Gå til innhold

BIOS finner ikke HDD


julius11

Anbefalte innlegg

Har et par problem som jeg håper noen kan hjelpe meg med.

 

Har kjøpt en "Seagate Barracuda 7200.7 200GB S-ATA 8MB cache 7200RPM" og BIOS kan ikke finne IDE disk (slave) når SATA er enablet i BIOS.

 

Spørsmål 1:

Jeg har et "Abit IS7-E"-hovedkort, Pentium4, 2.4GH, 512RAM, og bruker WinXP Pro. Har DVD-ROM og CD-brenner.

Når jeg etter endel om og men fikk innstallert S-ATA disken (enablet "OnChip Serial ATA" i BIOS menyen under "OnChip IDE Device"), så oppdaget WinXP bare 131GB av 200GB. (BIOS viser at det er 200GB).

Trenger jeg eventuellt drivere eller software-update til WindowsXP?

Jeg vet at man mister litt plass når man formaterer/innstallerer, men 70GB er vel kanskje litt vel drøyt??!

 

Spørsmål 2:

Jeg har en "Maxtor diamondmax plus 9, 120GB" med vanlig standard IDE-connector som jeg har lyst å bruke som slave. Men når jeg enabler S-ATA i BIOS, så finner ikke BIOS "Maxtor"-disken.

Jeg har lastet ned og brukt tredje partisjons drivere fra "Abit" sine web sider, som jeg fikk beskjed om å bruke under innstallering av disken(F6).

Jeg har prøvd å søke etter "Maxtor"-disken i BIOS, men den finner bare S-ATA disken (når S-ATA er enablet i BIOS).

Når jeg disabler S-ATA-disken i BIOS, da finner den IDE (Maxtor) disken uten problemer.

Jeg har også prøvd å forandre jumper-settingen på "Maxtor"-disken.

Jeg har fram til nå brukt en "IBM, 13GB"-disk med vanlig standard IDE-connector som OS-disk, og "Maxtor"-disken som slave, uten problemer.

Er det noe jeg har glemt å enable/disable? Kan ikke S-ATA brukes som Primær/Active partisjon når man bruker en standard IDE-disk som slave?? Trenger jeg BIOS-update? (har ikke oppdatert BIOS siden jeg kjøpte hovedkortet i 2003).

Det skal vel være fullt mulig å bruke S-ATA og vanlig IDE om hverandre?? :hmm:

Har prøvd forskjellige forum og spurt litt rundt, men det ser ikke ut som om noen har noe ordentlig svar på dette.

 

Håper noen har løsningen på dette.

 

Hilsen en Frustrert :no:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du sier at du har enablet S-ATA i BIOS..., hvordan gjør du det?

 

Jeg har et ASUS A7N8X Deluxe hovedkort, og har ingenting om S-ATA i min BIOS, heller ikke etter at jeg oppraderte BIOS'en.

 

Det eneste som kom ved oppgraderingen er at jeg når har et "SCCI/SATA prioritetsvalg", rekkefølge prioritet...

 

Men uansett; begge mine S-ATA disker (ikke RAID) funker greit, måtte kun laste S-ATA drivere ved førstegangs installasjon av XP.

 

Kan det være noe jumper settings på diskene (Hitachi & Samsung 160 GB) som gjør at de ikke kommer opp i BIOS? Har snakket med min leverandør av disker, og han sa at det var "normalt" at de ikke var synlige i BIOS.

Lenke til kommentar

Hmmm.... Det er mulig det varierer fra Hovedkort til Hovedkort. Jeg kjenner ikke til kortet ditt. Du må bare lese brukermanualen. Men jeg måtte gå inn i BIOS under "Pheriferal...../OnChip IDE og enable S-ATA" der (den var "Disablet" som standard. Valget er: "Disable - "Automatic" eller "Manual". Jeg satte den på manual og S-ATA1 som primær og S-ATA2 som primær-slave. (har 2 integrete S-ATA porter på H.kortet. Noen har visstnok 4). Du må passe på at du enabler riktig S-ATA port(er) som primær/slave (hvis du har samme options som meg under BIOS). Jeg har 2 stk., men BIOS viste at jeg hadde 4. Mulig at det er samme BIOS som "IS7-G" som har 4.

Mitt problem er at BIOS ikke finner min standard IDE-disk (som jeg har tenkt å bruke som slave) når jeg enablet S-ATA i BIOS. (Har masse ting på den disken som jeg gjerne vil ha tak i via S-ATA disken). :hmm:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...