Jump to content
Sign in to follow this  
dr_fritz

druknet IBM thinkpad

Recommended Posts

En venninne av meg kom til å søle et glass vann over min IBM T23 thinkpad. Prøvde å tørke den, tok ut alle 'løse' deler - tastatur, minne, dvd, batteri og mini-pci-kortet. Tørket i et par dager. Slo den så på, virket 'fint' i noen dager, så merket jeg at batteriet ikke ble ladet. Etter en uke var batteriet tomt, og maskinen lar seg ikke slå på, selv om den er tilkoblet nettstrøm.

 

Er det noen som har noen ideer på hva jeg skal gjøre for å fikse problemet? Og finnes det noen med et ekstra/tilovers batteri jeg evt kan kjøpe?

 

mvh KJ

Share this post


Link to post

Høres mere ut som et størmforskyningsproblem.

For å sjekke dette kan du bare ta ut batteriet og starte PC`en med kùn nett-forskyningen tilkoblet. Hvis PC`en ikke starter, har du feil med strømforskyningen (kanskje det ligger en sikring inni pc`en som kan skiftes ??)

 

Hvis PC`en (mot formodning) starter kùn uten batteriet i, ville jeg kjøpt nytt batteri. Sjekk med webshop butikker. Kanskje du finner noe på http://www.laptop-battery.org/ibm.htm ?

 

PS: Får du lys i batteri-lampen når tilkobler strømforskyningen ?

Share this post


Link to post

Jeg tviler på problemet ligger i batteriet. Kjøper du nytt (ferdig ladet) for mange penger så får du sikkert PC'n opp og kjøre igjen i 2-3 timer.. og så er det slutt.

 

Problemet ligger nok heller ikke i strømforsyningen. Den er jo som regel ekstern så vannet har nok ikke ødelagt noe der.

 

Problemet ligger heller i batteriladeren. Den er en krets som er innebygget i PC'n og ligger normalt enten ca midt på PC'n litt fremme, omentrent der fingerpanelet er, eller like ved der du plugger inn strømkabelen fra strømforsyninga. Uansett plassering så er den nok en del av hovedkortet så det er ikke noe lett sak å bytte ut. Hvis garanti og reklamasjon har gått ut så anbefaler jeg å åpne og se etter problemer selv. Det kan være ganske enkelt å løse, men hvis du ikke finner løsningen så tror jeg det er lite håp for PC'n. En eventuell reparasjon på verksted vil sikkert bli veldig dyr.

Share this post


Link to post

et vannglass for en bærbar er det samme som en stor sølepytt for oss, det vil si at vi kan drukne, det samme kan en bærbar av et glass, og det har han...

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...