Gå til innhold

Test av Whitebox (Compal) CL 56 *oppdatert 14.09*


Gjest Slettet+9817234daf

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+9817234daf

Etter å ha sendt inn min kjære, brusfylte Whitebox CL 50 var det på tide med en ny maskin. Jeg ba Whitebox strippe min gamle CL 50 for komponenter og sette det inn i et CL 56-skall med ICH55-H-chipset og ATI Radeon 9700 128 mb. Jeg skulle igjen få kjenne den deilige følelsen man får når man sitter med en glitrende, ny og dyr laptop mellom fingrene.

 

CL56m.jpg

 

Designmessig er den blant de peneste, mest balanserte maskinene jeg har sett. Den fysiske konstruksjonen er liten nok til å gjøre den portabel, men stor nok til å romme rå kraft. Fargen er også en forbedring fra CL 50 sine litt lyse gråtoner. En mørk og behagelig maskin selv jentene syns er pen.

 

Spesifikasjonene på maskinen min er som følger:

 

Intel Pentium mobile (banias) 1500 MHz

1024 DDR RAM PC2700 266MHz

Hitachi 60 GB 7200 rpm

ATI Radeon 9700 128 mb

Matshita 16x cd-rw/dvd-r

15.1" SXGA (1400*1050)

 

Det bør også nevnes at nå får man maskinen med Dothan-prosessor og DVD-brenner som standard.

 

Maskinens fysiske mål er som følger: 330mm x 273mm x 29.9mm, en helt grei størrelse. Vekten er på rundt 2.8 kg; ikke det tyngste man kan ha i en veske rundt halsen.

 

I bruk er den fantastisk. Den blir litt varm om du har den på fanget, men dette er en multimediastasjon som tilnærmet blir en skrivebordserstatter med sin ytelse. Tastaturet sitter veldig godt på maskinen, det gir ikke etter når man presser på det, men det kan knirke litt i blant. Det glemmer du likevel etter et par sekunder med skriving.

 

Maskinen er stille, meget stille. Jeg bruker den hver eneste dag på skolen i hver eneste time og ingen har kommentert støynivået. Dette er en klar forbedring fra CL 50, hvor viften hadde en tendens til å begynne å pipe når den ble varm.

 

Maskinens batterilevetid er svært bra. Med mitt gamle, slitte, klattladede batteri jeg har hatt siden oktober i fjor klarte jeg å holde det gående en skoledag som gikk fra 10 til 15:30, og fortsatt ha mellom 10 og 20% levetid igjen. Dette var da med lav lysstyrke på skjermen og på laveste prosessorytelse.

 

Personlige tester:

 

I Photoshop surfer den igjennom de største filene. Med sine 1024 mb ram er ingen utfordring stor nok for denne lille kraftpluggen.

 

Når det kommer til filmrendering klarer den også brasene svært bra. Den "lille" 1.5 GHz prosessoren sliter ingenting under rendering og komprimering av store rå-filmfiler.

 

I multitasking er den en vinner, det med sine 1024 mb ram. Det er ikke noe problem og kjøre samtlige av Adobe's grafiske programmer, samt en nettleser og et videoredigeringsprogram.

 

Kort sagt; en maskin jeg tar med meg rundt, sammen med kameraet mitt, og på denne måten blir jeg et vandrende kontor. Maskinen klarer det meste.

 

Benchmarks: Ikke helt fornøyd med tallene, men det får så være. Får komme med noen tester som er myntet på bærbare senere. I mens:

 

01.jpg

 

03.jpg

 

amark.jpg

 

pcmark02.jpg

 

 

Konklusjon:

 

+ Veldig godt sammenskrudd

+ Pen

+ Yter svært bra

+ Meget god skjerm

+ Godt tastatur

+ Stillegående

+ Meget god batterilevetid

 

- Litt dårlig touchpad

- Tastaturet knirker litt

- Blir, om ikke fort, litt for varm

 

Jeg vil tro det går mange AOpen 1557 maskiner for tiden, som på papiret er ganske god. Jeg vil råde alle som skal kjøpe en maskin i 15000,- klassen å sjekke ut denne først, enten på Whitebox.no eller Digital Impuls. Sistnevnte er kanskje litt tryggere å kjøpe fra, men det er også en grunn til at jeg sitter med den raskeste harddisken og 1 GB ram; Whitebox kompenserer for leveringstiden.

Endret av Slettet+9817234daf
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 7 måneder senere...
  • 2 uker senere...

Hei! Fin test!

Det må legges til at denne maskinen kan kjøpes stor sett overelt, hos Zepto går den under navnet 4200, og digital impuls m. fl. selger den også.

Har nylig kjøpt en selv, er meget fornøyd. Det trådløse nettverkskortet har også meget god rekkevidde. Eneste jeg er litt misfornøyd med er svartfargen på skjermen, som ikke blir helt svart.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...