Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Vurdere å kjøpe Equalizer


Defus

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Luske_Ludvig, nei, eg har ikke peiling på eq e derfor eg spør etter råd

 

Sko kanskje ha skreve om den der litt, mente eq til maks 5000, fordi eg ikke vet ka det koste for en sånn sak.

 

Morel Car Audio, har allerede en alpine spiler (9833), å den eqen som e innebygget e veldig bra, å tidsforsinkninga e genial.

 

No skal du høre koffer eg mene at eg har bruk for eq. Alle høytalere eg har hatt i bilen å unasett kossen eg har stilt spillern så blir diskanten å spesielt når ei dame tar litt i alt for høy. Eg like å høre musikk å tilbringer en masse tid i bilen, Å det irritere meg noe så grundig.

 

Eg har lest litt å etter som eg forstår e kan plaseringa av høytaleran å det som den sende lyden i mot gjøre at man får slike uønska topper på lyden. Å da tenkte eg at eq va veien å gå. For øyeblikket sitter det bare et par jbl GTO komponent set i bilen, å dem blir dreve av en 2003 RF power 551x (firekanaler). Har hørt akkurat det samme oppsette i en annen bil å der ble ikke diskanten sånn. Om ikke lang tid kjøper eg focal utopia høytalere eller noe i den duren. Regne med at lyden kommer til å bli en god del bedre bare da, men hvis antakelsan min om at det e noe lyden blir sent i mot som ødelegg da må eg jo nesten ha eq sant?

Endret av Defus
Lenke til kommentar

Er ikke sikkert at en EQ hjelper på dine problemer, dette ble ofte brukt før i dyrere installasjoner, men faktisk noe man ser lite til nå om dagen.

 

Som regel er det ett monteringsproblem hvis lyden ikke blir som den skal, det å korrigere dette med en EQ kan fort bli litt feil, men det er lov å prøve.

 

Og til Luske Ludvig

Og at en EQ til 5000 er dyr? Jeg ville nå si at denne var ganske så billig.

De fleste EQ'ene jeg har vært borti koster rundt 7000kr. med 2x30 band.

 

Ett eksempel her

Phoenix Gold 2x30 bands

http://www.sounddomain.com/item/PHOTIEQ30 ca 650 dollar

 

Og denne

http://www.sounddomain.com/item/PHOTEQ15X

Er i din prisklasse til ca 3000kr

Endret av Techpoint
Lenke til kommentar

Såpass ja.... hehe.

 

Men mitt tips er å forsøke å dempe diskanten på en annen måte. Ta deg en tur rundt og hør lyden flere steder i bilen, som i baksetet. Ofte kan det være små soner inni bilen som enkelte frekvenser blir fremhevet.

 

Da kan det være nok å flytte bittelitte granne på en av diskantene. Diskanter er meget retningsbestemt.

 

De JBL høytalere jeg har hørt er veldig skarpe i lyden. Men men.

 

Mitt motto når det gjelder musikkanlegg er: Ikke bli mer opptatt av å høre på lyder enn å høre på musikk. Noe lignende gjelder sikkert om pcer også... hehe

Lenke til kommentar
Men ka du mene med monteringsproblem? Eg har lest at diskanten helst bør plaseres med midbass elementet.

Diskanten bør monteres i nærheten av mellomtonen ja, men det er også viktig å nevne at diskant og mellomtone bør ha samme vinklingen til øret..

Slik at begge elementer spiller mot øret og ikke at diskanten er rettet mot øret og mellomtonen ned i gulvet. Da får du problemet du beskriver.

Lenke til kommentar
for å se om eg har forstått det her, får man sånne lyda, hvis diskanten står vendt bakover i bilen å mellomtonen på tvers altså at dem står 90 grader?

Da blir det feil i lyden, hvis diskanten er pekt mot deg, altså på dashen og spiller bakover i bilen, og mellomtonene er montert i f.eks døra og spiller til siden istedet for bakover.

 

Du har muligens mellomtonen montert nederst i døra, som er det vanligste. Det beste/letteste er da å vri diskanten slik at denne også spiller til siden istedet for bakover. Vil du gjøre det hele enda litt bedre lager du en ny brakett som gjør at mellomtonen spiller oppover mot deg.

Lenke til kommentar

hei defus, slik du beskriver "feilen" ang. diskanten så høres ut som om delefrekvensen på diskanten er for lav, slik at den når sin resonansfrekvens og gir den type ulyd -særlig hvis diskanten er av metal kalot, det jeg ville gjørt er å forandre delefiltre til en med 12db eller helst 18dB steilhet, tror nok den som sitter i settet ditt er bare på 6dB steilhet (altså en kondensator i serie med diskanten).

 

Ellers vil jeg nevne at ved bruk av EQ av den type som er lagt linker til så må du helst ha tilgang til en spektrum analisator, siden så mange bånd krever et måle apparat for å bli ordentlig justert, husk også at disse Eqs har fleste bånd i bass regionen pga i den nedre delen av frekvensene så oppstår det meste av resonanser i bil kabinen og færre over 1kHz.

 

Techpoint: Grunnenn til at vi brukte Eq i konkuranser var først og fremst for å få "en rett og lineært frekvens kurve" -slik var reglementen. Hvis man hadde en differanse på mer enn 6db i kurven så ga det minus poeng... Grunnen til at disse er litt dyre er lav støy nivo.... siden dette er en stor problem med analoge Equalisatorer. Det brukes mye Eqs fremmdeles men disse er som regel digitale og derfor ikke "så synlig" lenger og med tidskompensering såkalte DSPer...

 

Min personlig menig er at uansett oppsett og pris på anlegg i bil så vil for det meste å ha en Eq være en fordel, men da skal de helst ha ikke mindre en 12 bånd. FORDI en bil er desverre ikke en ideelt lytte miljø, derfor vil behovet til å korrigere lyden være til stedet...

 

Ta en titt på Audio Control sine Eqs også.

 

Selv bruker jeg Audio Control og kan ikke nekte på at jeg får en renere og mer definert diskant/mellomtone og mer dynamisk lyd over hele spektrum uten den MEN får noen kjedellig resonanser i nedre mellombass og nedover. Med Eq får jeg en mer "ørevennlig og lineært" frekvens gang som passer til det meste av musikk.

 

Eq er å anbefalle!!

 

Ellers er det andre som blir nevt av de andre også viktig punkter.

 

:yes:

Endret av pndjo
Lenke til kommentar

Jeg tror som sagt du kan komme vel så langt med å skaffe deg noen godt bygde delefilter jeg...

 

Du være dyktig, eller kjenne noen som er dyktige (delefiltre er VANSKELIGE å få ordentlige). Men du slipper unna med en brøkdel av kostnaden :thumbup:

Du får selvfølgelig ikke ennå en kul duppedings i bilen, men du skal være minst like dyktig for å dra god nytte av en EQ uansett.

 

En EQ _kan_ hjelpe på lyden, men da må også resten av utstyret være i orden. Det er ingen trylleboks. Men det er overraskende mange som tror de kan få en enkelt hundrelapp til å bli opptil fler tusenlapper, om du forstår hva jeg mener...

Lenke til kommentar

Frontsette skal byttes ut, diskantan skal plasere på en bedre plass, å hvis eg fortsatt har samme problemet skal eg skaffe meg en eq.

 

For øyeblikket har eg:

 

1 Rockford 551x firekanaler

1 Rockford 851s til subban

2 MTX 5515 subber

2 JBL GTO 606c componentsett, det bak e nesten fada bort.

1 Alpine 9833 spiller

 

spillern å forsterkern sko eg rolig mene holder til å få god lyd ut av et frontsett, men frontsette e vel middelmådig. Men driver på å spare til et orntlig frontsett. Focal Utopia for eksempel. Eller kanskje CDT audio sitt ES frontsett hvis eg føle meg kinky når eg skal bestille.

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

hallå! lurte på åsen det går med frontsettet ditt?? har du bygd om/byttet ut? isåfall så skal jeg selge en av mine AudioControl EQL2 -den som er i konas bil, skal sette en EQX der isteden (samme EQ men med innebygd 24dB delefilter)-

 

Ellers vil jeg ikke si meg enig med epifant: skal man bygge en pasiv delefilter som skal "korrigere" frekvensen, så krever for det første tilgang til spektrum analizer, frekvensgenerator og gjerne en osciloskop, siden det er snakk om å lage passive sugekretser eventuelt passive resonanskretser for å "rette" ulinært" frekvens respons med både dypper og topper i frekvens forløpet. -og som alltid: all bruk av passive komponenter ved filteret til høytalerne vil ikke gi bedre resultat enn å "korrigere" frekvens forløpet før selve forsterkeren og fremmdeles med god dempings faktor , siden redusert bruk av passive komponter i delefilter mellom forsterkeren og selve høyttaler elementen. Det er en av grunnene til at man anbefaler aktiv deling med flere forsterkere.

 

Forresten du kan "prøve" Equalizeren først og se om det blir bedre om ikke så kan du få pengene tilbake. Jeg "trenger ikke" å selge den for å si det sånt ... ;)

har plass til den her i "samlingen".... :tease:

hvor hen er det du bor?

 

mvh

Endret av pndjo
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...