Gå til innhold

Ny telefon; Samsung E700 eller Sony Ericsson T630


sanyar

Anbefalte innlegg

Jeg skal ha meg ny mobiltelefon.

 

Det jeg trenger:

En telefon med høy kvalitet slik at den ikke blir ødelagt med en gang. Samsung S45i som jeg har nå har jeg hatt mange tastaturproblemer med. Høy batterikapasitet er også et meget stort pluss. En skjerm som kan vise mye sms-tekst på en gang er også et pluss, men ikke ubetinget avgjørende for valget. Minneplassen trenger jeg bare til å lagre en del telefonnumre og meldinger; ikke noen nedlastning av javaspill og sånne ting.

 

Det er overhodet ikke viktig for meg å ha:

Kamera, wap, email, java, spill, gprs, bluetooth, mp3-spiller etc. Poenget for meg er å ha en mobil som ser godt ut og som er av meget god kvalitet og brukervennlighet. SMS og ringetid er det eneste jeg bruker den til, i tillegg til vekkerklokke. Kalkulatoren bruker jeg også en gang i blant.

 

Det jeg har sett på / min vurdering:

Etter å ha saumfart nøye har jeg kommet frem til Samsung E700 til ca 3000, og Sony Ericsson T630 til ca 2000. Prisklassen jeg kunne tenkt meg var egentlig 2000-2500, men dersom E700 er verdt det kan jeg godt strekke meg til litt over 3000.

 

Kamskjell-funksjonen ser veldig lovende ut, og er samtidig snerten. Det vil vel også kunne beskytte tastatur og skjerm slik at disse komponentene varer lengre. Den er også veldig liten og lett. T630 på sin side har også fått gode skussmål hva angår kvaliteten. Forskjellen på disse virker det for meg som om først og fremst er selve utformingen (standard telefonutforming vs clam).

 

 

Håper noen kan hjelpe meg i valget! Bare kom med anbefalinger og erfaringer!

 

[EDIT]: skrivefeil

Endret av sanyar
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville ha valgt T630 uten å blunke. Den er billigere og rett og slett bedre.

E700 er utrolig dyr, har lite å tilby og er full av bugs og menyen er også en del tyngre, og er også ulogisk.

Åpningsmekanismen har en tendens til å bli slitt etter rundt 4-6 mnd. med bruk. E700 skal nok ikke ha en like god batterikapasitet som T630 heller.

-

Så som jeg sa; velg T630 av disse to, uten å blunke.

Endret av Remerser
Lenke til kommentar
Jeg ville ha valgt T630 uten å blunke. Den er billigere og rett og slett bedre.

E700 er utrolig dyr, har lite å tilby og er full av bugs og menyen er også en del tyngre, og er også ulogisk.

Åpningsmekanismen har en tendens til å bli slitt etter rundt 4-6 mnd. med bruk. E700 skal nok ikke ha en like god batterikapasitet som T630 heller.

-

Så som jeg sa; velg T630 av disse to, uten å blunke.

jeg er ikke enig med deg på det Remerser.

Har hatt T630, og har e700.

 

her er et par ting jeg gjerne vil at du skal argumentere for

 

Hva gjør menyen til samsung ulogisk?

 

hvilke bugs i menyen?

 

Jeg vil si at E700 veier opp for T630.

Battertiden er heller ikke dårligere enn T630.

 

Når det gjelder festemekanismen så vil jo slitasje være et universalt problem for de fleste kamskjell telefoner som blir åpnet/lukket mye. Det er ikke noe som er spesielt merkbart på E700.

Lenke til kommentar

Lager et kort svar. Vil du ha et lengre svar kan du søke på "remerser e700" eller noe sånn og du vil nok finne nok å lese tils du sovner ;)

 

Bugs: Siden jeg rett og slett ikke orker å si alt så kan jeg henvise deg til lesertesten av e700 utført av Chigu som opptar en god del av bugsene.

-

Menyen: Den har en litt spesiell meny i forhold til hva som er vanlig. Den er litt gammel dags og sender tankene til de gamle Ericsson menyene i begynnelsen av 90- tallet. Disse vil nok de fleste ikke våge å kalle enkle i bruk. Selvsagt er menyene blitt noe forbedret men grunn ideen er den samme og derfor er ikke brukervenligheten og "logikken" i topp. Itillegg er ikke alt der man forventer at det skal være. Og derfor er den vanskelig i bruk, vil jeg påstå. T630 har en mye enklere meny som er lettere å forstå og er mere praktisk og faktisk raskere i bruk.

-

Slitasjen: Selvfølgelig vil leddet bli utsatt for mye slitasje, uansett modell. Og enda mer under "aktiv lukking/åpning". Men utifra hva jeg har erfart så er e700 plaget med dette i høyere grad enn andre Samsung telefoner; og andre kamskjells telefoner. Ikke spør meg hvorfor. Itillegg har jeg erfart at mange har problem med at lokket etterhvert "lukker seg skeivt", grunnet slitasje og dårlig kvalitet på leddet. Dette er ikke noe som trekker opp kvaliteten akkurat.

--

Synes du at disse grunnene er for dårlig utdyp så kan du vente deg et mere utfyllende svar imorge hvis du ønsker deg det. Eller gjerne still flere spørsmål. Bare hyggelig og enkelt å finne feil på e700 :)

Endret av Remerser
Lenke til kommentar

Etter å ha hatt både e700 og t630 som lånetelefoner, så vil jeg bare si at skal du ha en telefon som oser av kvalitet, bra design, god batterikapasitet (5 dgr. ved vanlig bruk), så går du for e700.

 

t630 var for meg en skuffelse, da 2MB, det håpløse filsystemet og all knirkinga gjorde meg irritert. :mad:

Lenke til kommentar

Hjertelig takk for alle innspill! Det er akkurat slikt jeg var ute etter. Men det blir litt vanskelig å velge ut i fra dette siden noen roser den ene og mener den andre er dårlig og vice versa.

 

For meg fremstår det som logisk at E700 blir utsatt for større grad av slitasje ved normal bruk siden den har det bevegelige leddet i clam-løsningen. Men på den annen side er T630 dårligere beskyttet tastatur- og skjermmessig i forhold til E700, siden sistnevnte jo har tastaturet og skjermen lukket slik at støv og slitasje ved å ha den i lomma ikke blir så fremtredende.

 

Jeg vil gjerne ha et enda bredere materiale å foreta mine vurderinger etter, så jeg ser gjerne at enda flere kommer med innspill. Får aldri nok av opplysninger ;)

 

I tillegg skal jeg gå igjennom telefontestene igjen for å foreta enda en vurdering på eget grunnlag.

 

Takk igjen :thumbup:

Lenke til kommentar

E700. Helt genial telefon. Har ikke hadd problema me at lukke mekanismen slites, eller andre problema me den. Tastatur og skjerm beskyttes sia den lukkes igjen. Både æ og ei venninna har samme tlf, og ingen av oss har nokka å klage på, bortsett fra at den kanskje e litt treg å åpne mms, men d ekje nokka big deal. Kamerakvaliteten e heilt utruli, nattmodus e fantastisk. God lagringsplass, aldri trengt å måtte slette ting pga førr lite plass på tlf, når man skal slette mange mld på engang går d på et blunk (i forhold tell min tidliere tlf Nokia 3650 kor d kunne ta flere minutta å slette 100mld på engang) Et tastetrykk førr de viktiaste funksjonan: sende ny mld, ta bilde, stille modus osv. Den e fin å se på, reima du feste på den e veldi praktisk, og den e rett og slett en god telefon. Æ e ihvertfall førrnøyd. :w00t:

Endret av Metalann
Lenke til kommentar

gjør oppmerksom på at E700 testen som ligger under "lesertester" ikke er så oppdatert. Jeg mener at det er grunn til å tro at eventuelle feil som fantes da telefonen kom kan være rettet til nå, og jeg ser veldig liten grunn til å tro at resultatet av en dårlig E700 er representativt for alle andre.

 

 

T630 fremstår for meg som en telefon som er grei for de som likte T630. Liker du å ha mange sms lagret så har T630 plass til 100, mens E700 har plass til 200 uten at det påvirker de 9MB med minne.

 

Kameraet til E700 kan også ta multishot, noe T630 ikke kan. Skjermen til E700 fremstår for meg som langt bedre, og meny systemet er etter min oppfatning like enkelt som T630 sin. Det faktum at T630 har ikoner, mens E700 har ikon og meny under ikonet har jeg vanskelig for å anse som et forringende problem med telefonen.

 

Når det gjelder meny systemer, utseende og liknende så er det smaken som avgjør i de fleste tilfellene.

Lenke til kommentar

Jeg har ikke hatt T630, så jeg skal ikke komme med noen bastant påstand om hvilken telefon som er best. Derimot kan jeg fortelle litt om hva som gjorde at jeg valgte å selge min E700.

 

Jeg falt for utseendet til telefonen, og må si meg rimelig fornøyd med hardwaren. Den er lekker å se på, virker solid, har god skjerm, god lyd osv. Batterilevetiden var heller ikke så verst etter en stund; den var elendig i begynnelsen.

 

Softwaren i min telefon hadde derimot en rekke irritasjonsmomenter. Jeg vet ikke hvilke av disse som evt. er blitt rettet opp i senere firmware-versjoner. (Min var kjøpt tidlig på året.)

 

- Menynavigasjonen er til tider ulogisk, det er ikke en fast knapp for å gå tilbake i menyene. Noen ganger brukes C-knappen, andre ganger "legg på"-knappen. Jeg husket ikke alltid hvilken jeg skullle bruke i hvilket menybilde, og endte ofte med å gå helt ut av menyen når jeg bare ønsket å gå ett skritt tilbake.

 

- Det er en del å utsette på sms-funksjonen. Skal du ha flere linjer enn standard på displayet, må du stille dette for hver ny melding. Det er ikke automatisk stor bokstav etter punktum. Har du valgt feil ord med T9-ordlisten, kan du ikke gå tilbake og endre på det uten å slette hele ordet. Et feiltrykk på "legg på"-knappen sender deg ut av sms-modus, og alt du har skrevet er forsvunnet når du går inn igjen.

 

- Problemer med å få slått av bekreftelseslyder uten å sette telefonen på lydløs. Du kan riktignok senke volumet på disse lydene, så det er ikke det største problemet. Forøvrig er ikke telefonen helt lydløs selv når du setter den på det; sitter du f.eks. på forelesning/i klasserommet/i møte, og telefonen ringer, avgir den et pip hvis du avviser samtalen, noe som ga uønsket oppmerksomhet et par ganger. Å la den ringe ferdig er heller ikke noe alternativ, hvis du har vibrasjon på, siden den støyer merkbart da.

 

- Kalenderfunksjonen plaget meg. Jeg bruker den endel, og er vant til Nokias løsning. Det er plass til få oppføringer av hver type. Et annet irritasjonsmoment er at du må velge alarmlyd for hver alarm du setter, og den insisterer på å spille av alarmen skingrende høyt hvis du ikke trykker i en fei. Det er heller ikke noen slumrefunksjon på vekkerklokken, noe som ikke er ideelt for oss b-mennesker. :p

 

- Fra tid til annen låste den seg og viste "Begrenset tjeneste". Da var det ikke mulig å ringe, selv om man skulle tro at dekningen var god. Dette kan muligens skyldes abonnementet mitt, men har ikke oppstått på min nåværende telefon med samme abonnement, så jeg har mine tvil.

 

Det var alt jeg kom på i farten. Tilsammen var dette nok til at jeg kvittet meg med telefonen, men det kan selvfølgelig hende at andre prioriterer annerledes, og kan leve med slike detaljfeil når man får en liten og lekker telefon. Uansett følte jeg det riktig å bekrefte det andre har sagt om E700s softwareproblemer.

Endret av AlexK
Lenke til kommentar
Jeg har ikke hatt T630, så jeg skal ikke komme med noen bastant påstand om hvilken telefon som er best. Derimot kan jeg fortelle litt om hva som gjorde at jeg valgte å selge min E700.

 

Jeg falt for utseendet til telefonen, og må si meg rimelig fornøyd med hardwaren. Den er lekker å se på, virker solid, har god skjerm, god lyd osv. Batterilevetiden var heller ikke så verst etter en stund; den var elendig i begynnelsen.

 

Softwaren i min telefon hadde derimot en rekke irritasjonsmomenter. Jeg vet ikke hvilke av disse som evt. er blitt rettet opp i senere firmware-versjoner. (Min var kjøpt tidlig på året.)

 

- Menynavigasjonen er til tider ulogisk, det er ikke en fast knapp for å gå tilbake i menyene. Noen ganger brukes C-knappen, andre ganger "legg på"-knappen. Jeg husket ikke alltid hvilken jeg skullle bruke i hvilket menybilde, og endte ofte med å gå helt ut av menyen når jeg bare ønsket å gå ett skritt tilbake.

 

- Det er en del å utsette på sms-funksjonen. Skal du ha flere linjer enn standard på displayet, må du stille dette for hver ny melding. Det er ikke automatisk stor bokstav etter punktum. Har du valgt feil ord med T9-ordlisten, kan du ikke gå tilbake og endre på det uten å slette hele ordet. Et feiltrykk på "legg på"-knappen sender deg ut av sms-modus, og alt du har skrevet er forsvunnet når du går inn igjen.

 

- Problemer med å få slått av bekreftelseslyder uten å sette telefonen på lydløs. Du kan riktignok senke volumet på disse lydene, så det er ikke det største problemet. Forøvrig er ikke telefonen helt lydløs selv når du setter den på det; sitter du f.eks. på forelesning/i klasserommet/i møte, og telefonen ringer, avgir den et pip hvis du avviser samtalen, noe som ga uønsket oppmerksomhet et par ganger. Å la den ringe ferdig er heller ikke noe alternativ, hvis du har vibrasjon på, siden den støyer merkbart da.

 

- Kalenderfunksjonen plaget meg. Jeg bruker den endel, og er vant til Nokias løsning. Det er plass til få oppføringer av hver type. Et annet irritasjonsmoment er at du må velge alarmlyd for hver alarm du setter, og den insisterer på å spille av alarmen skingrende høyt hvis du ikke trykker i en fei. Det er heller ikke noen slumrefunksjon på vekkerklokken, noe som ikke er ideelt for oss b-mennesker. :p

 

- Fra tid til annen låste den seg og viste "Begrenset tjeneste". Da var det ikke mulig å ringe, selv om man skulle tro at dekningen var god. Dette kan muligens skyldes abonnementet mitt, men har ikke oppstått på min nåværende telefon med samme abonnement, så jeg har mine tvil.

 

Det var alt jeg kom på i farten. Tilsammen var dette nok til at jeg kvittet meg med telefonen, men det kan selvfølgelig hende at andre prioriterer annerledes, og kan leve med slike detaljfeil når man får en liten og lekker telefon. Uansett følte jeg det riktig å bekrefte det andre har sagt om E700s softwareproblemer.

Slumre går ant, men da må du stille alle tre alarmene me ca 15 minutters mellomrom. Og ja, d e irriteranes at vess du kjem borti rød telefon knappen, så førrsvinn mld du hold på å skrive, spesielt vess du skal skrive ei mld etter nån øl... :whistle:

Men resten av d du nevnte går mæ hus førbi. :w00t:

Lenke til kommentar

Samsung = Samsung SGH-E700 SE = Sonyericsson T630

 

Design: Samsung

 

Lyd: Samsung

 

Betjening: Samsung (?)

 

Skjerm: Begge

 

Personlig tilpasning: SE

 

Egenskaper/Finesser: SE

 

Business: SE

 

Datamuligheter: SE

 

Minnekapasitet: Samsung

 

PC-programvare: SE

 

Kamera: Samsung

 

Kvalitet: Samsung

 

Pris: SE

 

 

Man må vurdere det hele ut fra hva man vektlegger mest. Begge telefonene er salgssuksesser av dimensjoner.

Lenke til kommentar

Nå skal det nevnes at du ikke har mulig til noen som helst komunikasjon med andre telefoner utenom MMS. Telefonen har ikke blåtann eller IR og det følger heller ikke med datakabel.noe som trekker veldig ned etter min mening..

 

Jeg lånte telefonen av en kompis i 2uker for å prøve den for jeg skulle ha ny telefon selv og jeg ble ikke imponert.

 

Selve designet på telefonen er griselekkert, det er vel den peneste telefonen jeg har holdt i handen.

Men jeg ikke fornøyd med resten. Telefonen har rett og slett for mange idiotiske feil. Sier meg enig i alt annet som er sagt her.

Mitt valg ville vært slik. Vil du kun ha en telefon som skal se pen ut, uten å kunne bruke telefonen til å ringe og sende sms så velger du E700. Men vil du ha en telefon som er enkel å bruke, mange funksjoner, blåtann og ir så velger du T630 ;)

Lenke til kommentar
Nå skal det nevnes at du ikke har mulig til noen som helst komunikasjon med andre telefoner utenom MMS. Telefonen har ikke blåtann eller IR og det følger heller ikke med datakabel.noe som trekker veldig ned etter min mening..

 

Jeg lånte telefonen av en kompis i 2uker for å prøve den for jeg skulle ha ny telefon selv og jeg ble ikke imponert.

 

Selve designet på telefonen er griselekkert, det er vel den peneste telefonen jeg har holdt i handen.

Men jeg ikke fornøyd med resten. Telefonen har rett og slett for mange idiotiske feil. Sier meg enig i alt annet som er sagt her.

Mitt valg ville vært slik. Vil du kun ha en telefon som skal se pen ut, uten å kunne bruke telefonen til å ringe og sende sms så velger du E700. Men vil du ha en telefon som er enkel å bruke, mange funksjoner, blåtann og ir så velger du T630 ;)

du kan neppe ha lett veldig lenge dersom du sier E700 ikke har Irda.

Irda finner du under volum justeringen, og du får den til 1195 med telenor, så syns ikke det er så ille pris heller.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...