Gå til innhold

Nikon D70 eller Canon EOS 20d eller Nikon D2x


Anbefalte innlegg

Altså: Nok et newbie spørsmål..

 

Som dere sikkert skjønner av headingen sliter jeg virkelig.....

 

Hva skal man velge. Nå har jeg lest tester så øyet er stort og vått. samboeren er hoppende gal for at jeg sitter her å leser og jeg klarer fortsatt ikke å bestemme meg..

 

Hva er det beste kameraet?

 

Jeg har aldri brukt speilrefleks før. Kun såkalte lommekamera. Har et Nikon Coolpix nå, men etter å ha sett et Canon EOS 20d hos en venn ble jeg mildt sagt imponert over speilrefleks. Hastigheten er fantastisk og bildekvaliteten enormt bra.

Tester rundt omkring på nettet viser at man "må" behandle bildene i etterkant med et fotoprogram. Amatører som vi er hadde det vært fint å slippe alt for mye av det da det blir tatt maaange bilder..

Planen er å ta et par lynkurs i fotografering til å begynne med og deretter ta noen litt videregående kurs for å bli en bedre amatørfotograf.

Regner med at bildekvaliteten bedrer seg jo mer jeg lærer, men til å begynne med er jo "ut av boksen" bilder det viktigste.

Jeg har også fått med meg at linser er utrolig viktig, og jeg har pr nå ikke anelse om hva de forskjellige betegnelsene betyr annet enn at noen tall står for lysstyrke og at jeg trenger flere linser avhengig av bruk.. :)

 

Så om dere lærde kan bistå meg. Hvilket kamera er best for en som bruker auto instillinger til å begynne med og eksperimenterer mer etterhvert?

 

Tusen takk til alle som tar seg litt tid til meg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er ikke direkte "lærd" innen DSLR kameraer enda, men er iferd med å skulle kjøpe meg ett selv.

 

Du kan lese gjennom min store tråd om hvilket kamera jeg skal velge her!

 

Burde være noen tips o.l. der.

 

Kort fortalt, så er det Canon EOS 20D som står på toppen av min liste nå (etter at jeg har vinglet mellom mange forskjellige!).

 

Men jeg lurer på hvorfor Nikon D2x er med som ett av dine valg? Det er ett kamera i en helt annen klasse enn D70 og 20D. Det koster jo ca. 50 000,-!!!

Vet ikke hvor stort budsjett du har, men siden du er amatør så er egentlig D2x totalt bortkastet som ett førstegangs DSLR? Med ett par objektiver som yter rettferdighet til ett D2x, så snakker vi fort om en pris nærmere 70-80 000 iallefall.

Lenke til kommentar

Siden "ut av boksen" bilder det viktigste nå, og at du kommer til å bruke auto innstillinger til å begynne med og eksperimenterer mer etterhvert så ville jeg ikke gått for ett dSLR kamera nå.

Ville heller kikket i kompakt-klassen, hvor det finnes mye bra. Noen eksempler:

Panasonic Lumix DMC-FZ20

Konica Minolta DiMAGE Z3

Canon PowerShot S1 IS

 

Når du har lært deg å være kreativ, så kan du begynne å lukte på dSLR.

 

Av nevnte kameraer ville jeg kikket mest på Konica Minolta DiMAGE Z3 og Canon PowerShot S1 IS. Begge bruker batterier i AA-størrelse og disse får man jo tak i stort sett overalt. Begge har fått gode resultater på batteritestene. Sistnevnte bruker også CF-kort som til nå i allefall er standard for dSLR. En ekstern blitz for Canon-kameraet vil også kunne brukes på ett Canon EOS-kamera.

 

Les gjennom de ulike testene og dann deg ett bilde. Du vil uansett finne plusser og minuser for de ulike kameraene. Det er til sist helt opp til deg og magefølelsen din.

Lenke til kommentar

Tester rundt omkring på nettet viser at man "må" behandle bildene i etterkant med et fotoprogram. Amatører som vi er hadde det vært fint å slippe alt for mye av det da det blir tatt maaange bilder..

Da du ligger vægt på at få billederne færdige ud af kameraet, uden efterbearbejdning, må valget klart falde på Nikon D70 ud af de tre nævnte.

 

Se evt. www.larstroels.dk/dslrartikel.htm

Lenke til kommentar

Kjøp D70 med følgende tilleggsutstyr:

SB-800 Blitz

Fjernkontroll

Ekstra Batteri

Stativ m/kulehode

18-70 kit objektivet

12-24 f4.0 Sigma

50 mm f1.4

85 mm f1.8

80-200 f2.8

90/105 mm macro Sigma/Tamron

Kamerabag

Nikon Capture 4.1

Kvalitetsfiltre til alle objektivene

Eclipse og Sensoswabs for å rense CCD

Photoshop CS for å behandle bildene på PC'en

Fotoskriver

Sydentur/fjelltur for å bruke alt utstyret

 

eller

 

D2X huset uten noe mer...

Endret av froggyler
Lenke til kommentar

D2x var med for å illustrere at jeg overhodet ikke vet hva som vil være best for meg :)

 

 

Pingla:

Tusen takk for tipsene, jeg har lest igjennom dem også, men jeg har bestemt meg for at speilrefleks er det neste kameraet. Selv om det betyr noen mer eller mindre mislykkede bilder til tider.

 

Ser ut som om det står noenlunde likt mellom Canon EOS 20d og Nikon D70. Froggyler illustrerte jo prisen på D2x rimelig greit kan man si......

 

Jeg har lest en del på www.dpreview.com og sammenlignet EOS 20d og D70 der:

 

http://www.dpreview.com/reviews/compare_po...on_d70&show=all

 

for meg ser de jo temmelig like ut, men det er et par forskjeller der som jeg lurer litt på.

 

Sensor Size: Er større bedre?

Sensor Type: Hva er best av CMOS og CCD?

ISO Rating: Tja, har noe å gjøre med lysforhold har jeg forstått.

 

Også var det dette med linser. Froggyler hadde jo en lang og fin liste :) , men hva trenger jeg egentelig til å begynne med? Jeg kommer til å ta ca 50/50 innendørs og utendørs bilder. Jeg leste også at noen linser har innebygget autofokus og bildestabilisator. Dette høres absolutt ut som noe for meg.... Ihvertfall til jeg har litt mer kontroll. Hvilke eller hva slags linser bør jeg ha?

Lenke til kommentar

Har du penger, er 20D valget. Er du på et lavere budsjett, får du mer for pengene med D70.

Cmos brikken til Canon kan gi marginalt renere bilder, noe bedre dyamikk. Brkkestørelsen mellom disse to har betydning om du skal printe A3+ ikke ellers.

ISO mulighetene på 20D er suveren, det betyr kort sagt at du kan fotografere i mørkere omgivelser uten støy (korn).

Byttet akkurat fra 300D til 20D, og kan varmt anbefale 20D. Flere av mine bekjente har D70, og det er ikke noe dårlig kjøp, men den er ikke så rask samt at ISO mulighetene ikke er så overbevisende.

Alt ialt, det blir et penge og smaksakspørsmål.....

 

Uansett, lær deg å fotografere i RAW, først da får du utnyttet slike fotomaskiner.

Når det gjelder objektiver, sjekk produktguiden her på siden, så ser du hva du begir deg inn på.........

 

Edit: Med brikkestørrelse mente jeg pixelantall. Med 8mp kan du skrive ut større papirbilder enn med 6mp, DER ligger forskjellen, ikke i det fysiske mål...

Endret av egerstud
Lenke til kommentar

Jeg kjøpte D70 m/18-70 nå rett før jul, med: 1GB Sandisk UltraII, ekstra batteri til kamera, Sigma ekstern blitz, Sigma 70-300 linse, en LowePro TLZ Mini til kun D70+18-70 (for å gjøre det praktisk å dra med seg) og en LowePro Nova3 med plass til alt sammen +litt ekstra.

 

Det som står på budsjettet for 2005:

- En 50mm 1.8

- Lite, lett og OK stativ

- Noen filtre

- Flere oppladbare batterier til blitz'en

 

Da føler jeg meg heltdekket, da er det kun mannen-bak-speilet som må bli *mye* bedre på hvordan man bruker utstyret.

 

Fikk gleden av å prøve broder'n sitt 20D i helga, og hands'on feelingen er omtrent det samme. Vi fant ikke mange praktiske og gode argumenter på "mitt er bedre enn ditt" diskusjonen, oss brødre mellom ;) Hjulet bakpå 20D for menystyring er nok noe bedre enn Nikon sin løsning. D70'n er mulignes noe mindre fysisk, uten at jeg har sjekket målene.

 

Men: Kjøper du D70 + 18/70 så får du en bedre linse, og fortsatt noen kroner igjen til å kjøpe litt utstyr før du er på prisen til 20D+18-55.

Lenke til kommentar
Sensor Size: Er større bedre?

Sensor Type: Hva er best av CMOS og CCD?

ISO Rating: Tja, har noe å gjøre med lysforhold har jeg forstått.

- 20D og D70 har omtrent samme sensorstørrelse (APS-size, ca 24*18mm eller noe mindre), men generelt er det nok best å ha størst mulig sensor. Her er forskjellen så minimal at man generelt sier de har samme størrelse, derved ingen forskjell når du skal velge kamera..

- CCD og CMOS har ulike fordeler og ulemper. I noen situasjoner egner CCD seg best, i andre situasjoner egner CMOS seg best, og i dette tilfellet (dSLR i klassen 10-15.000 kr) egner de seg omtrent like bra

 

- 20D og D70 har litt ulikt "utvalg" i ISO-verdier. ISO-verdien sier noe om forsterkningen av signaler fra bildebrikken, og dermed også lysfølsomheten til brikken. Generelt vil høyere ISO gi mer støy og raskere lukkertider (som altså både gir fordeler og ulemper).

På 20D velger du ISO fra 100 til 3200, på D70 fra 200 til 1600. ISO3200 kan du "lage selv" på D70 ved å undereksponere 1 blendertrinn og deretter justere lyset i Photoshop seinere, det blir omtrent ekvivalent med ISO3200 på 20D. Eneste forskjell (når det gjelder ISO) mellom kameraene blir dermed at 20D har mulighet for ISO100, mens D70 kun har ISO200 og oppover. Årsaken er at D70 sin bildebrikke presterer dårligere med ISO100 enn med ISO200, så Nikon har fjernet muligheten til å bruke ISO100. Kos deg istedet med ISO200, som altså er dobbelt så lysfølsomt (halverer lukkertiden), og dersom du er helt avhengig av å bruke veldig lange lukkertider, kjøper du et gråfilter (ND-filter).

20D har noe mindre støy enn D70, men generelt har begge kameraene svært lite støy, og da spesielt hvis du sammenlikner med f.eks. dagens utvalg av kompaktkamera. Noen hevder også at støyen på D70, selv om den er målbart større enn på noen få andre kamera (som 20D), kommer mindre fram på utskrifter. Støy er IKKE noe problem på noen av disse kameraene. Jeg ville ikke valgt kamera på grunnlag av støyen her.

 

Det du bør legge vekt på ved valg av kamera er:

- hva har du og dine slektninger av gamle objektiver? Nikon eller Canon? Hvis faren din har Nikon-objektiver i 20.000kr-klassen ville jeg f.eks. vurdert å gå for Nikon, så jeg kunne låne dem litt...

- hva trenger du av veldig spesielt utstyr (spesial-makroobjektiver for enorme forstørrelser, undervannshus, annet utstyr)? Vurder utvalget hos produsentene, som stort sett er identisk, men kan ha noen forskjeller som har betydning for akkurat deg..

- prøv kamera i butikken, og finn ut hva du liker best

Endret av anderfo
Lenke til kommentar

Omkring efterbehandling af billeder. (har selv EOS20D)

 

Her er nogle "parametre" man kan indstille, Default parameter gør at man skal efterbehandle billeder i feks Photoshop eller RAW program.

 

Det andet parameter man kan sætte kamera til, giver skarpere billeder, dette kan bruges hvis man ikke ønsker at efterbehandle billeder, eller vil printe direkte ud.

udover dette kan man justere yderligere.

 

Så det er muligt at tage billeder uden at skulle "work overtime" ved pc ;)

 

mvh Jan

Lenke til kommentar

Jeg er i tenkeboksen selv ved et speilrefleks og leser meg "gal" om de forskjellige merkene og typene. Har egentlig falt ned på 20D.

Det er kjas og mas og dill og dall alle forskjellene på de konkurrerende merkene etter min oppfatning. Det jeg egentlig lurer mest på (om noen kan gi et greit svar) er hva som er de store svakhetene på et digitalt SLR kontra analogt? Tenker da hastighet og ytelse.

Så blir da spørsmålet mitt; Om jeg kjøper D20 vil det komme et kamera om en stund som vil knuse det ut i fra spesifikasjoner vi kjenner fra analogt?

 

F828

Lenke til kommentar

[QUOTDet kommer alltid noe som er bedre... Det er det eneste som er sikkert

E]

 

Det er helt sikkert, det som er nytt i dag er gammelt i morgen.

 

Merkligt det med å velge system, kjøpte D70 for to tre månder siden sikkler forsatt på 20D.

Grunnen er at 20D har magnesiumhus og 8 mgp pluss noe raskere. Men akk jeg for nok vente, jeg er sikker på Nikon svarer på 20D om ikke så lenge. Inntil da så har jeg tid til å lære meg kameraet forhåpentligvis. Objektiver har en jo også tid til å sammle opp, det er jo her den store frågan egentlig er vilket system skal en velge. For når en begynner å kjøpe utstyr da låser en seg til et system.

 

Jeg er på ingen måte misfornøyd med D70, men det er den luringen som sitter på skuldra å kikker på konkurrentene i meg.

Hadde en bare fått slengt vekk han på skuldra å slutta å lure, ja da hadde en sikkert fått mer tid til å konsentrere seg om gode motiver isteden :D

 

For en ting er nok sikkert begge disse merkene er i toppklassen :thumbup:

Lenke til kommentar

Hei igjen folkens.

 

Akkurat da jeg hadde bestemt meg for å kjøpe en D70 snakket fruen med en venninne som har samme kameraet (altså d70) og hun kunne fortelle at det var problemer med å ta bilder av ting som beveger seg. At lukkertiden ikke er rask nok. Ser også at flere mener at 20d er raskere enn D70. om det er selve oppstarten eller at 20d kan ta 5 bilder pr sekund mot D70 sine 3 vet jeg ikke, men dere har kanskje noen innspill.

 

Det kan jo også være at hun ikke har stilt inn kameraet riktig for bevegelige mål?

Lenke til kommentar

Lukkertiden er det lyset, objektivet og instillinger på kameraet som avgjør. Kit objektivet er ikke spesielt lysterkt.

D70 har mulighet for 1/8000 sek akkuratt som 20D og proffhusene har.

D70 har ingen oppstartstid - akkuratt som 20D.

 

Ja, actionbilder kan være vanskelige å ta! Spesielt når man er nybegynner og autofokus instillingene står fabrikksinstilt.

For å ta skikkelige action bilder duger egentlig ingen av disse kameraene, da må man over til proffklassen (1DMKII eller D2H)

20d kan ta 5fps - D70 3fps

20d har nok hakket kjappere autofokus enn D70 og dersom huset kun skal brukes som et "sportshus" er nok 20D å anbefale fremfor D70. Men som sagt, da ville jeg spart til et MKII/D2H.

Endret av NikonD70
Lenke til kommentar
hun kunne fortelle at det var problemer med å ta bilder av ting som beveger seg. At lukkertiden ikke er rask nok.
Hvis lukkertiden er for lang så trenger man mer lys til bildebrikken. Enten ved å slå på mer lys, bruke et lyssterkt objektiv eller hvis det fremdeles ikke er bra nok så øker man lysfølsomheta ved å justere kameraet tilen høyere ISO verdi.

 

Canon 20D har litt mindre støy sånn at det kan bruke litt kortere lukkertider men samtidig er det dyrere så det gir ikke automatisk mest for pengene.

 

 

20d har nok hakket kjappere autofokus enn D70
Det er viktig å huske på at objektivet kan spille en mye større rolle enn kameraet. Med et dårlig objektiv så kan det ta lang tid å stille fokus og kansje man ender opp uten fokus i det hele tatt. Så kjøper man det dyreste og beste kamerahuset og sparer på objektivet så gjør man ofte noe dumt.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...