Gå til innhold

S30 versus S40


Anbefalte innlegg

Jeg vurderer å kjøpe ett av disse to kameraene og lurer på hvilket som er best. Jeg er tvilende til S40 da det virker som om dette kameraet har innmari mye mer støy enn S30. Å sitte og bruke behandlingsprogrammer på vært eneste bilde jeg tar er jeg ikke interessert i, og jeg lurer derfor på hvilket kamera som er enklest å få gode bilder med i utgangspunktet? Hva er ISO-verdier? Hva har disse å si for bildene og hvordan stilles disse inn? Skarphet og gode farger på bildene er noe jeg setter høyt. Pris er et ikke-tema, da jeg får kameraene svært billig likevel. Hvilket kamera bør jeg velge?

 

 

 

 

[ Denne Melding var redigert av: adm på 2002-06-02 17:15 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har selv et S30 som jeg er svært godt fornøyd med. Jeg trodde S30 og S40 er identiske kameraer bortsett fra at S40 har flere megapixler. Hvis pris ikke spiller noen rolle trodde jeg derfor at S40 var best, selv om 3 megapixler også er svært bra og en sjelden har bruk for mer.

Lenke til kommentar

Kameraene er helt identiske, med unntak av oppløsningen.

 

Jeg har ikke hørt at kameraet har mer støy enn S30. På disse kameraene, dette gjelder også PowerShot G2, bør man bare skyte med lave ISO-verdier, dvs. ISO 50. Dessverre blir det ellers en del støy på bildene.

 

I et bryllup forleden dag skjøt jeg noen bilder uten blits med ISO 200 med G2-kameraet. Bildene ser bra ut i lav oppløsning, men fullt forstørret ser man at det er håpløst mye støy i bildene.

 

> Hva er ISO-verdier?

 

ISO-verdien er et mål for lysfølsomheten til bildebrikken til kameraet. ISO 200 er dobbelt så lysfølsomt som ISO 100, slik at man kan ha dobbelt så rask lukkertid.

 

> Hva har disse å si for bildene og hvordan stilles disse inn?

 

Dette stilles enkelt inn på menyen i S30/S40. På S30/S40 har bilder med stor ISO-verdi mye støy. På Canons speilreflekskameraer vil derimot ISO-verdien ha lite å si for støy.

 

Hvis pris er et ikke-tema, ville jeg valgt S40.

 

MLW

Lenke til kommentar

Men, S30 vil jo da ta bedre bilder enn S40 i dårlig lys, ikke sant? IS0 800 på S30 har like mye støy som ISO 400 på S40, dette har jeg selv sett. S40 Har bare ISO-verdier opp til 400 mens S40 kjører opp til 800. Bare sånn eksempelvis, ville A40 klare bedre bilder enn S40 i dårlig lys? Forøvrig har jeg muligheten til å kjøpe S40 igjennom en pc-leasingavtale på jobben, det vil da koste meg mellom 2500. og 3000.kr i praksis. Eventuelt kan jeg velge Ixus V, som vil koste meg 1500 til 2000 kr.

 

[ Denne Melding var redigert av: adm på 2002-06-03 20:03 ]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...