Gå til innhold

Kan en passiv kjøler takle 9800PRo?


PoWit

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Tenkte det var best å poste den her siden det er er folka som har peiling på gfx kort er :p

Det vil jeg da ikke si, men noen av dem er her. (Nei, jeg regner meg ikke selv som en av dem).

 

Ja, det vil fungere. Det finnes blant annet en Ultimate Edition av 9800 Pro uten vifte, men bare kjøleribbe. :)

Lenke til kommentar
Tenkte det var best å poste den her siden det er er folka som har peiling på gfx kort er  :p

Det vil jeg da ikke si, men noen av dem er her. (Nei, jeg regner meg ikke selv som en av dem).

 

Ja, det vil fungere. Det finnes blant annet en Ultimate Edition av 9800 Pro uten vifte, men bare kjøleribbe. :)

Er samme Zalman kjøler som jeg linket til over.

Lenke til kommentar

Har passiv kjøler uten vifte på mitt kort.... Kjører det i stock fart, dvs slik som det kom fra butikken.... Uten vifte kan du desverre ikke overklokke en eneste mhz.

Skal du spille doom, så må du nok klokke ned kortet ørlitegranne for å unngå artifacts....

Lenke til kommentar

har selv sapphire 9800 pro 128mb ultimate ed. aldri hatt noen problemer med temp, på idle er kassetemp 24c og cpu (a64 3200 clawhammer) 35c uten cool'n quiet. men jeg kjente på heatsinken på skjermkortet for en stund siden under full load over tid og det gikk ikke an å holde på den skikkelig (hardt med alle fingre ca der gpu er) i mer enn 20sec og jeg hadde en 90mm papst vifte til over så jeg satt den oppå en liten eske så den blåser over begger sider av heatsink. nå er den veldig kjølig. så en passiv holder fint men det skader ikke med en vifte. har også prøvd uten vifta under lengre doom3 spilling, ingen problemer overhodet i 1600x1200 high quality (jaja vet det er rævva framerate (~25) men jeg sniker meg av gårde uansett, så det går)

Lenke til kommentar

En passiv holder ja, men det er helt avhengig av hvordan resten av miljøet i kassa de ser ut. Hvis du bare har en vifte som blåser ut varm luft (f.eks 60mm) er dette ikke nok til å kjøle et 9800Pro kort. Så hvis noen bygger seg ei M-atx kasse med bare en vifte og tror at passiv kjøling av et Pro kort er nok så kommer det nok en overraskelse i posten ja. I større kasser der det sitter to 80mm eller kansjke 120mm vifter er sirkulasjonen som regel nok til å la Pro kortet være passiv kjølt.

Man må transportere bort varmen Pro kortet produserer uansett ellers vil temp bare øke.

 

Det er nå min mening.

 

Lerun

Lenke til kommentar

Det finnes en del temp avleser prog der ute som du kan bruke for å finne ut temperaturen. MBM5, men det finnes også en del andre. Hvis bare PSU viften kjøler i kabinettet ditt vil det garanter IKKE funke med passiv kjøling på et pro kort. Har selv en m-atx boks der en 60mm vifte blåser varm luft ut og en 80mm vifte som blåser kald luft inn på pro kortet. Pro kortet kjøles også av heat pipes. Selv med alt dette så kommer temperaturen opp i 57 grader under tung spilling. Grunnen til dette er den lille kassa og bare en 60mm vifte som dytter varm luft ut. Pro kortet produserer MYE varme og dette må vekk og ut av kassen.

 

Det eneste kortet som funker bra med passiv uten vifte er vel 9600xt, men selv dette nærmer seg grensen.

 

Lerun

Lenke til kommentar

Det fungerer med en kjøler som zalmans heatpipe-løsning, men jeg tror ikke jeg hadde prøvd det ved mindre du ellers har en god luftgjennomstrømning. Ellers kommer GPU til å bli sinsvakt varm under spilling, og enten gi deg artifacs eller forårsake crasher.

 

Husk at selv en super-støysvak vifte på 7volt vil gi deg mye bedre kjøling enn å ha BARE en passiv kjøleribbe/heatpipe.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Nok en gang selv om han installerer vifte for å blåse på kortet vil denne, såfremt vifta ikke tar luft utenifra, bare blåse varm luft på skjermkortet. Altså litt hjelp men ikke mye. Det er da bedre med passiv kjøling men installering av kabinett vifter som drar inn og/eller dytter ut luft. Uten at ny luft kommer inn vill heller ingen kjøleløsning man velger for kortet gi særlig effekt.

 

Lerun

Lenke til kommentar

Vil bare si at jeg har et Radeon 9700 pro ultimate eddition ( som kommer med passiv kjøler ). Var ganske fornøyd i begynnelsen. men kjøleribba blir så utrolig varm at du får "3 grads" forbrenning av å ta på den. Så vil nok ikke anbefale passiv kjøler, hvis du ikke har et bra kabinett med god luft gjennomstrømning.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...