Gå til innhold

Sony Cyber-shot DSC-P150. Gir blitzen røde øyne?


Anbefalte innlegg

Leste at det ble røde øyne ved bruk av blitz med dette kamereaet. Stemmer det?

Har tenkt meg dette kameraet. Kjipt at jeg ikke fikk kjøpt det på www.it24.no igår, da det var på tilbud. Men det kommer sikkert ett likt tilbud senere fra f. eks elkjøp. Men jeg lurte mest på var åssen blitzen fungerer på dette kameraet, med da tanken på røde øyne på mennesker. Noen som har erfaring med kameraet om dette? På akam.no fikk den dårlig test av akkurat dette.

 

En som snart har nytt kamera

 

 

#EDIT av moderator - Endret emnetittel#

Endret av Afseth
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det korte svar er JA. Men det er et problem på alle (læs ALLE) kompaktkameraer, af den simple grund at fordi kameraerne er så små bliver blitzen nødt til at sidde tæt på objektivet, og dermed kommer blitzlyset direkte ind i øjet (og rammer bagvæggen i øjet der er rødlig) og bliver reflekteret tilbage. Resultat: Røde øjne. Anti-rødøjefunktionen som nogle kameraer har hjhælper oftest ikke ret meget, det bedste er et efterbehandle billedet i et billedredigeringsprogram eller i selve kameraet - en funktion som visse kameraer fra Nikon og HP har.

 

Lad dig derfor ikke skræmme af at kameraet giver røde øjne, medmindre du er villig til at bruge ekstern blitz eller til at købe et større kamera, hvor blitzen sidder længere væk fra objektivet. Du finder ikke et kompaktkamera der ikke laver røde øjne, selvom nogle dog kan være lidt værre til det end andre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...