Jump to content

Ingebrigt

Medlemmer
 • Content Count

  452
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Unnskyld meg? Du trekker frem et evangelie som ikke er en del av bibelen, for på denne måte å bevise at bibelen har et 'diskriminerende syn på kvinner'?? Blir ikke det noe a'la å trekke frem Norges grunnlov for å bevise at Irak er et demokrati??
 2. Nei, det er slik at den genetiske identiteten er det som skiller 'verten' og embryoet, som dermed har en egen identitet. Dette medfører at spørsmålet om verdi blir generellt, ikke spesifikt for embryoet. Jeg har ennå ikke uttalt meg om hva jeg mener denne verdien består i eller hvordan den skal grunngis, og kommer heller ikke til å legge ut på det i kveld da det er sengetid for meg ganske straks.
 3. Nei, det betyr at selv om jeg mener den grunleggende forskjellen er genetisk identitet så har jeg intet grunnlag for å argumentere mot at der er en forskjell i potensial, derfor valgte jeg å ikke motsi deg på det punktet. Dette kunne jeg kanskje gitt bedre uttrykk for, eller jeg kunne listet opp alle andre forskjeller jeg kom på. Uansett er en setning et noe tynt grunnlag å konkludere om en annen pesons verdi-grunnlag på.
 4. Hvordan du klarer å tolke mine utsagn til 'potensiale gir verdi' vet ikke jeg, da jeg ikke har sagt noe som helst om hvilken verdi embyroet har eller ikke har. Dette er grunnskolepensum. Ved naturlig befrukning trenger ingen å legge forholdene tol rette for at embyroet skal kunne vokse, det skjer helt av seg selv med mindre noe går galt. Før befruktningen derimot må noe legges til rette, dette gjøres enten ved samleie, inseminasjon, eller kunstig befrukning. Embyro + ingen inngrep = 70% sjanse for fødsel (og dette er et konservativt anslag, selvbestemte aborter ikke medregnet.) sædcelle + ingen inngrep = 0% sjanse for fødsel eggcelle + ingen inngrep = 0% sjanse for fødsel sædcelle + eggcelle + tilrettelegging for møte = x antall % sjanse for at embyro oppstår ( hint; embryoer oppstår ikke spontant utenfor kvinnekroppen )
 5. Relevansen er at dette er hele grunnlaget for den lengre verdi-diskusjonen som har vært i tråden her. Ved å spille svulst-kortet tillater man seg å hoppe over all begrunnelse og lande på konklusjonen man liker best. Det har øgså relevans i forhold til påstanden om at en sædcelle har samme potensial som et embyro.
 6. teskjemodus: Da embyroet har en distinkt genetisk identitet kan man ikke sammenligne det direkte med en svulst og komme til konklusjonen at 'verten' selv kan velge å fjerne dette. Slike ikke-argumenter tyder bare på at man er for abort fordi man -ønsker- å være for abort. Videre er embyroet allerede ett helt nytt ( leses 'helt nytt'. ikke 'helt, nytt ) menneske, da det har en genetisk identitet som aldri før har eksistert, at det er avhengig av 'verten' de første månede av sitt liv gjør det ikke til den del av 'verten'. Dette er ikke tilfellet for en ikke-sammensmeltet kjønnscelle, da den ikke inneholder alle bestanddeler for å danne et menneske.
 7. For å ha det helt klart, jeg har ikke på noe tidspunkt sagt at et 'ebyro' kan bli nobel vinner, her roter du noe. Jeg har heller ikke sagt at potesniale er viktig, jeg har bare påpekt forskjellen på en 'alenestående' kjønnscelle og et embyro. Kan godt ta det i større detalj for deg om du ønsker. Det er forøvrig matematisk umulig å la alle sædceller fullføre sitt (la oss kalle det) 'potensiale til potensiale' da menn produserer fryktelig mange flere sædceller enn kvinner, derfor blir det bare ennå mer platt å mase om at menn sløser med sæden sin... en svulst har samme genetiske identitet som 'verten', det har ikke embyroet.
 8. Smeagoldfish; under normale omstendigheter har mennesker utmerket gode muligheter til å velge å ikke bli foreldre, uten at vi trenger å blande abort inn, dermed er ikke abort en nødvendighet men en bekvemmelighet. Disclaimer; jeg sa under normale omstendigheter, så alle voldtekt-rop vil bli glatt ignorert. Gunfreak; jeg simpelthen nekter å tro at du er så dårlig informert at du ikke vet forskjellen på en sædcelle og et embyro. Å hevde at sædcellen (eller eggcellen for den del) -alene- har samme potesial som embyroet blir rett og slett for dumt.
 9. Jeg ser at jeg skulle lest førsteinlegget grundigere, PerB har helt rett.
 10. Forskjellen ligger i potensialet og den genetiske identiteten.......
 11. Når det er født. Før det er det et foster. 9530502[/snapback] Så siden det er greit å abortere et foster og barnet er foster frem til fødselen er det da greit å ta abort dagen før terminen?
 12. og det jeg sa var at av de 'kjente' svangerskapene blir ca 20% abortert. Hvis vi da tar utgangspunkt i 25% spontanabort finner vi vha kjapp hoderegning ut at spontanabort står for 63.5% av svangerskapsavbruddene og provosert abort de resterende 37,5%. Dette klarer jeg vanskelig å se som 'en liten del'.
 13. Nå er det ikke slik at tilbakebetalt VAT automatisk utløser krav om å betale norsk MVA. Der er som trådstarter nevnte et fribeløp, forutsatt at du har vært utenlands i over 24 timer kan du innføre varer for opptil 6000 kroner uten å betale MVA for disse. Forøvrig er den britiske VAT satsen på 17,5%, hvis der ikke har vært endringer de siste par år. Fremgangsmåten er mer eller mindre som følger; 1. Ved varekjøp ber du forretningen fylle ut et tax-free skjema (tror det heter VAT refund i engelandet, men ta dette med en spade salt ) 2. Stikk innom tollkontoret på flyplassen ved avreise og få bekreftelse på utførsel av varen. 3. Send inn papirene til den opgitte adressen, eventuelt kan det være mulig å få utbetalt på flyplassen.
 14. Okstad; når oppstår et menneske? Gunfreak; vil du kategorisere 20% av alle svangerskap som 'nå og da' ? Bamsemumsen; hvor mange personer over 13 kjenner du som med hånden på hjertet kan hevde å ikke vite at det kan bli barn av samleie? Trist om de skulle få oppleve konsekvensen av sine valg ja..... Når det gjelder voldtekt kan jeg godt forstå at jenta ønsker abort.
 15. En diskvalifisert gjetning vil være at reima skulle vært byttet på 200000, eller skal byttes på 240000, ta en telefin til et audi verksted på mandag, så har nok de oversikten. Generelt sett bør man, når man kjøper gammel bil med mangelfull servicehistorikk ta en komplett service; alle oljer og væsker, filtre, registerreim. På denne måten er servicestatus på bilen kjent og man slipper ( forhåpentligvis ) ubehagelige overraskelser.
×
×
 • Create New...