Jump to content
Sign in to follow this  
stoff3r

raid0. den ene hdd svikter ibland. blåskjerm etc..

Recommended Posts

hei. jeg har nettopp satt opp raid0 med to 160gb seagate barracuda. hovedkort er a7n8x-e deluxe og har en chieftech 360w strømforsyning.

 

den ene harddisken svikter plutselig, og pcen fryser og(i beste fall) fortsetter, men ofte resulterer det i blåskjerm og reboot. noen ganger får jeg en beskjed om at raid0 oppsettet mitt er mangelfult i oppstart. og jeg må reboote evt tukle med noe ledninger(overtroisk).

 

kan noen si hva jeg skal gjøre?! jeg tror jeg har for dårlig strømforsyning, som er litt merkelig da den er ganske ny. men også at harddisken kan være ødelagt. isåfall må jeg vite det fort . så ikke noen filer går tapt.

 

håper på svar.

Share this post


Link to post

Hei

 

Har ikkje raid, men har samme psu og oppledve før at pc'en fryser, løsningen blei å tukle litt med molex-kontaktene fordi nokon satt litt løst som resulterte i dårlig kontakt og harddisk-shutdown. Kanskje ein ide og ikkje ha for mange splittere på samme kabel som du bruker til HD?

 

Mvh

 

Espen

 

Edit: leif

Edited by Ed Hunter

Share this post


Link to post

hei. takk for svar. ja jeg tenkte på akkurat det der. med å ikke ha for mye på samme kontaktene. nå har jeg kun 3 ting på molex. altså en på hver harddisk og en til skjermkort. det er ikke lite strøm som er feilen, men kanskje feilaktig eller dårlig kobling. (pleier å sjekke om de sitter godt)

nå begynner windows å mase om bad sectors og at jeg må kjøre disccheck eller noe. *hyyyyl* blir så jeg roer ned pc bruken til jeg er helt sikker.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...