Gå til innhold

Guide : Bytte BIOS på 6800Ultra kort


JimRamse

Anbefalte innlegg

På grunn av at det er mange som har problemer med sine 6800Ultra kort, noe som dårlige bioser har skylden for det meste av, tenkte jeg at jeg skulle lage en liten guide om hvordan dette gjøres. Veldig mange vet det nok allerede, men jeg får litt forespørseler via PM, så da kan det være greit å linke de til denne guiden istedet for å skrive det samme hver gang til hver enkelte av de.

 

Guide:

 

- Formater en floppy, å husk å hukke av at den skal være en oppstartsdiskett for MS-DOS.

 

- unRAR disse filene, å legg de på Floppy'en

 

- Legg over den biosen du vil ha på kortet ditt. (Dette skal være ROM filer) Ut fra det jeg har testet, å lest på nett skal XFX sin Ultra bios være noe av det bedre. Denne går på 425/1200 default. Den kan lastes ned her.

 

- Biosen du har lastet ned heter XFX Ultra.ROM. Rename denne til XFX.ROM, å legg den inn på floppy.

 

- Da er vi klare for å flashe. La disketten stå i, å restart maskinen. Maskinen skal da boote inn i DOS via Floppy'en. Når du kommer til en svart skjerm som det står A:\ gjør du følgende:

 

- Skriv inn: nvflash.exe -b backup.rom for å ta backup av orginal biosen som er på kortet.

 

- Deretter skriver du: nvflash.exe -f XFX.rom -p -u -2 for å flashe den nye biosen inn.

 

- Når dette er gjort, restarter du maskinen igjen å går inn i Windows. Antagligvis så finner Windows ett nytt skjermkort nå, så da må du installere Nvidia skjermkort driveren på nytt.

 

- Etter å ha gjort dette, må du nok ha en restart igjen. Når du da kommer inn i Windows, skal kortet gå på 425/1200.

 

- Jeg pleier å kjøre denne, for da får man innebygd OC i driveren. Gå inn å se i avanserte egenskaper etter noe som heter ClockFrequencies. Der skal det nå står 425/1200.

 

That's it, du har nå flashet kortet ditt, å forhåpentligvis fjernet problemene dine.

 

Denne guiden funker like bra på GT kort, men da må man selvfølgelig ikke bruke den XFX Ultra biosen som ligger her. Der er masse bra GT bioser også ute på nett, så hvis man har problemer med det, så ville jeg prøvd meg med en ny bios til det også :)

 

Note: Dette gjøres på eget ansvar, å jeg orker ikke å få en haug med hatmail hvis ikke dere får det til å kødder til skjermkortet deres.

 

Note2: Jeg flashet en bios en gang som jeg mistet hele bilde av. Da Bootet jeg bare på floppy, å lot den jobbe seg inn i DOS, uten at jeg hadde bilde. Jeg fulgte deretter punkt 1 å fremover, men skrev inn at Backup.rom skulle flashes istedet for den som jeg hadde problemer med. Lot den jobbe 1 minutt eller noe, å restartet, å poff, der hadde jeg bilde igjen. Så selv om man mister bilde, så er ikke alt tapt :thumbup:

Endret av JimRamse
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Dette må jeg nesten prøve. Tror du mitt Gainward GS 6800 Ultra takler denne biosen?

 

Mvh ZxL

Bare en måte å finne ut det på :) Funker kortet ditt fint, så er det strengt tatt ikke nødvendig å bytte, men jeg kom frem til at jeg fikk bedre overklokkings egenskaper med denne Biosen enn med orginalen min. Kanskje er det sånn for deg også. Funker den dårlig, så tar det jo bare 1 minutt å flashe tilbake uansett.

Endret av JimRamse
Lenke til kommentar

Hva slags problemer gir GF6800 GT/ULTRA siden man "må" flashe biosen?

Er biosen du flasher med official fra nvidia eller er det 3rd party greier?

Får du noen bedre preformance når du flasher?

Tenkte å skaffe meg et GF6800 ULTRA snart, så alt info kan være nyttig å ta med seg! :D

Endret av user1
Lenke til kommentar
Hva slags problemer gir GF6800 GT/ULTRA siden man "må" flashe biosen?

Er biosen du flasher med official fra nvidia eller er det 3rd party greier?

Får du noen bedre preformance når du flasher?

Tenkte å skaffe meg et GF6800 ULTRA snart, så alt info kan være nyttig å ta med seg! :D

Problemene er alt fra ustabilitet, til at de ikke vil gå på riktig hastighet. At man må underklokke for å få det stabilt altså. Når det gjelder overklokking så er jeg ikke sikker, men den var bedre enn min orginale MSI bios. XFX er ett merke akkurat som MSI, Asus å Gainward. Vet ikke om det er noe offisiell Nvidia bios ute. Denne biosen er ihvertfall bra likt rundt på andre nettsider. Vet ikke hvordan nye kort er, men var mange POV å Gainward kort som hadde problemer i begynnelsen. Som sagt. Hvis alt funker så er det streng talt ikke nødvendig å flashe med denne biosen.

Lenke til kommentar
I teorien skulle det vel ikke være noe i veien for å bruke samme bios (ultra bios) på GT kort?

 

Man bør jo selvfølgelig være sikker på at man klarer å fjerne den ekstra varmen, men slik teoretisk sett er de vel identiske?

Har sett det er mange som har prøvd å kjøre med Ultra bios på GT kort. Jeg fikk det aldri til å fungere orgentlig. Hvis man vil ha mer ut av GT kortet sitt så er der "modda" GT bioser ute som kjører med samme volt som Ultra kort.

 

Core voltage:

 

GT: 1.3v

Ultra: 1.4v

Ultra Extreme: 1.5v

 

Jeg kjørte mitt GT kort med 1.5v men det ble for mye for for orginalkjøleren. Forsvant opp over 100 grader, så det tok jeg ikke sjangsen på. Med 1.4v kom jeg litt lengre, med en grei temp også. Jeg brukte en moddet GT bios som som sagt ga meg 1.4v, å som hadde default hastighet på 400/1100. Mulig jeg har den liggende enda hvis jeg leter litt.

 

På mitt Ultra kort nå kjører jeg med en "modda" Ultra bios som gir meg 1.5v å default hastighet på 450/1200.

Endret av JimRamse
Lenke til kommentar

Hei! Her er et tips til.(Vet ikke om det har blitt postet før, men men) Jeg har hatt problemer med mitt GF6800Ultra kort. Problemet besto i at spill(3dmark03, Farcry, Thief3) "fryser" 10-30 sec, og så fortsetter som normalt.

 

Fikk tilsendt ny Bios av Point of View, flashet denne, men den så helt lik ut som den som originalt var der. Så leste jeg litt på diverse forum og fant at det skapte problem med at "d core er satt til 400Mhz og 3d Core til 425 Mhz.

 

Installerte så NvTwek som fulgte med POV cd'n, og satt deretter 2d Core til 425, likt 3d Core. Nå fungerer alt normalther. Aner ikke hva det er som gjør dette, men det er jo et tips å ta med seg...

 

Hilsen Emk

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...