Gå til innhold

Nortwood 3.4 - noen som har?


Muffinman

Anbefalte innlegg

Sitter med et årsgammelt P4C800 og en NW 2.8 + Zalman7000cu. Har ingen planer om å gjøre noen større oppgraderinger på en god stund enda, men kom over en NW 3.4 ghz til fin pris hos MPX...med denne prisen og et eventuelt salg av gammel cpu vil dette bli en fin oppgradering på tampen av s478 sin levetid. Ser at det er kun Netshop som har denne på lager akkurat nå, men det er vel ikke så rart når prisen er over tusenlappen høyere. Har _litt_ blandede erfaringer med lagerstatus og antatt dato hos den ellers glimrende webshopen MPX, så det er dumt med prisen hos Netshop. Kan hende de bare er litt trege med å justere ned det nylige priskuttet fra Intel.

 

Det jeg lurer på er om noen av forumets lesere har denne cpu`en og kjørt på med overklokking. Hvor langt er dere kommet, og med hvilken kjernespenning? Er primært ute etter resultater på luftkjøling som kan sammenlignes med min.

 

Ellers tar jeg gjerne imot betraktninger rundt denne oppgraderingsplanen. Min motivasjon er å få et så optimalt system på S478 med 875p som mulig, slik at jeg har en reell mulighet til å hoppe glatt over hele Prescott-generasjonen.

 

Og ja, jeg har sett innom cpu-databasen hos www.overclockers.com. Nå vil jeg høre hva DERE har gjort av erfaringer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har lenge prøvd å finne svaret på dette spørsmålet selv.

Overklokkingsmessig er det ingen fasit. Leste på en amrikansk side at 3.4 Ghz versjonen ikke overklokker like bra som de under. Derimot Prescott versjonen kom veldig langt, dog med ekstremkjøling.

 

Vill tro det ofte er varmen som forhindrer deg i å nå over 4 ghz med luftkjøling enten du kjøper 3.0 3.2 eller 3.4 ghz versjonen.

 

Har selv sett på tilbudet fra mpX, men for min egen del valgte jeg en 3.2 med håp om å klokke høyt da disse ofte klokker lett opp mot 3.9 Ghz. Ellers har jo også steppingen mye å si for hvor godt cpuen klokker.

Lenke til kommentar

Et poeng er at med 3.4 ghz har man garantert 3.4ghz...med lav spenning. Min 2.8 sl6z5 kjører jeg på 3.21 men 1.575 volt, men den klarer 3.4-3.5 med ht skrudd av. Blir ustabil ved ekstrem stresstesting med HT over ca. 3.3. Greier jeg f.eks 3.6-3.7 er blir jeg fornøyd. Må vel vurdere å bytte ram da slik at jeg kan kjøre i sync...

Lenke til kommentar

Kjøpte meg nylig corsair twinx 4000 som skulle greie 250. Disse er billige å kommer godt ut av tester. Mine går stabilt 1:1 på 244 FSB med 2.8 volt, men ikke over det på 1:1.

 

Annbefales da de er svært stabile!

 

Får min 3.2 i morra, vi får sammenlikne klokkinga.

Endret av Alcoholiday
Lenke til kommentar

Jeg har også planer om å oppgradere mitt 865-kort til en P4 3.4.

Det jeg lurer på er hva jeg bør velge av Northwood og Prescot. Har ikke planer om å overklokke, så da spiller det kanskje ingen rolle hvem av dem jeg velger?

 

De første testene jeg leste av Northwood kontra Prescot, anbefalte Northwood, men har i det siste sett benchmark med Doom3, hvor de anbefaler Prescot, da Doom3 er veldig "glad i" cache på cpu'n.

 

Er derfor veldig i tvil om hva jeg bør satse på...

Lenke til kommentar

Man antar at ytelsen Prescott vs NW er omtrent lik på ca. 3.5 ghz. Dermed er ikke ytelse et argument. Prescott har noe høyere effektforbruk og varmeutvikling. Videre har Prescott støtte for noen instruksjonssett som kan gi ytelsesløft når det kommer applikasjoner som tar disse i bruk. Hvor langt fram i tid dette ligger et jeg ikke, men hvis du har tenkt å beholde den nye cpu`en lenge kan jo dette være et argument.

 

Jeg har altså gjort mitt valg. Varmeutviklingen betyr mye for meg, likeledes strømforbruk i og med at jeg skal overklokke. Regner med at min nye 3.4 NW blir i mitt eie et år eller så. Har hatt en 2.6, en 2.8 og snart en 3.4 på 14 måneder. Neste gang må hovedkortet byttes tenker jeg. Håper at det ikke skjer før Prescott er historie. Eller AMD kommer med noe som kan måle seg med HT.

Endret av Muffinman
Lenke til kommentar

Da har jeg mottat og klokket min 3.2 SL6WE. Den kjøles luftkjølt med en SP 94.

Den klarer 3.65 med default vcore 1.55. Går da stabilt gjennom Prime 95 torturetest. Load ligger da på 48 C.

 

Klokker videre til 3.8. Systemet henger seg under torturetest etter ca 5 min..

Øker vcore til 1.6. Systemet kjører nå torturetest i en halvtime før det henger seg.

Setter vcore 1.65. torture test kjører nå stabilt :thumbup:

 

Får litt høye tempraturer med vcore 1.65. I torturetest går den opp mot 55C. :whistle:

 

Velger å ikke klokke høyere i første omgang da tempraturene blir litt høye, men sier meg fornøyd med @ 3.8 :love:

 

Hvordan går det med 3.4 din? Har du motatt den?

Lenke til kommentar

Siden det ser ut til å ta tid før jeg får lagt mine klamme lanker på nychippen, slår jeg ihjel litt tid med å lete etter info. Her finner jeg ut at kjernespenningen på cpu er oppgitt til 1.25-1.4. Det kan da umulig stemme? De NW-chippene jeg har hatt har da vitterlig fått økt kjernespenning med raskere utgaver. Hvis vi snakket om en Prescott-kjerne her kunne det kanskje stemt, men det står da vitterlig 512kb L2-cache. Og da er det ikke Prescott..

 

Noen som vet om dette stemmer eller eventuelt hva som er riktig default vcore for denne prosessoren?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...