pcen. Tanken er derfor å ha den frakoblet med unntak av når filoverføring/backup foretas. Jeg går ut fra at det i så fall holder å slå av power-bryteren på den eksterne hardisken for å unngå at virus finner veien dit? Har LaCie en slik av/på knapp?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...