Gå til innhold

58 GB bad sectors opptar diskplass, hva er galt?


Anbefalte innlegg

Etter storopprydding på på disken, en western digital 200GB, med sletting av unødvendige filer og gjentatte defragmenteringer, oppdaget jeg at ledig diskplass faktisk vises som vesentlig mindre enn summen av alle filer på disken skulle tilsi...

 

En analyse av brukt/ledig plass med Partition Magic viser dette:

PM8.jpg

 

Og en en Chkdsk viser at det skyldes ikke mindre enn 58 GB skadede sektorer:

Chkdsk.jpg

 

Dette er noe som må ha utviklet seg grdvis over en lengre periode, og jeg har aldri merket noe til dette eller fått noen som helst feilmeldinger på grunn av det.

 

For å finne ut mer om problemet, brukte jeg WD sitt diagnose program, men dette gjorde en grundig analyse av disken uten en eneste feil:

WDTest.jpg

 

Hva betyr egentlig dette? Er disken fysisk sett i orden, og det er feil på filsystemet på disken eller...?

 

Har prøvd å kjøre chkdsk c:/f og chkdsk c:/r for å se om dette kunne rette opp noe, men uten resultat.

 

Er det noe annet jeg kan gjøre for å få tilbake den tapte plassen på disken, uten noe så drastisk som formatering?

kan jeg fortsette å bruke disken som den er nå, eller vil den havarere snart?

 

Hjelp og gode råd mottas med stor takk! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hm.. den nyeste serien til WD er kjent for å ha bugs, så dette kommer ikke som noen bombe på meg (er selv WD-fan og har pr. i dag 12 WD disker i funksjon, så det er ikke ment som noen kritikk ovenfor WD).

 

Det jeg ville ha prøvd i første omgang er å partisjonere opp disken på nytt (ja, dessverre) for så å formatere den (IKKE hurtigformatere).

 

Hva sier event-loggen din (under system)? Noen disk / ftdisk / ntfs feilmeldinger der?

 

58GB bad sectors høres "for mye" ut i mine ører, så jeg har et håp om at det f.eks. er en partisjonstabellfeil eller en filsystemfeil eller lignende. Jeg ville som sagt satset på repartisjonering for å finne ut av det.

Endret av JKJK
Lenke til kommentar

Har en ny WD 200 GB s-ata disk her nå. Og den er ny, altså kjøpt på torsdag. Den er ikke på nett i det hele tatt. Alle installfiler (f.eks service pack 2) og fler-lags komprimerte filer (divx, dvd-r) på den blir korrupte. Har kjørt WD sitt testprogram, og fikk ingen feil der. Har kjørt en scandisk i windows nå, men heller ingen feil. I disc management står det "at risk" på den. Skjønner ikke hva som skjer... :S

Lenke til kommentar

Helst bør du kjøreen formatering av disken med arguemnt /u (unconditional). Da tar en hele disken inkludert det den tror er dårlige sektorer.

 

Så bør du ta en full surface-scan av disken. Scandisk kan ta dette. Det vil ta griselang tid, men det er eneste måten å teste om det faktisk er dårlige sektorer.

 

Om det virkelig er så mange bad sektors, så må du forvente at den disken dør veldig snart, men jeg tror heller det er snakk om en systemfeil som har markert sektorer som bad ved en feiltagelse.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Har nå prøvd ut en mengde programmer for å søke etter feil på disken, men det er ingenting som tilsier at det er noe fysisk i veien med disken.

Jeg begynner å tro at disse såkalt skadede sektorene feilaktig er flagget ut av windows.

 

Nå har det seg slik at jeg har en liten 2 GB parisjon på denne disken som aldri har blitt brukt. Er det mulig å resize denne med ledig plass fra systempartisjonen, for så å flytte alt over på denne partisjonen?

 

Så lenge jeg kan flytte alt av løse filer og sånn over, er jeg egentlig fornøyd.

Men er det også mulig å flytte alt på systemdisken (klone) over på ny partisjon?

Eller vil i dette tilfelle også da problemet med "skadede sektorer" følge med?

 

Noen med gode idéer til hva jeg skal gjøre?

Lenke til kommentar

Ser ut til at du ikke har hatt støtte for disker over 133GB i en periode...

Hvis du trekker fra antall GB bad sectors fra total plass, så kommer du omtrent ned til 130GB. Hvis originalpartisjonen var 200GB men windows kun klarte å adressere 130 ville de resterende bli markerte som bad.

Lenke til kommentar

Har nå løst problemet! :thumbup:

 

Brukte Partition Magic og endret størrelsen på systempartisjonen. Når jeg overførte plass til ny partisjon, ble de såkalt "skadede sektorene" overført til den nye partisjonen som ledig plass der alt var i orden.

 

Så nå har jeg delt opp 200 GB disken i tre partisjoner: En partisjon med windows og alle programmer på ca 62 GiB (litt mye kanskje, men liker å ha litt god plass her. Har veldig mange programmer installert...), en partisjon på ca 110 GiB til bilder, filmer og andre dokumenter, og en partisjon på ca 15 GiB til backup hvor jeg bl.a har lagt image av systempartisjonen pluss en annen disk som er full av musikk.

 

Så nå er alt bare velstand igjen! Alt fungerer som det skal, disken ser ut til å være helt i orden, og jeg har 0 skadede sektorer på samtlige partisjoner.

 

Fremdeles litt usikker på hva som forårsket problemet, men nå er i alle fall alt i orden, enn så lenge... :yes:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...