Gå til innhold

Test av Dicota BacPac Rain


NoviKaNa

Anbefalte innlegg

Ser mange, meg inkludert, etterlyser tester og anbefalinger av laptop-ryggsekker, så da skriver jeg en liten anmeldelse av min nyanskaffelse :)

 

Design: Førsteinntrykket var et jeg sitter med en kvalitetssekk. Stoffet føles meget solid, og glidelåsene er faste og pent innfelt i stoffet. Den ser også ganske så sportslig ut, så det er ikke SÅ tydelig at det er en laptop inni :) Oppe til høyre er det hull til headset-ledning om av en eller anne grunn går inn i hovedrommet. Denne ville vel vært mer gunstig å hatt på ytterlommen, etter mitt syn. Ellers passer nettinglommene under til å ha headset'et og en vannflaske i. Tauet foran har jeg ennå ikke funnet noe nyttig bruksområde til.

 

BacPac_Rain_Gruppenbild-kle.jpg

 

Innhold\Lommer: Mitt hovedkriterie når jeg kjøpte sekk, var at det var nok plass til bøker! Og det er det selvsagt her:) Man får lett plass til 3-4 bøker og en perm. Laptop'en ligger godt beskyttet med en relativt stiv plate både i ryggen og mot hovedrommet, og en borrelås sørger for at den ikke "hopper". Har vært borti sekker med stivere plater, men tror nok den er godt beskyttet. Det følger også med en liten veske som passer fint til strømforsyningen. Vesken er laget slik at den får plass under laptopen, men hvis du har en 15" (har selv en G556), blir den for brei. Men uansett fint å slippe å ha ledningen slengt. På utsiden av laptop-lommen er det to små lommer. Disse har ikke jeg brukt siden jeg kun har hatt bøker oppi, men de passer nok fint til digitalkamera osv.

 

På utsiden finner man en ganske stor utstyrslomme (alt etter hvor mye man har i hovedrommet). Den er like dyp som hovedrommet, og har flere nyttige lommer. Det er 3 pennelommer, en mobil-lomme (eller sjokolade?) og en litt mindre lomme med glidelås. Fin for kabler, penger++. Det henger også en snedig liten karabinkrok for nøkler der. Jeg har ikke brukt den siden det er litt lang vei og gå for å hente nøklene bare får å åpne sykkel og ytterdør, men veldig lur hvis man ikke vil miste nøklene :) Den ytterste lommen ligger under strammebåndet. Denne har en glidelås på ene siden som går helt ned. Hva man har her er vel opp til alle og en hver. For min del er det oppbevaringsrom for minidiscer. I tillegg er det en liten lomme med glidelås der også! Hvis man ikke vet om den, er det ikke sikkert man finner den heller :p

 

BacPac_Rain_brown_open-klei.jpg

 

Under sekken er lommen som gjør denne sekken litt spesiell. Her ligger regntrekket! Jeg har ennå ikke fått testet det i regn, men det virker meget solid. Tror nok det vil hjelpe godt på både i regn og snø. Det festes meget enkelt først på en knapp øverst på sekken, og så brettes det bare rundt på sidene før det strammes til i en snor. Når man legger det sammen er det bare å stappe det inn i lommen. Fint å slippe å knote med å brette det :)

 

BacPac_Rain_cover_blue-klein.jpg

 

I bruk: Jeg var litt spent på hvordan den ville være på ryggen, siden den ser litt spinkel ut i forhold til mange andre sekker. Men der tok jeg heldigvis feil :) Den er meget god på ryggen, med polstrede reimer og to store, myke puter på ryggen. Eneste er at den kan føles litt kort over skuldrene. Dette blir kanskje en vanesak, for det tok ikke mange dagene før jeg følte det helt naturlig. Den funker selvsagt helt fint uten laptop også. Dens egenvekt er såpass liten, at med noen få bøker oppi er det ikke mye tyngde. Håndtaket oppå har et gummebellegg som gir det en kvalitetsfølelse, og ikke minst er god å holde i.

 

Konklusjon: Dicota BacPac Rain er en meget god sekk for pengene (695,- på Dataimpuls). Jeg føler jeg får en kvalitetssekk med mange nyttige rom og god plass til bøker. Går nesten og venter på en regnværsdag å teste regntrekket i :) Må selvsagt ta i betraktning at dette er min første ryggsekk for bærbare og har ikke testet så mange andre. Men har vært rundt på ganske så mange databutikker, og har ennå ikke vært borti andre sekker med så fint design og utførelse for pengene som med Dicota sin. Hvis det var noe jeg skulle trekke ned på, er det at hullet til høretelefonene ikke går til ytterlommen, og at sekken kunne vært litt høyere, slik at man fikk plass til strømforsyningen under laptop med 15" skjerm. Ellers er det tipp topp! :)

 

OPPDATERT 12\11: Nå har jeg fått testet den i skikkelig renvær også, og kan trygt si at regntrekket funker! :)

 

Bare spør hvis det er noe dere lurer på.

Endret av NoviKaNa
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...
  • 4 uker senere...
  • 6 måneder senere...

Ikke like imonert nå lengre! :mad:

 

Først gikk gliedlåsen på den ene siden. Vel, det kan ha vært grunnet litt overbelastning fra min side, så jeg valgte å gi faan. MEN så gikk den på andre siden også, og det helt uten grunn! Nå vil den bare ikke glid sammen, og sekken er følgelig helt ubrukelig. :thumbdown:

Lenke til kommentar

Hadde det ennå vært en sekk til 299,- på elkjøp ellerno, men når den koster 700,- forventer jeg at den skal vare hvertfall et par år. Og seff har jeg kasta kvitteringen, så må vel bare investere i en ny en. Var veldig praktisk med regntrekk da, så blir vel å kjøpe en jansport ellerno. det skal hvertfall være kvalitet!

Lenke til kommentar
Hadde det ennå vært en sekk til 299,- på elkjøp ellerno, men når den koster 700,- forventer jeg at den skal vare hvertfall et par år. Og seff har jeg kasta kvitteringen, så må vel bare investere i en ny en. Var veldig praktisk med regntrekk da, så blir vel å kjøpe en jansport ellerno. det skal hvertfall være kvalitet!

15,4" blir vel kanskje bredeste laget for denne sekken, siden du mener høyden er så liten altså? :)

 

Jeg tenker altså på Dicota-sekken!

Endret av bluecas
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...