Jump to content
Sign in to follow this  
Daywalker

Kan en styre to maskiner med en mus?

Recommended Posts

Finnes det noen måte å styre en pc med en mus koblet til en annen maskin? Tenker ikke på remote desktop, men noe slikt som at når jeg drar musen ut i siden på den ene pc'n så går musen over på den andre maskinen. Vet dette høres helt umulig ut, men jeg ville bare høre om det er en mulighet. :cry:

Share this post


Link to post

Ikke umulig, tror jeg. Jeg kan i allefall koble ett trådløst tastatur til to PC-er samtidig, såfremt begge har en receiver. Da kan jeg skrive på begge samtidig, så jeg ser ingen grunn til at det ikke skulle gjelde (trådløs) mus også. Men da må du få begge maskinene til å tro at de har en ekstra skjermenhet, og utvide skrivebordet til den enheten, slik at musepekeren kan bevege seg ut av skjermbildet. For best resultat: Den ekstra skjermen til den ene maskinen må ha samme oppløsning som den virkelige skjermen til den andre maskinen, og omvendt.

 

Dette forutsetter også at maskinene har nøyaktig samme sensitivitet på musa, noe som er vanskelig å få til i praksis, noe som igjen vil føre til at du plutselig har en muspeker på hver skjerm. Dvs. at du heller ikke bør spille på den ene maskinen mens den andre er på, hvem vet hva en muspeker på villspor kan klusse til? ;)

Men du kan forresten bruke passordbeskyttet skjermbeskytter for å forhindre det.

 

En artig tanke, men i praksis tror jeg at det er langt lettere med to mus! :p

Share this post


Link to post

Et alternativ er jo en KMV-svitch, som gjør at du kan dele tastatur, mus og skjerm mellom 2 eller flere pcer. Da trykker du bare på en knapp oppå svitchen for å bytte mellom pcene. Sjekk komplett, tror de har der.

Edited by E-Ton

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...