Gå til innhold

analog eller digital?


Joyrider

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Forskjellen er hvordan signalene overføres fra pc til skjerm. I pc er signalene digitale og når disse skal overføres til en analog skjerm må de omgjøres til analoge gjennom en Digital/Analog konverterer (D/A). Alle skjermer støtter bruk av analoge signaler, og på CRT skjermer som benytter analog teknologi er det kun analog inngang. LCD-skjermer benytter derimot digital teknologi for å vise bilder på skjermen. Her er det en fordel å bruke en digital overføring siden man ellers må først konvertere fra digital til analog (D/A) og så fra analog til digital (A/D) i skjermen igjen. I disse konverteringene mister man litt informasjon som vil gi litt redusert bildekvalitet i forhold til å benytte ren digital overføring. For å kunne overføre digitalt må du ha DVI-utgang på skjermkortet og DVI-inngang på skjermen.

 

Det vil ikke føre til noen problemer å benytte analog overføring.

Lenke til kommentar
Bare en ting, alle analoge signaler, selv om det er til LCD eller CRT, blir omgjort igjen til digitalelt i skjermene, dette gjelder ikke bare LCD uten DVI, men også CRT med standard VGA plugg =)

Er du sikker på dette ExcaliBuR? Jeg var sikker på at CRT-skjermene behandlet signalene analogt. CRT-skjermer har vi hatt helt siden tv ble oppfunnet, og da var vel ikke det digitale begrepet så utbredt?! Katode/anode-prinsippet i skjermene er også en analog innretning. Under er et utdrag fra en CRT-guide på Tom's hardware Guide som jeg mener underbygger min påstand. Jeg er dog åpen for argumentasjon for at signalene er digitale i en CRT-skjerm.

 

Monitors (and TV sets) are essentially analog devices. No matter how much you try to manipulate the tube components, they are still analog. However, computers operate in a digital world, so at some point (usually within the graphics board) the digital images created in the computer must be converted to analog signals in order for the monitor to display anything.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...