Gå til innhold

kan du bruke ny hardisk på pentium2?


Anbefalte innlegg

jeg har et problem med en gammel data, det som er problemet er at jeg ikke kommer meg inn i windows, her er det jeg har gjort til nå: jeg fikk en gammel datamaskin hos pappa som virket når jeg fikk den men så når jeg satt i en ny hardisk (Seagate barracuda 7200 r.pm 40 gig) og skjermkort (Geforce 4 420) så kom det først opp en melding som stod: "NTLDR mangler trykk ctrl+alt+delete for å restarte" da søkte jeg på NTLDR på google så stod det noe om "NT loader" så da tok jeg å innstallerte xp på den nye harddisken, da kom det opp om jeg ville starte windows på vanlig måte eller siste fungerende innstillinger og det med sikkerhetmodus med netverk eller med bare verktøylinjer

 

Ka kan være galt kan det være hardisken som er for ny for dataen??? :(:(:cry:

 

håper på mange gode svar

Endret av hello100143
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
... støtter Pentium2 prossesore nye harddisker?????

Det er et rart spørsmål. Det er ingen sammenheng mellom CPU type og HD størrelse.

Problemet ligger som regel i BIOS på eldre maskiner. Det fantes flere grenser for hvor store disker man kunne ha, og disse grensene måtte stadig flyttes.

Hvis BIOS har problemer med 40GB disk så er det noen muligheter: oppdatere BIOS, bruke eventuell 32GB jumper på disken, legge inn et program (EZ drive?), eller kjøpe PCI kontroller med BIOS.

Lenke til kommentar
Avhengigheter:

CPU -> Hovedkort -> BIOS -> Harddiskstørrelse

 

Så det er en sammenheng mellom CPU-type og største mulige harddisk.

Hvilke avhengigheter er det du tenker på?

Hvis du har et P2 system som ikke støtter en 40GB disk, og så oppdaterer BIOS slik at den kan bruke den disken likevel, kan du da kalle det for en avhengighet?

Tror du ser på implementasjon og tror det er det samme som avhengighet. Som jeg var inne på, det var visse grenser i tidligere standarder som måtte overvinnes.

Man kan godt lage et system i dag med f.eks en 8080 CPU og 400GB disk, for det er ingen avhengigheter mellom CPU og diskstørrelse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...