Gå til innhold

Sony PC350 eller Panasonic GS400


Anbefalte innlegg

Helt klart to gode kamera Sony PC350 og Panasonic GS400!

 

Hadde tenkt å gå for et GS400, før jeg leste at 3CCD brikker trenger mer lys ved filming.

 

Jeg filmer mest basketball innendørs - raske bevegelser med normalt (dårlig) innelys :cool:

 

 

Noen som har erfaringer / meninger rundt dette med lys, innendørs filing og 3CCD brikker??

 

 

 

GEorg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Vanskelig å si. Kommer an på behovet da. Pan er 3 CCD og Sony 1 CCD. Selv har jeg bestilt Panasonicen, og forlater Sony, mest pga denne idiotiske touch-screen greien. Alt man ønsker å gjøre av innstillinger må innom skjermmenyer.

 

Panasonicen har jo ellers fått den beste vurdering noe DV-kamera noen gang har fått på http://www.panasonic.com/consumer_electron...=12&cont_id=707

 

- i den grad det betyr så mye. Så langt har det vært leveringsproblemer rundt om, og få innlegg av de som har det i bruk.

 

degas

Lenke til kommentar

Ikke enkelt spørsmål dette. Hvis du slenger på HC1000 i tillegg så blir det ikke enklere... Pussig at det ikke finnes noen reviewer på det (bare first impression hos camcorderinfo).

 

Men det er vel ingen tvil om at PC350`en er enklere å ta med seg. Hadde PC330, men leverte det tilbake da firewireporten ikke fungerte (heller ikke etter reperasjon).

 

Det jeg synes er mest merkelig nå er at xd.no ikke selger PC330, og har heller ikke forhåndsvarslet PC350 slik som de har gjort med HC1000...

Lenke til kommentar

Ikke lett dette, nei!

 

Har hatt tankene innom Sony HC1000 selv, men gikk fort ifra det etter omtalen hos camcorderinfo. Nå har jeg slitt med Sony PC-105 i over et år snart. Brukeregenskapende er et stadig irritasjonsmoment, og jeg har ikke ønsket å oppgradere til 330 eller 350. Innvendingene går i særdeleshet på denne touch-skjermen, som også er verkebyllen ved HC1000.

 

De krav jeg stiller til manuelle innstillinger, finnes ikke innen denne nisjen. Da får det bli et 3 CCD-kamera, selv om disse kameraene er større, tyngre og dyrere.

 

Panasonic NV-GS400 er bestilt, men det drøyer før det dukker opp......

 

 

degas

Lenke til kommentar

Pris for GS400K i Japan 139.000 Yen dvs 8300 kr kjøpt på en seriøs butikk!!!!

 

Selvsagt kommer tUll - men jeg kan jo kaste allt av papir og ta kameraet rundt halsen :)

 

Regner med dette er NTSC, men opp mot 18000 kr for en PAL i Norge er det ikke noe å tenke på....

 

Sony PC350 koster forøvrig 6900 kr :)

 

Kan nesten bruke mellomlegget til flybilett *lol*

 

Uansett

 

Georg

Lenke til kommentar

Så akkurat at prisen på HC1000 hos XD gikk opp fra 14.000 til 16.000 etter at ankomsdatoen ble bekreftet til 27.8. Syntes at 14 K var rimelig, og vurderte å bestille da jeg så det - men etter previewen fikk jeg kalde føtter. Skal være i USA et halvår fra oktober, men er ikke sikker på hvor mye billigere et PAL-kamera blir der.

 

Akkurat nå holder jeg en knapp på PC350, men jeg kan bare ikke skjønne hvorfor XD ikke antyder noen pris eller ankomstdato for det :hmm:

Lenke til kommentar

NV-GS400, naturligvis!

 

Jeg vurderte å kjøpe et Sony-kamera, men all tvil ble feid til side da jeg så camcorderinfo sin vurdering av Panasonics nye flaggskip. Jeg syntes også 18.000 var for mye penger, så jeg importerte det selv.

 

Fikk PAL-versjon med to års internasjonal garanti og ekstra 6t batteri for tretten tusen kroner inkl. frakt + mva. Hadde ingen problemer med å få selger til å skrive ned verdien på pakken, så mva kom på vel 300 kroner. I alt sparte jeg minst 4.000 pluss verdien av batteriet. :cool:

 

Mitt nye GS-400 er en drøm å filme med, med god stabilisator og høy kvalitet. Det takler også dårlig innelys, noe som er viktig for meg siden jeg kjøpte kameraet for å filme min førstefødte. Men husk at hva som er "bra kvalitet" for meg ikke trenger å være det for deg.

 

Stillbildefunksjonen med er også helt ålreit, men glem "4 megapixler". Det er en forstørrelse kameraet gjør. Stiller du det på oppløsning 1600x1200 og laveste komprimering får du det beste resultatet, og da er kvaliteten slett ikke verst! Jeg synes også det er glimrende å kunne fotografere samtidig som jeg filmer.

 

Knappefunksjonene og plasseringen av knapper er det beste på GS400. Det er forbilledlig - nesten perfekt. En kamerat har TRV950 og den er mye mer "fomlete" i bruk.

 

Nå vurderer jeg å starte import, og har fått klarsignal fra min selger. Har lagt ut en auksjon på QXL med ti kamera til 12.000/stk + mva, for å se om det er noen andre som er interessert i å få seg et glimrende kamera til en bra pris.

 

Lykke til med ditt kamerakjøp. Husk at det ikke er kameraet som lager gode filmer. Den beste filmfotografen er han som kan håntere utstyret sitt, ikke han som har det dyreste utstyret.

 

Tom

Lenke til kommentar
Hadde ingen problemer med å få selger til å skrive ned verdien på pakken, så mva kom på vel 300 kroner.

Ikke for å virke altfor moraliserende, men jeg er ikke helt sikker på om dette er helt legal praksis. I alle fall ikke hvis du tenker på å starte import...

 

Hvor mye ble verdien på kameraet satt til?

Lenke til kommentar
Ikke for å virke altfor moraliserende, men jeg er ikke helt sikker på om dette er helt legal praksis. I alle fall ikke hvis du tenker på å starte import...

 

Du har helt rett. Det er ikke lovlig å sette ned verdien for å spare MVA. Det er heller ikke å anbefale, fordi forsikringen da ikke vil dekke tapet om pakken skulle bli borte på veien.

 

Jeg tok sjansen for min egen del, og det gikk bra. Som selgeren min sa: "We have many happy customers". :)

 

Det kunne ikke falle meg inn å ta den samme sjansen på mine kunders vegne. Det må de i så fall gjøre selv, og på eget ansvar...

 

Når det gjelder verdien på pakken, så fikk jeg selger til å sette den til en tiendel av kjøpsprisen. Hadde pakken blitt åpnet for kontroll, måtte jeg ha betalt full MVA (og prosessen hadde tatt mye lenger tid). Det er sender som bærer ansvaret for at pakken er merket med riktig verdi.

 

Tom

Lenke til kommentar
Står ingenting om +mva. på QXL

 

Se en gang til...

 

Det er vel litt risky å love at du kan skaffe 10 stk. til denne prisen?

 

Nei, min leverandør kan levere store kvanta. Jo flere jeg klarer å selge samtidig, desto lavere blir prisen.

 

Hadde vi klart å samle en gjeng med 100 kamerakjøpere, ville vi fått det skikkelig billig. Da tror jeg at prisen kunne blitt under elleve tusen (pluss mva).

 

Hvor mange vil du ha? :)

 

Risikerer du ikke mer enn 24% tillegg i prisen ved fortolling? Kommer vel tollgebyr og ekspedisjonsgebyr også...

 

Ja, FedEx tar 125 kroner i fortollingsgebyr.

 

Tom

Lenke til kommentar

Hei

 

Jeg har også tenkt meg et digitalt videokamera og valget mitt sto mellom

Canon MVX35i og Sony DCR-PC350.

Men etter å ha lest diverse tester om Canon sine kamera som stort sett får dårlig kritikk

for at de er dårlige i dårlig lys samt at det bare er 2,2Mpix mot Sony sine 3,3 så blir valget Sony.

Hos Camcorderinfo fikk dessuten Sonyen meget bra omtale for stillbildedelen

og det er mitt i blinken for meg.

Da slipper jeg å drasse på to kamerer.

Se omtalen på følgende link:

 

http://www.camcorderinfo.com/content/Sony-...iona-Review.htm

 

Lykke til med handelen!

 

KT

Endret av ADSL768/128
Lenke til kommentar

Kan faktisk være en ulempe med 3,3 megapixels mot 2,2, når det gjelder video. 3,3 megapixels krever noe mer lys enn 2,2 fordi pixlene er mindre og sitter tettere på brikken

 

Uansett vil ikke 3,3 megapixels gi bedre oppløsning enn ett 2,2 megapixels kamera på selve videoen (begge gir ca. 0,44 megapixels videooppløsning). Skulle jeg kjøpt kamera, hadde jeg sett etter ett med lavest mulig oppløsning, i den prisklassen jeg hadde bestemt meg for. Ikke at det bestemmer alt, men det hadde hatt noe å si.

Endret av Afseth
Lenke til kommentar
Kan faktisk være en ulempe med 3,3 megapixels mot 2,2, når det gjelder video. 3,3 megapixels krever noe mer lys enn 2,2 fordi pixlene er mindre og sitter tettere på brikken

Det beste hadde kanskje vært én stor pixel. Tenk hvor lyssterk den hadde blitt! :whistle:

Det jeg mener, er at ett kamera med 3,3 megapixels, bruker kun 414.720 (0,41 megapixler) av disse pixlene til video uansett. Ett kamera med 2,2 megapixels, bruker også kun 414.720 av pixlene til video. Med andre ord, ett kamera med mer enn 414.720 pixler, har ingen praktisk betydning annet enn til stillbilder. Ulempen er at pixlene som faktisk brukes til video, blir fysisk mindre, og mindre lyssterke.

 

Maks oppløsning en TV, redigeringsprogram, mini-DV eller DVD spiller klarer å gjengi, er 720x576 punkter, altså 414.720 pixler. Ett kamera tar derfor opp i kun 720x576, og ikke 3,3 megapixler. Hadde det vært flere pixler på videopptaket, hadde det vært HD-TV som fortsatt er en så dyr teknologi, at det kun er på eksperimentsstadiet på enkelte tv-stasjoner rundt omkring.

 

Veldig mange som tror at megapixlene som nevnes på kameraet, er oppløsning på video. Dette er helt feil, det er oppløsning på stillbildene som kameraet kan ta. Og stillbildefunksjonen på ett videokamera er jo ganske dårlig uansett hvor stor oppløsning du har, fordi verken optikk eller bildebrikke har stillbilde som primærfunksjon, selv om det kan virke sånn når man putter 3 og enda flere megapixler inn på brikken. Resultatet er at man ofrer noe av videokvaliteten, for å få en middelmådig stillbildefunksjon i samme pakken.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...