Gå til innhold

Forskjell i frekvens


ivo

Anbefalte innlegg

Jeg har et Asus A7N8X med DDR minne på 512 MB som støtter 400 mhz (Geil value 3200). På en annen maskin skal jeg ta ut en like stor minnebrikke som gir noe feil i memtest86, og som kun støtter 266 mhz (TwinMos 2100).

 

Går det an å bruke begge minnebrikkene i en maskin, og vil begge klokke seg ned til 266 mhz?

 

Kortet støtter dual channel. Vil dette påvirke resultatet?

 

Er det mulig å få utnyttet minnebrikken som "halter" uten at systemet risikerer å kræsje? (vanskelig å si...?)

Endret av ivo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Begge brikkene vil kjøre på PC2100 (DDR266) i det andre kortet, ja.

 

Setter du brikkene i riktige slotter vil du høyst sansynlig kunne kjøre dual-channel, men ikke forvent den stor ytelsesøkningen (3-5% økning om du er heldig).

 

Det kan godt være at den kan kræsjer, men gir du den litt ekstra spenning (vDimm, f.eks 2,6-2,7V) og i tillegg slakker litt på timingsene (f.eks 2,5-4-3-9) vil den nok kunne kjøre ganske knirkefritt.

Lenke til kommentar

Med mindre det er andre grunner enn selve minnebrikken som gir feil i Memtest86, så vil du nok ved å bruke brikken oppleve et mer ustabilt system. Spesielt når du kjører dual, fordi du da vil aksessere dette minnet ved ganske lavt minnebruk. Kjører du brikken ikke-dual, så bruker du denne brikken når systemer bruker minne over 512 MB. Du kan jo teste minnet med Memtest86 i den egen maskin.

 

Når det gjelder hvilken hastighet du vil kjøre minnet på, så er det avhengig av innstillingen i BIOS. Står denne til By SPD, vil minnet kjøre på hastigheten til det tregeste minnet. Du har videre mulighet til å sette hastigheten til en prosent av FSB. En tredje mulighet er å sette minnet til å kjøre i Sync med FSB. Du sier ikke noe om hvilken FSB du kjører din prosessor på, så de to siste mulighetene blir bare spekulasjoner fra min side.

 

Kjører du de to brikkene By SPD i dual, så vil minnet være mye tregere enn om du kjører din Geil-brikke alene. Det sier seg selv med 266 MHz (+3-5%) vs. 400 MHz. I og med at TwinMOS-brikken har en tvilsom stabilitet fra før, så kan det være vanskelig å overklokke minnet, ref. forrige avsnitt. Det er derfor sannsynlig att du vil redusere ytelsen på systemet ditt med TwinMOS-brikken.

 

En tredje faktor er at mange har problemer med ASUS A7N8X og TwinMOS-brikker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...