Gå til innhold

LCD, ms og sånt


Cucumber

Anbefalte innlegg

Høhø, skal kjøpe meg ny LCD skjerm, snakka med en kar og sa at jeg måtte skjekke hva ms'en var hvis jeg skulle bruke den til spilling.

 

Hmm, tja.. høres fornuftig tenkte jeg.

 

Kom nettopp på at jeg synes å ha lest en plass at ms'en bør være lav. (Aner ikke hvor og når.)

 

Har uansett to spørsmål:

 

1. Hva er ms?

 

 

2. Er det bra å ha mye eller lite ms? ( :p )

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ms er antall millisekunder responstid. Responstiden er hvor lang tid en piksel på skjermen bruker på å bytte fra hvitt til svart (rise) og svart til hvitt (fall) på. Responstid er altså rise + fall. Jo fortere den bytter, jo lavere responstid, og jo bedre flyt i dynamiske bilder.

 

Når det er sagt så er responstiden bare veiledende. For det første gjelder oppgitt resonstid kun hvitt og svart. Andre farger kan ha helt andre verdier. Responstiden gjelder panelet, men det er ikke dermed sagt at prossessoren bak klarer å utnytte panelet til fulle, slik at to skjermer med helt likt panel godt kan yte forskjellig. Det er ISO 13406-2 standarden som spesifiserer hvordan responstid måles. Man har ingen garanti for at produsenter/skjermer som ikke er sertifisert til denne standarden er målt riktig. I de værste tilfellene jeg har sett er responstid kun oppgitt som rise (uten fall), noe som medfører at panelet oppgis til å være raskere enn det virkelig er.

 

MS er in for tiden, men er absolutt ikke noen god måte å finne ut hvordan skjermen oppfører seg på. Den er helt klart en pekepinn, men ikke stol for mye på det. Jeg anbefaler deg heller å lese tester og se hva folk som faktisk har brukt skjermene mener om disse. Et godt sted å begynne er f.eks. her : http://hardware.no/testeremneindex.php?emner=45

 

edit; sorry Øivind, men jeg synes ikke guiden din er dekkende nok på dette området.

Endret av enden
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...