Gå til innhold

Vifte/radiator; blåse luft eller suge luft?


Anbefalte innlegg

Leser litt forskjellig rundt dette temaet og jeg tenkte jeg skulle bruke forumet her til å få svar på spørsmålet mitt.

Holder på å sette sammen vannkjølinga mi. Dette er et prosjekt som tar litt tid ettersom jeg har mye annet å gjøre også, men dere skal ikke se bort fra at det kommer en worklog så snart jeg er kommet godt i gang. Har ihvertfall hentet meg en flott kobber radiator fra et varmeapparat register til en "hønn" gammal Opel Manta.

Skal bruke 2 stk. 120 mm vifter på denne men så spør jeg før jeg kapper i kabinettet; skal viftene suge luften gjennom radiatoren eller blåse gjennom radiatoren??

Venter spent å høre fra dere som kan det, og gi meg gjerne eksempler på temp. forskjellene på sug og blås.

 

FrodoTorpedo

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skal du borre og feste radiatoren inni kabinettet er det best at det blir trukket kald luft inn i kabinettet. Det er lettest å montere radiatoren på innsiden hvis du skal ha med PC'n på LAN etc. Viftene vil da bli stående inni og suge luft i gjennom radiatoren. Gjerne med en avstandsramme mellom viftene og radiatoren for å øke effektiviteten og "airflow".

Lenke til kommentar

Har hørt gjennom diverse tester at resultate ofte blir best når viftene suger luften igjennom radiatoren. Hva som gir det beste resultatet for deg er vansklig å si. Å trekke kald luft inn i radiatoren er absolutt å foretrekke hvis du tenker på vanntemperaturer.

 

Du skal sette radiatoren i kabinettet?

Lenke til kommentar

Jepp. Takker for at dere svarer men også her får jeg delte meninger, men det virker som det ikke er testet ut temp på de to ulike løsningene.

 

Ska viftene trekke luft gjennom radiatoren så blir viftene på innsiden og radiatoren på utsiden med en "fanduct" imellom så klart. Skal viftene blåse så blir det seff motsatt.

 

Radiatoren er relativt stor så den blir litt ruvende på utsiden av kabinettet (2 tommer tykk) Men er i kobber så det blir jo blankt og fint da :p

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg lurte på det samme som deg men fant ikke noen entydige svar på dette.

Jeg kjøpte meg et mist sett og et Lian-LI PV-V2000 kabinett for en stund tilbake (som jeg utrolig fornøyd med, litt stort, men designet og brukervennligheten overgår alt annet jeg har hatt)

 

Kabinettet har 2x120mm vifer og 3 kammere, så jeg plasserte radiator over strømforsyning med vifen plassert på innsiden av radiatoren dvs. blåse luft ut av kabinettet. Dette fungerte 100%. Pga. størrelsen på kabinettet bruker jeg ikke front viften.

 

Siden jeg ikke hadde sett noen best practise på hvordan dette skulle gjøres tok jeg noen ukere etter installasjonen (pga. ren nyskjerrighet) og flyttet vifta på utsiden og satt den til å suge luft.

Rundt kanten av vifta tok jeg litt tape for å sikre at den sugde fra radiatoren og ikke bare falsk luft fra kantene. Etter dette falt idle temp med 2 grader :)

 

Ikke noen stor forskjell, men kan være av betydning hvis du er opptatt av å klokke mest mulig.

Endret av hemsedal
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...