Gå til innhold

Slå av vifte på bærbar?


dragon

Anbefalte innlegg

Hvordan reduserer man hvor ofte viften på bærbaren skal så seg inn?

Jeg har en FSC A7600 og synes at viften slår seg titt og ofte på bare ved at jeg er på internett (vanlig surfing) eller er inne i word. Ser på "task manager" at den bruker nesten ikke noe cpu heller.

 

Noen som vet hvordan man reduserer frekvens / intervall for hvor ofte viften slår seg på?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

viften på bærbare er styrt av en sensor som måler temperaturen på prosessoren. går vifta er det fordi prosessoren er varm. noen maskiner klokker ned slik at de ikke blir varme. dersom du har en slik prosessor (P3-m, pentium-m, amd med power now!) kan du stille inn hvor hissig maskinen skal være på strømsparingen. kan gjøres via kontrollpanel-strømstyring eller egne programmer som følger med maskinen. ibm har ihvertfall et eget program for strømstyring.

Lenke til kommentar

hvilken prosessor er det i maskinen? om du ser i prosessorguiden ser du at det er det finnes flere forskjellige prosessorer fra AMD. noen av dem har power now, de andre må du nok regne med at prosessoren vil gå jevnt og trutt med. du kan feks gå til kontrollpanel og så system. dra ut kontakten av maskinen og se om maskinen klokker ned. antall mhz går ned om du har stilt inn streng strømstyring.

tipper det står power now! inni der også om du har det, men ikke sikker.

du kan også sjekke fujitsu-siemens sine sider for strømstyringsprogrammer for din maskin.

 

er det noe som har skjedd nylig eller har det alltid vært sånn? gå på AMD sine sider og finn prosessoren din og sjekk om den har power now!

Lenke til kommentar

i og med at den klokker seg ned bør ikke viften gå hele tiden. jeg har ikke maskin med amd så jeg vet ikke hva som er normalt av viftestøy. du får bare håpe at noen som har slik maskin eller prosessor fanger opp tråden og gir noe respons. min p-3 m har et eget strømstyringsprogram. der kunne jeg velge å klokke ned prosessoren også når den gikk på nettstrøm. det reduserte viftestøyen betraktelig. vurderer likevel å skru den opp og bytte kjølepasta til arctic silver. du bør sjekke nettsiden til fujitsu eller amd for å se om de har eget strømstyringsprogram. viktig at du får endret instillingene for prosessorhastighet når den går på nettstrøm om det er det du bruker mest.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...