Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

enkel LAN-tilkobling,trenger hjelp..


Anbefalte innlegg

Hei,

 

vi prøver å koble to PCer sammen, for å spille mot hverandre. på den ene PCen er det vanlig LAN-tilkobling, som en Patche-kabel passer greit i. På den andre er det, (foruten ethernet-tilkoblingen som er til internett) en mindre port(som er litt for liten til patch-kabelen), denne står som 1394 nettverkskort i windows. hva trengs for å kunne koble disse sammen? finnes det en overgang å få kjøpt noe sted, og vil det fungere?

Endret av Burrre
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1394 er firewire

 

Om det er firewire kort på begge tror jeg det går an å linke via den. Ditto finnes det "nullmodem" kabler til USB porter.

 

Enkleste er nok å dra ut pluggen til internett og koble dem sammen med en kryssa TP kabel. Kan spille, men ikke gå på nett. Om dere har et ekstra nettverkskort så kan jo det installeres i den PCen som er koble til nett (Ethernet = LAN)

Endret av m-kane
Lenke til kommentar

Har nå byttet kort i den ene PCen, så nå er det to vanlige kort, +patch-kabel. De virker å ha kontakt med hverandre, da jeg kan se på en PC hvis kablen kobles fra den andre. har prøvd å følge veiviseren for netverksoppretting, men allikevel kommer feilmelding om begrenset eller ingen forbindelse. hva må til for at det skal fungere?

Endret av Burrre
Lenke til kommentar

Kjøp deg eit nettverkskort standar Fast Ethernet 10/100mbit ... du før kjøpt div. noname kort til under 100 lappen på elkjøp & diverse ... ein 2-3 meter kryssa tpkabel må du nok ut med 50 kroner eller noko slikt. Du kan berre gløyme Firewire ... dei kablane er DYRE samt at det har begrensa fart & evt. konfigurasjonsproblemer vil følge med da ikkje alle spel etc. konfigurer seg riktig firewire som nettverkstilkobling ... alså for 150,- så har du alt det du trenger ...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...