Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Accesspoint og Router


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Et aksesspunkt kan sammenliknes med en switch. Det tar seg i hovedsak av lag 1 og 2 (physical layer og data link layer) i OSI modellen. Parametere som kan innstilles er f.eks. kryptering, hastighet, MAC-filtre, VLAN m.fl.

 

En trådløs router kan beskrives som et aksesspunkt og en router, der routerdelen tar seg av OSI lag 3 og 4 (network layer og transport layer). Typiske routeroppgaver er f.eks. IP filtrering, NAT, PPPoE klient, DHCP, routing, shaping etc.

 

Sånn helt generelt iallefall, funksjonaliteten til aksesspunkter og routere overlapper ofte hverandre. Man kan også godt kalle en trådløs router for et aksesspunkt hvis det er hovedoppgaven til routeren.

 

timtowtdi

Lenke til kommentar

Takk for tilbakemeldingen!

 

Betyr det at for meg som bare skal sette opp en trådløs "antenne" i huset for internettilgang, så er det samme hva jeg velger av accesspunkt og router..? Jeg skal kjøpe trådløst nå, og har krav til at jeg kan sperre nettet for andre enn de pcer jeg tillater.

 

:-)

Lenke til kommentar

dersom du ikke skal bruke en pc til oppkobling som alle andre skal koble seg til internett gjennom trenger du en router. dersom du allerede har en router du skal bruke eller du evt bruker en pc som alle andre skal koble seg til igjennom trenger du kun et access point. dages routere og access punkt er vel egentlig lag 1,2 og 3 alle sammen? routere er halveis uten lag 3(kan jo gjøre ganske mange egne instillinger på lag 3 i de fleste så den tar kanskje bare 1 og 2). men om det er og hva lag 1 2 3 eller 4 er for noe skal du bare drite i om du ikke skjønner hva det er for noe :thumbup:

Lenke til kommentar
routere er halveis uten lag 3(kan jo gjøre ganske mange egne instillinger på lag 3 i de fleste så den tar kanskje bare 1 og 2). men om det er og hva lag 1 2 3 eller 4 er for noe skal du bare drite i om du ikke skjønner hva det er for noe :thumbup:

Hmm... "kast ikke stein i glasshus" er det noe som heter :-)

 

Å påstå at en router er "halvveis er uten lag 3" er i beste fall drøyt!

 

Men du må gjerne forklare hva du mener med utsagnet!

 

At den er halveis uten lag 4 kan jeg derimot være med på...

 

timtowtdi

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...