Gå til innhold

Dataen min har fått en liten feil, hjelp!


Anbefalte innlegg

Her om dagen tok jeg ut grafikkortet fra min data (Dell Dimension 4400, GeForce MX 400) Jeg så litt på det og børstet litt lett støv av kortet.

Da jeg satt det inn igjen og starta pcen kom jeg inn på en meny hvor man kunne velge diverse info sider (brukte høyre og venstretastene for å bla til 'sidene' om man skulle kalle det, det) "hva er dette" tenkte jeg og trykte esc.

 

Da kom det opp en rute hvor det sto følgende: 'save and exit'. Trykte 'ja' og opp på en helt svart skjerm med stor skrift sto det: 'Turn off power and reinstall jumper in normal mode'

 

Gjorde det, skrudde av dataen (men hva er jumper?) og skrudde den dataen på igjen, samme skjedde. Satt i operativsystem cd-en og prøvde å se om det gikk å formatere, men den ville ikke komme inn på til formateringsverktøyene (der hvor man velger partisjoner osv.) Dette er utfor mitt område og er ikke sikker på hva jeg skal gjøre så jeg skrudde bare av maskinen.

 

Dette er et veldig surt problem og håper å få et svar som forhåpentlig vis løser problemet.

 

Takk på forhånd!

 

FosFat :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for hjelpen, blackbox! Spurte stefaren av en venn av meg hva som kunne vært feilen, og han sa at det kunne ha vært når jeg børstet støv av grafikkortet så datt en jumper av.

Skal ned på lokale data&hardware sjappa i morgen å få putet på en ny jumper! :D

Lenke til kommentar

DU har vært inne i BIOS (basic input output system) hvor du setter de aller mest grunnleggende instillingene for maskinen. Hvorfor du kom inn her i stedet for ha en normal oppstart er litt usikkert. Enten kan du ha trykket på BIOS-knappen når du startet (som regel F1, ESC osv.) eller maskinen kan ha oppdaget problemer i systemet, og automatisk sendt deg inn dit.

 

Siden du i det hele tatt fikk bilde på skjermen, så har du ikke ødelagt eller feil-installert kortet, så du trenger ikke være redd for dette.

 

Forandret du på noe som helst før du gikk ut med "save & exit" ? I såfall kan dette lage alle salgs mulige problemer (siden det som sagt er alle grunninstillingene for maskinen)

 

Det er ikke fallt noe jumper av skjermkortet ditt. Den eneste jumperen deter snakk om er for BIOS-lageret som ligger på hovedkortet i såfall. Det er jo mulig at denne er fallt av, men da må du ha vært veldig hardhendt inni maskinen. Den sitter såpass godt på at du som regelmå ha pinsett bare for å få den av når du skal. med andre ord, det er lite sansynlig at det er dette som er problemet.

 

Hvis du kan gi en mer detaljert beskrivelse av akkurat hva som skjer når du slå maskinen på nå, så kan jeg hjelpe deg videre. Opp til nå så har du egentig ikke forklart hva som er problemet når du starter, og da er det vanskelig å hjelpe deg.

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Jeg skrur på dataen (trykker på knappen på kabinettet) og så står det med en Dell logo oppe i hjørnet 'Entering options', uten å ha trykt på noen slags F1 eller F12

knapper.

Der kommer det BIOS som dere sier, og jeg som sagt har ikke rørt noe som helst der (men når jeg trykker ESC kommer save&exit fordet om) trykker 'yes' og så kommer det på en helt svart skjerm ' Turn off power and reinstall jumper to normal mode'.

 

Er hos en venn nå så kan ikke se hva som skjer. Men en ting er iallefall sikkert; har ikke vært hardhendt når jeg satt inn grafikkortet. :cry:

 

Edit- skriveleif osv.

Endret av FosFat
Lenke til kommentar

Ok, det høres ut som om maskinen oppfører seg slik som den normalt gjør når du resetter CMOS (minnet som holder informasjonen i BIOS).

 

Det kan tyde på at du har kommet borti noe, så om du har mulighet, sjekk at jumperen på CMOS-reset på hovedkortet sitter på plass, og evt. sitt den over på den andre muligheten (slik at pinne 2-3 blir koblet sammen i stedet for pinne 1-2). Etter å ha gjort dette og ventet et par sekunder, så setter du den tilbake der den sto.

 

Da skal alle BIOS instillinger være satt tilbake til default, og du vil forhåpentligvis kunne boote opp normalt igjen. Du har ihvertfall ingenting å tape på det, fordi du sansynligvis bare bruker standard instillinger uansett.

 

Desverre innebærer dette at du må plukke litt på hovedkortet, og finne CMOS-jumperen som du skal flytte på. Det står hvor på kortet den ligger om du leser hovedkort-manualen (som du forhåpenligvis har).

 

Om dette ikke fungerer, så kan det være et problem med CMOS-batteriet (enten at det ikke ligger skikkelig, og ikke har kontakt) eller noe annet. Da vil maskinen nemmelig oppfrsre seg som om du har jumperen stående på "reset" stillingen hele tiden, og vil oppføre seg slik som du beskrev.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Omg! Sitter nå på dataen hjemme ( det med jumperen funket ) hadde ikke no manual men sjekket i en venn sin manual (fordi om han har K8T HK).

Fant ut hvordan en jumper så ut og med en gang jeg kom hjem åpna jeg maskinen og satt den på rett plass. Kommer på nå at jeg tok jumperen fordi den så ut som en vifte kontakt :blush: (der man plugger inn vifte-kontakten) ut og satt den feil vei på igjen. Det som du Stigma forklarte 2-3 og 2-1 greiene.

 

Iallefall, nå funker dataen og booter som den skal; windows. Tusen takk for hjelpen Stigma! Og de andre da...

 

FosFat

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...