Gå til innhold

LGA775 + 64 bits/66 MHz kontroller?


TechBoy

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei

 

Det har ikke så mye å si hvordan pci standard kortet baserer seg på. Jeg har selv et 64-bit/133Mhz SATA RAID kort stående i en vanlig pci port, eneste negative er at ytelsen går ned betraktelig.

 

Dessuten er det Raid kortet du har valgt ut Zero-Channel, dvs. at kortet ikke har noen SCSI kontakter. Du vil dermed ikke klare å bruke dette kortet i et vanlig hovedkort. Det er altså beregnet for å gi hovedkort som har Ultra 320 SCSI på hovedkortet RAID muligheter.

 

Så du må enten finne et hovedkort som har Ultra 320 SCSI og støtte for Zero-Channel RAID, men dette vil bli dyrt. Eller så får du kjøpe et SCSI kort som har 1 eller 2 SCSI Channels.

 

1 Kanal: Max 7 disker og 320MB/s

2 Kanaler: Max 14 disker og 640MB/s

 

Problemet er vel at LGA775 hovedkort ikke har noen PCI-X kontakter og du vil bare få utnyttet Max. 133MB/s (praktisk rundt 100MB/s), men hovedkort med PCI-X kommer kansje etterhvert. Etterhvert vil det vel også komme SCSI kontrollere med PCIe støtte. Med PCIe x1 vil du få 250MB/s full duplex.

 

Men lurer litt på hva du skal bruke SCSI til? Hvis du svarer på dette, så er det enklere å finne alternativer som er både billigere og bedre for dine formål.

Lenke til kommentar

Takker for svar BullsEye88.

 

Skal ha meg en workstation til neste høst (vet det er lenge til), men pga jeg følger veldig mye med på hw.no osv så liker jeg å filosofere om hvilket system jeg skal ha. Det skal brukes til videoredigering, dermed er ytelse vedrørende HDD meget fint og har lyst på to mest mulig stillegående SCSI HDD'er i RAID 0. Har selvfølgelig ikke all verdens med penger slik at det må være bra pris/ytelse, vet det ennå er tidlig ute, men kunne gjerne fått vite mer om SCSI + RAID vedrørende SCSI (hvis det faktisk er forskjell ved tanke på konfigurasjon).

Lenke til kommentar
<klippet>

 

1 Kanal: Max 7 disker og 320MB/s

2 Kanaler: Max 14 disker og 640MB/s

 

<klippet>

Alt i alt et greit og utfyllende svar, men et par små faktafeil må påregnes i selv de beste svar. :thumbup:

 

På alle SCSI protokoller etter Wide Ultra 2 SCSI (80 Mb/sec) er det max 16 enheter pr kanal (15 enheter + kontroller).

De riktige tallene blir da hhv 15 og 30 disker/enheter.

 

TechBoy: skjønner at økonomi spiller en rolle i dette men Raid 0 vil jeg i alle tilfelle ikke anbefale da jeg ser øket datasikkerhet som den største fordelen ved Raid.

Jeg liker ikke å si det men det kan kanskje gi deg mer for kronene med et bra SATA Raid kort enn med SCSI. :ermm: (jeg -liker- SCSI)

 

Menmen, vi får se hva som er på markedet om et år.

Lenke til kommentar

Hvis du skal bruke systemet ditt til videoredigering vil jeg anbefale at du satser på SATA RAID. Det vil bli mye billigere og det vil garantert være en interert kontroller i det HK du skal kjøpe deg. Oppsettet vil også være veldig kjapt. 2 disker satt opp i RAID 0 til meg klarer ca 80MB/s

 

Det er hovedsaklig bare 2 ting SCSI bør brukes til nå for tiden.

1. Servere med mange samtidige brukere.

2. Database servere.

 

Dette pga av i disse 2 tilfellene så er det ikke overføringshastighet som er viktigst, her er det søketiden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...