Gå til innhold

Den store Rome Total War tråden


Anbefalte innlegg

Faktisk så har jeg lest det var egentlig et par tusen spartanere, men alle var ikke inni passet. Det var mer som 3000 spartanere eller no sånn. Og 1000000 persere skal værra rektig.

 

Det vart en stor diskusjon om detta på TW forumet, og det viste seg at det vart fler spartanere en man hadde trudd. Legender kan bli litt forskrudd etter 2000-3000 år.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ja, det stemmer bare ikke att 300 mann kan drepe 27000 mann, det er bare ikke riktig,

 

3000 år gammle legender er ofte litt forandret, tenk bare på hvor stor din site fisk var :p

 

Edit: når det kommer til Julius Cæsar sine korstog, der historier er skrevet om stror heltedåder, der en liten gruppe romere holdt stand mot store barbaske styrker, så er disse oftest sanne.

romerske styrker hadde alltid(nesten) ett overtak pga. at det var deres jobb å føre krig,(J.C sine legioner var vel verdens første lønnede soldater). en romersk legion sammler seg å former en skilpadde formasjon, som nesten er ugjennomtrengelig. dette vises godt på starten av ''The Gladiator'', selv om de blir overkjørt av germanerne bryter de rekkene som bare pokker...

Endret av Imposter
Lenke til kommentar

Selve felttoget til perserkongen var vel på en million mann ja, men hele armeen hans gikk ikke gjennom passet ved termopylene. Det er sant at det var en del fler enn 300 spartanere - de var vel noen tusen til å begynne med - men disse ble enten drept eller sendt vekk av den spartanske generalen, som beordret alle utenom 300 av sine beste om å være igjen og holde passet (de sloss vel en stund der oppe, men det er dette sisste slaget med 300 mot en god del fler som har blitt spesielt kjent). Noen tusen spartanere mot alle de perserne høres jo også veldig usannsynelig ut, men den spartanske hærføreren var i området (sammen med noen andre greske hærførere også tror jeg), og han meldte seg frivillig til å oppholde perserne da han fikk høre om invasjonen. Så sto de der da, 300 mann mot 250-300000 persere. Fordi han og soldatene hans offret seg ved dette passet, kjøpte de nok tid til at resten av grekerne klarte å samle flåten og troppene sine og gjøre seg klare til kamp. Jeg mener min godeste historielærer "Gupe" uttrykket det slik en gang i tiden :p

Lenke til kommentar
Gjest member-60584

kom på noe... perserne, når de samla store armyer så bestod mesteparten av armyen bare av bønder og sånt. så det skulle se stort og mektig ut, men det var jo bare bønder. og meste parten brukte bows og slingshot.. sånne slinger duder i RTW...

 

 

så liksom 3000 mann som er trent til å sloss fra fødsel av mot en svær haug med bønder...

Lenke til kommentar

ang. slaget ved termopylene så bør det vel nevnes at det passet var bare bredt nok til 5 mann å marsjere(ifølge Discovery Channels serie: Ancient Warriors). Da er det lett for en forsvarende hær å slakte langt flere motstandere, ettersom de kun kan komme maks 4-5 stykker av gangen.

Spartanerene var flere 6-700(?), og hadde med seg noen andre grekere(ett par hundre), men da Perserene kom bakfra retretterte de 300 resterende til en bakketopp og kjempet til siste mann...

Denne siste mannen flyktet og ble en utstøtt i Sparta for sin feighet, før han i ett senere slag begikk selvmord ved å kaste seg på fiendens spyd...

 

Som .Brusfisk nevnte hadde dette slaget kun ett formål; å forsinke perserhæren inntil grekerne fikk samlet sammen en stor nok hær til å nedkjempe dem.

Med andre ord: garantert selvmordsoppdrag, som spartanerne meldte seg til uten å nøle.

 

Selv er jeg Total-War junkie, og venter med å installere til ETTER eksamen :whistle:

 

nok off-topic :p

Lenke til kommentar
Edit: når det kommer til Julius Cæsar sine korstog, der historier er skrevet om stror heltedåder, der en liten gruppe romere holdt stand mot stror barbaske styrker, så er disse oftest sanne.

romerske styrker hadde alltid(nesten) ett overtak pga. at det var deres jobb å føre krig,(J.C sine legioner var vel verdens første lønnede soldater). en romersk legion sammler seg å former en skilpadde formasjon, som nesten er ugjennomtrengelig. dette vises godt på starten av ''The Gladiator'', selv om de blir overkjørt av germanerne bryter de rekkene som bare pokker...

 

 

Denna Testudo formasjonen var ikke særlig nyttig mot noe annet en piler og steiner.

 

Detta viser seg sterkt i spellet. Jeg husker en gang når jeg spelte mot en venn, og han hadde bare ei litta tropp med buekarer igjen. Så jeg bestemte meg for å setta noen av kara mine i testudo og sende dem mot pil og bue folka, istedenfor å sløse bort pilene på skjolda mine så angrep han med alle kara sine. Det var rundt 50 av mine urban cohorts(elite romere), mot rundt 100 av han sine buekarer.. som ikke har no annet en sverd. Hadde kara mine stått i normal formasjon så hadde buekara blitt slakta... men i testudo så varre omvendt!

 

Det som var i Gladiator var ikke skillpadde... det var ei vanlig "shield wall".

 

Heldigvis kom forsterkningene og redda dagen.

 

Det var Marius reformene som først sørga for at soldatene ble proffe, vet ikke når det var, men jeg trur det vart rundt 150 F.Kr. De fikk alle fast lønn. Når de hadde vert i army'en en stund(husker ikke hvor lenge) så fikk de kunne de gå av med pensjon og få sitt eget land som de kunne leve på resten av livet. Noe sånt ihvertfall.

Lenke til kommentar

det var en styrke på 6000 grekere som var på passet og det hemlige passet.

Kong Leonidas hadde bare med seg 300 spartere fordi han hadde vært hos et Orakel som sa at han kunn skulle ta med seg 300 Spartere. Det var 1000 grekere fra Phoics, 700 thespians, 400 fra thebs, 300 spartere og 3600 fra Athen. Tilsammen 6000 mann mot Kong Xerxes og hans hær på 1 million mann.

Xerxes ventet i 5 dager på at grekerne skulle trekke seg, han trodde ikke de ville skjempe mot så store odds. Grekerne fjernet seg ikke men holdt stand, passet var 3 meter på det smaleste og sparterne hadde lengre spyd enn perserne ikke engang det beste kavalriet til greide å bryte igjennom, den mektige hæren ble presset tilbake 3 ganger helt til en greker gikk over til perserne og fortalte om et hemmlig pass mot penger. Da Leonidas fikk vite at perserne brukte det hemmlige passet ba han grekerne dra hjem unntatt Sparterne på 300 mann, det gjorde de untatt thespianerne på 700 mann og 400 mann fra thebs, thespianerne ville ikke dra fra Leonidas og bestemte seg for å holde stand i full viten at de kom til å dø. mennene fra Thebs ville helst ikke være der menn ble. Nå sto det 1400 mann mot 1million de fra thebs overga seg fort til perserne men sparterne og thespianerne sloss til siste mann. Når Kong Leonidas falt så prøvde sparterne å få tak i kroppen hans. men alle ble drept etter hard kamp. Xerxes som hadde mistet 2 av sine brødre, korsfestet Leonidas og hogde hode av ham selv om han allerede var død.

27000 persere ble drept

Lenke til kommentar

testudo er helt ubruklig, jeg skulle over en bro, der det var 400 buefolk som sendte piler hele tia, jeg tenkte det skulle være en god i ide og bruke testudo for å komme meg over broen, men det var helt umulig, når jeg ba dem gå over broen, gikk de ut av testudo og begynnte å gå veldig sakte over broen i vanlig formasion, og de ble så klart slakta

Lenke til kommentar
testudo er helt ubruklig, jeg skulle over en bro, der det var 400 buefolk som sendte piler hele tia, jeg tenkte det skulle være en god i ide og bruke testudo for å komme meg over broen, men det var helt umulig, når jeg ba dem gå over broen, gikk de ut av testudo og begynnte å gå veldig sakte over broen i vanlig formasion, og de ble så klart slakta

generelt er all passering av porter/hull i murer/bruer noe av det som irriterer mest! Må si at dette er en av de få tingene som ligner hastverksarbeide i dette spillet.

 

Kommanderer du de gjennom en slik flaskehals kan du fort oppleve at de ikke gjør det du hadde tenkt! Ofte løper de også bort fra det de egentlig skal igjennom.

 

Noe som irriterer, med de to første trinnene på festningstigen, er at det er en "ramme" både utenpå og inni, som folka ikke vil gå i. Det kan virke som det er "gjort plass til" senere oppgraderinger av festningsverket, inni selve spillmotoren. Dette resulterer i at flaskehalsen strekker seg fra 5 meter før selve veggen til 5 meter etter. Kanskje litt dårlig forklart, men har du spilt, skjønner du nok hva jeg mener! Det er en vegg av luft, som folk må gå rundt! Fryktelig irriterende og, skulle jeg tro, fryktelig unødvendig! :thumbdown:

 

Må jo avslutte en kritisk tråd av selveste Rome - Total War, med at det er det beste strategispillet siden Civ 2, for min del! :yes:

Lenke til kommentar
Hvordan klarer dere å bruke Testudo på hester? Har lest at mange gjør det og med god effect.

 

Men de dumme romerne bruker så sinnsykt lang tid på å komme seg i formasjonen.. inne de er klare så har jo hestene kjørt dem ned! Me rekker det alderi...

det er egentlig bare en måte å gjør det på,(tror jeg):

det første er at du må være i forsvar, altså at hestene må angripe deg, mens din testudo står helt still rettet mot kavaleriet.

så når kavaleriet har truffet trestudoen, har jeg best erfaring med å beholde testudo formasjonen, fordi da holder du dine menn sammlet og det er liten sjanse for at kavaleriet bryter dine linjer.

har også testet dette på ''custom battle'' å da har jeg slått en gruppe med legion cavaleri med en grupp pretorian cohort's.

 

PS: jeg anbefaller på å teste dette ut på ''custom battle'' før du bruker det i krigen.

 

Lykke til :thumbup:

Lenke til kommentar
Autobattle fungerer bedre jo bedre generalen din er. Har han to stjerner taper han mye mer enn om han har 7, det er iallefall sånn jeg har oppfattet det. Liker å sende nye generaler i autobattles med overlegne hærer mot stusslige rebels, de øker gjerne en stjerne eller to på sånt :)

Autobattle er jo kjekt for å få litt fortgang i kampanjen når man nærmer seg 50 byer men her møter jeg et problem. Generalen har en lei tendens til å bli drept i autobattle selv om hans hær er langt sterkere og vinner klart. De romerske generalene på den tiden var da vel ikke så suicidale. Greit å gi alt for roma men generalen har da viktigere oppdrag både i battle og i spillet en å dø. Flere enn meg som har dette problemet??

Lenke til kommentar

Når jeg først har funnet dette geniale forumet må jeg bare spørre om en ting til også: Er det noen som vet om en kan rapportere bugg til spillskaperne slik at de kan fikses med patcher. Har et problem med å gruppere tropper i slag. Lager jeg for mange grupper ser det ut til at pc krysskobler disse gruppene. Kan da oppleve at jeg kommanderer en gruppe med infanterister på en motstandertropp og at en katapult i en annen gruppe får den samme ordren og begynner å lempe ildkuler mot dette målet. Greit dette helt til at mine inf har møljeslag med motstander og katapulten fortsetter med bombardementet uten alt for stor nøyaktighet. Dette resulterer selvsagt i en del friendly fire, og det er rett og slett vondt å se på. Irriterende også. Er da bare amerikanere som driver med sånt i irak. Flere som har dette problemet. En kamerat av meg har det nemlig ikke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...