Gå til innhold

Hvilket speilrefleks bør jeg kjøpe?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Forslag: Kjøp brukt! Det er utrolig mye bra og billig til salgs på bruktmarkedet for tida, siden folk går over til digitale speilrefleks. Da har du sjansen til å skaffe deg både kamerahus og flere objektiver til en billig penge.

 

Ta en titt på http://foto.no/bruktmarked/ eller bruktmarkedet her på akam.no.

 

Når det gjelder akkurat hva du bør kjøpe er det nok andre som bør uttale seg, jeg har ikke noe filmbasert kamera selv.

Lenke til kommentar

Også Canons EOS serie lar deg bruke optikken på digitale kameraer hvis det senere skulle bli aktuelt. Canon EOS finnes både som analoge og digitale i et utall varianter og prisklasser, og det vil ikke være noe problem å finne noe bra brukt.

Det kommer selvfølgelig an på hvilket kamera du ønsker, og hvor avansert det skal være. Men Hvis du er ute etter noe relativt rimelig, som gir litt penger igjen til optikk, kan EOS 300 være en ide. Hvis du vil ha noe mer avansert, er EOS 50 og EOS 30 bra alternativer. Du bør også kunne få tak i et EOS 3 (semiproff modell) til under fire tusen nå, men da har du nok ikke så mye igjen til optikk.

 

Sjekk bruktmarkedet på foto.no. Der finner du noe du kan bruke.

 

Erik

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Hei! Jeg skal kjøpe meg et filmbasert speilreflekskamera etter jul. Jeg vil ikke bruke mer enn 4000 på det foreløpig... Jeg kommer til å bruke det mest til naturfotografering. Hvilket bør jeg kjøpe? Forslag til objektiver m.m.?

Hvis naturfotografering er et vesentlig bruksområde, er det viktig at kameraet er solid og holdbart, og vannsikring er en stor fordel. Her er det lurt å kjøpe et /pent/ brukt kvalitetskamera av "profftypen" hvis du vil ha det så rimelig som mulig. Ganske mange brukte kameraer er lite brukt, og da er de like gode som mye.

 

Nye kameraer til 4000 kroner er uten unntak av mindre god mekanisk kvalitet. Det kan nok gå greit å bruke dem, men soliditet, bruksegenskaper, pålitelighet og levetid er ikke på nivå med bedre modeller. Her anbefaler jeg at man satser på kvalitet fra første stund, selv om man må spare litt for å få det man vil ha. Det gir størst glede og tilfredsstillelse på sikt.

 

Når det gjelder kamerahus og optikk, er den store fordelen med speilreflekssystemer at man kan starte med et kamera og så kjøpe objektivene etter som man får råd.

Lenke til kommentar

I høst kjøpte jeg et EOS 30V fra bhphotovideo.com (eos 7ne).

Kosta ca 3000kr inkl.mva og frakt. Det var billigere enn det billigeste eos30 jeg fant på bruktmarkedet til foto.no.

Jeg er veldig fornøyd med kameraet, og nå i romjula leste jeg at det var kåra til årets beste analoge SLR av "Practical Photography", som er Englands mestselgende fotoblad. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...