Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Nytt musikkannlegg i golfen!


Anbefalte innlegg

Mornings til det norske folk!

 

Har nettopp kjøpt med 'ny' bil ('85 Golf GTI) og må kjøpe komplett annlegg til det då det berre er kassettspeler frå før. Hadde ikkje tenkte å bruke allverden med penger, så eg har sett meg ut ei slik pakkeløysing, samt ein cd/radio frå komplett.no.

 

CD-spelar

 

Høgtalerar!

 

Er dette brukande? Er ganske grønn når det gjelder bilstero så er litt usikker...

 

Takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som med alt annet her i livet, du får hva du betaler for, men jeg ville droppet 6*9, de gjør ingen nytte for seg, du sitter jo foran i bilen, ikke oppi hattehylla. Du kan jo også ta en prat med en lokal bilstereo butikk, så får du sikkert tilbud på komplett anlegg, så slipper du å bestille fra forskjellige plasser.

 

OT : Og gratulere med bilen, morsomme de, men trenger litt omsorg.

Lenke til kommentar
men jeg ville droppet 6*9, de gjør ingen nytte for seg, du sitter jo foran i bilen, ikke oppi hattehylla.

Skjønner ikke hvorfor du mener at man bør droppe 6x9 i hattehyllen. Man får jo en mye fyldigere lyd med høytalere bak. Hadde først bare 4 høytalere fremme. Ga en helt grei lyd. Men da jeg fikk to 6x9 Alpine montert i hattehyllen, fikk jeg en mye bedre lyd i bilen. For ikke å snakke om hvor mye bedre basslyd det ble. Så i mine øyne, gjør de veldig mye nytte :thumbup:

Lenke til kommentar

Grunnen til å droppe 6*9 er enkel og innlysende: Du forer forsterkern med tokanals lyd, ikke firekanals. Dessuten låter de fleste 6*9" aldeles ræva.

Mer "trøkk" til en viss grad ja, men absolutt ikke noen fryd for øret.

Lydbildet blir rotete om du får lyd bakfra, mudrete og udefinert vil jeg si. En står jo ikke med ryggen til på konsert eller sitter med ryggen til anlegget i stua heller.

Lyden er også meget avhengig av monteringa. Skikkelig montering er sentralt for å oppnå et for godt resultat. Har du et skikkelig komponentsett spiller det somregel bedre enn mange heller dårlige høyttalere til samme pris.

Mail/ring etter tilbud på forsterkern subben, kabelsett for strøm og signal samt sikring og et ok komponentsett til ca samme pris er mitt råd.

Sjekk også ut Eltek for bra produkter til en rimelig penge.

Lenke til kommentar

Folk lærer aldri, eller har dere aldri hørt et skikkelig godt frontsett? Et godt frontsett spiller fletta av et jallafrontsett og 6x9. Hvis du har planer om å ha den Golf'en en stund, så ville jeg anbefalt deg å kjøpe en god cd-spiller først for så å spare til forsterker og et bra frontsett (komponentsett). Senere kan du oppgradere med en sub.

Endret av tjalla
Lenke til kommentar

Takk for alle svar!

 

Sei at eg satser på å sette i eit ok frontsett med høgtalerar. Kordan gjer eg det når det ikkje er høgtalarar der frå før?

 

Men viss eg satser på å få til desse 6x9 i hattehylla, så må eg isåfall lage hattehylle sjøl, det er det nemelig ikkje.... Hmmm... vanskeligare enn eg hadde trudd dette. Får sjekke litt rundt om på nettet om eg finner nokre bilder å sjå etter.. :)

 

Trur uansett eg går for den cd spelaren. Virker grei nok den :)

Lenke til kommentar
En står jo ikke med ryggen til på konsert

Har du noen gang vært på konsert?

 

Vet at flere enn deg har sagt/skrevet dette, men dette er aldeles feil å sammeligne med bilstereo.

 

Konserter går ofte i MONO, samt at flere konserter har høyttalerrack stående midt i publikum, og på toppen av det hele er lyden som regel RÆVA i forhold til studiolyd på cd avspillt på bilstereo eller hjemmeanlegg..

 

6x9 kan låte helt ok, men kommer ann på merke/kvalitet og pris.

 

Jeg er enig i at lyden bør komme forfra, men om dette er mye bry for deg å få til kan du like godt ha noe bak.

Hvorvidt du dra bruker komponentsett som vi anbefaler, eller 6x9 er jo opp til deg. Om du ikke setter allverdens høye krav til lyden så gjør du som du vil..

Endret av Techpoint
Lenke til kommentar

Jepp, har vært på endel konserter, men eksemplet var mer for å poengtere det jeg mente ved å visualisere det. Enkelte konsertopptak er rimelig ubrukelige, men det finnes også de som tas opp rett fra miksebordet som er aldeles brukbare.

Uansett så er lyden fra en CD tokanals derav begrepet stereo, avviker en fra selve definisjonen av lydens gjengivelse er en allerede på ville veier mener nå jeg. En bil er langtfra et perfekt lytterom, men det er ikke nødvendig å gjøre det værre enn det er.

Nå har jeg hørt andel 6*9 og sammenliknet med komponentsett så henger de nok noe etter, selv de glorifiserte Infinityene.

 

Delefiltrene er jo en ting, de er ikke akkurat av ypperste kvalitet for å si det sånn og ingenting er bedre enn det svakeste leddet i kjeden.

 

For det andre; skal en abslolutt ha noe i hattehylla bør det bygges inn så det ikke jobber mot samme luftvolum som suben som ofte befinner seg der. Det sier seg sjøl at en lett får fasefeil og diverse uhumskheter av slikt. Nå skal ikke jeg påberope meg allverdens kunnskap innen elektroakustikk da jeg nettopp har begynt å lese litt opp om temaet, men såpass forstår en tilogmed vha skolefysikken.

 

Demping er ikke nevnt ofte nok, hehe ;)

Ingenting er værre enn å høre på rasling og skurring av bilblekk, usjameg!

 

Jeg vil bare ikke at folk skal gå i den sure fella å spare seg til fant ved å kjøpe noe de i utgangspunktet vil vær fornøyde med, men første gangen etter å ha vært i bilen til en kompis som har et ok komponentsett så snubler de omtrent i sin egen geip på vei ut. Har sett etpar tilfeller av det...

 

konklusjonen får bli at er en ukritisk og driter i om det låter riktig, bare det er lyd så smeller en inn 6*9'ere, er en litt mer kritisk til hvordan det låter tar en seg det lille bryet det er å montere et greit komponentsett.

 

Tror nok vi er ganske enige når alt kommer til alt, men så var det det med viljen og evnen til å kverulere da, hehe :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...