Gå til innhold

LCD hz


|KHS|

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er IKKE sant at en 60Hz LCD skjerm ikke flimrer! For noen dager siden var jeg på Komplett data i Bergen, der hadde de stillt ut mange skjermer. Jeg så en Hansol CRT skjerm til 2000,-, den hadde et perfekt og flimmerfrittt og sylskarpt bilde, ved siden av den stod en Eizol LCD skjerm til 10000,-, den hadde ELENDIG bildekvalitet og bildet FLIMRET!!!

 

_________________

Pentium III 500MHz@499MHz

384MB SD RAM

nVidia TNT2 32MB

Maxtor 20GB

Maxtor 4GB

Toshiba 4x DVD

Asus 24x10x40x CD brenner

Telenor ADSL 704/128 @ 718/112

 

[ Denne Melding var redigert av: JSS på 2002-06-05 14:40 ]

Lenke til kommentar

Prøv å skroll en webside med en LCD på 60Hz så vil du fort se at det ikke er flimmerfritt! Skal du bruke en pc til litt spilling er det ikke brukbart med en LCD skjerm. Da må du i hverfall ha en toppmodell of det blir veldig dyrt...

 

Hva er egentlig poenget med å kjøpe en LCD skjerm hvis en skal bruke den til spilling? Annet enn skrytefaktor? Greit med lcd til andre ting enn spilling, men ellers mener jeg det er bortkasta penger! Kjøp heller en Sony G420 19" og få en mye bedre skjerm!

 

/steinih :grin:

Lenke til kommentar

I tillegg til de vanlige argumentene for lcd skjerm (liten plass, perfekt geometri, osv), så er det noen fordeler som ikke blir nevnt så ofte:

 

Den er behageligere å se på over lang tid, man merker at man blir mindre sliten i øyene.

 

Har man dvi utgang på skjermkortet og dvi inngang på lcd'en trenger ikke signalet å konverteres fra digital til analog. Det gir bedre bilde og man slipper de fleste innstillinger (høyde/bredde osv).

I tillegg kan bruke lcd skjermen som ekstra skjerm på skjermkort med bare en "ramdac" (gjør om fra digital til analog) fordi signalet da ikke trengs å gjøres om (mulig man kan få kjøpt en ekstern digital til analog konverter sånn at man også kan koble til en ekstra crt).

 

Den lager ikke den høyfrekvente lyden som crt skjermer lager. De fleste merker ikke denne lyden, men om man har en stille pc så er det en del crt skjermer som kan høres.

 

Å si at det ikke går ann å spille på en lcd er feil. For det første er ikke alle spill 3d spill (eller spill som krever raske overganger), og for det andre så er det mange med nyere lcd skjermer som mener det går bra nok også i 3d spill.

 

Noen av bakdelene til lcd er:

-Man får en mindre skjerm enn crt for samme prisen.

-Kan ha pixelfeil, men noen ganger er ikke disse feilene mer irriterende en "trådene" på trinitron skjermer.

-Den har fortsatt ikke rask nok oppdatering av bilde (men det begynner å nærme seg, f.eks tilsvarer 30 ms oppdatering 33 frames per sek).

-Dårligere viewing angle, fargene blir feil sett fra siden (bedre lcd skjermer har opptil 170 grader).

-Ujevn lysstyrke (ikke på alle, men er ikke uvanlig).

Lenke til kommentar

Har eixo til 6000 på 60 hrz og den er dønn stabilt bilde. Uansett så er ikke akkurat elkjøp plassen for beste hardware.

Kanskje oppsettet og ledningsrotet bak skjermen var dårlig?

Stor forskjell på min Likom 19" til 3000 og eixo L365.

 

Jeg har aldri hatt en mer behagelig skjerm og skal ikke gå tilbake til crt som hovedskjerm.

 

Ps. i morgen tar jeg min lille snertne LCd og legger på hattehyllen i bilen.. Hvor mange crt skjermer kan du gjøre det med.

 

Ps. har den på dvi noe som gir bedre bilde en analog som kanskje elkjøpskjermen sto koblet til på.

Lenke til kommentar

LCD-skjermer flimrer ikke uansett om de går på 60hz eller 75hz. Hvis bildet flimrer på en LCD, så er det noe galt med skjerm/instillinger/kabel/skjermkort.

Det er bare å sjekke opp hvordan en LCD-skjerm fungerer rent teknisk, så skjønner man at den ikke flimrer.

Når det gjelder om 60hz er nok til raske bevegelser (rask scrolling f.eks), så har jeg vanskelig å tro noe annet. Har for eksempel aldri sett en biljakt "hakke" på tv (50hz).

Har en 18.1" LCD og var litt skeptisk til hvordan den ville være i spill ettersom så mange sier at det ville "lagge" med LCD, men jeg har ikke merket noen ting. Det fungerer glimrende. Mulig det var et problem før, men det er iallfall ikke det i dag med mindre du har en elendig LCD-skjerm selvsagt.

Lenke til kommentar

Jeg har også en LCD skjerm. En Eizo Flexscan L565 17" LCD skjerm. Den er helt super. Bruker digitalkabel mellom skjermen og ATI Radeon 8500.

 

Bildet er helt supert og skjermen har den beste bildekvaliteten jeg noensinne har sett. Kommer aldri i livet til å gå tilbake til CRT skjermer. Takler spill, DVD filmer og raske bevegelser helt glimrende. Pga super-IPS teknologi blir heller ikke fargene forvrengte når man ser skjermen fra siden. Synsvinkelen er 170/170.

 

Selvfølgelig er CRT skjermer best på raske 3D-spill, men nå begynner det å bli så liten forskjell på nyere LCD skjermer at man (ihvertfall ikke jeg) blir plaget av den minimale forskjellen.

 

Det er også riktig, som det har blitt nevnt utallige ganger før. LCD skjermer flimrer ikke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...