Gå til innhold

2x 12cm vifter og viftestyring spm.


Mute

Anbefalte innlegg

Heisann!

Jeg har nå kjøpt meg et nytt kabinett (antec SLK3700BQE) med plass til to 12 cm vifter, en framme og en bak. Første prioritet er stillhet, men jeg har tenkt å overklokke litt og derfor tenkte jeg å kjøpe en viftestyring slik at jeg kan skru opp viftehastigheten når jeg spiller. Er sunbeam viftestyringen fortsatt kongen? Hvilke av viftene de har på microplex.no anbefales? Er det slik at vifter som bråker en del og flytter mye luft kan justeres til et stille nivå med viftestyringen? Hvilke av viftene har lavest mekanisk støy? Viftene de har bruker 3 pin molex, kan du koble disse til viftestyringen uten å bruke overganger?

Phuuh, mange spørsmål. Håper noen kan svare på dem.

Takk :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville valgt et par som flyttet rimelig mye luft, du kan jo regulere med fanstyreren.Jeg har denne:http://My Webpage4 kanaler med 3pins molex og 2 som er voltregulert.

Jeg har uansett kommet frem til at det har ingen hensikt å putte kabinettet fullt av støyfrie papst-vifter.De suger så lite luft at det knapt merkes på temp.

Endret av chiefwiggum
Lenke til kommentar

Du har omtrent samme spørsmål som jeg hadde for et par år siden, 'Kjøpe overdimensjonert vifte og skru ned spenningen den får slik at den blir stille?'

 

Svaret er tja. Du trenger ikke to vifter som flytter 140 m³/h. Har du tenkt over hvor mye dette er per sekund? Enkelt regnestykke: 140 / 60 / 60 = 0.038 m³

Dvs. nesten 4 10-litersbøtter med luft i sekundet! Det er overkill, det! :p

 

Jeg har 2 stk. Papst 4412FGL (94m³/time, 26 dB(A)) på radiatoren min, og bruker en Sunbeam Rheobus til å justere alle vifter i kabinettet. Jeg kan knapt kan høre de to 120mm-viftene, men de dytter mye luft likevel.

 

Og du slipper å kjøpe overganger, for viftene har 3-pins molexkontakt som du bare plugger rett inn i viftestyringen fra Sunbeam. ;)

 

Om du vil koble til flere vifter til én kanal, kan du jo kjøpe noen slike:

DI3PS.JPG

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...