Gå til innhold

Hvilken plate kjøpte du sist?


dessessop

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

The Expandables - Gettin' Filthy 199,00

61vv6QB7EZL._SL500_AA280_.jpg

Kommentar: Denne Sublime-plata har jeg ikke hørt før. Eller, vent. Dette er vel ikke Sublime? Nei det er det ikke, dette er nemlig et band som The Expendables. Hvem, sa du? The Expendables, sa jeg. Har jeg aldri hørt om, sa du. Nei det er heller ikke rart at du ikke har, for The Expendables er ikke spesielt kjent. Kort fortalt så spiller de Sublime-lignende musikk, dvs. skifting mellom soft ska/reggae og mer uptempo punkpop. Men de er desverre ikke like gode som Sublime, men det skal jo litt til. Dette er musikk for, sitat: "The Expendables is filled with shaggy, reggae-based jam band skanks just made for middle-class white boys with dreadlocks to kick their hacky sacks to." (sitat slutt, amg). Et utdrag fra sangen "Bowl for Two" kan vise hvor man ofte finner seg tekstmessig: "We're flying high now/we're flying high now/I cannot feel the ground/we're flying high now/we're flying high now/my world is spinning around". Det er venter ikke akkurat noen litteraturpris på disse gutta. Men plata er skjarmerende, og reddes av at de tydeligvis bare spiller for å ha det gøy. Hvorfor skal all musikk være så blodseriøs? Selv om plata er20 spor lang, blir den ikke altfor kjedelig, for sangene skifter mellom helt rolige reggaetunes til langt mer uptempo punkpop/pop-rock. Anbefales for folk som liker Sublime

 

Zox - Line in the Sand 129,00

51lAHQ7tA7L._SL500_AA280_.jpg

Kommentar: Heller et ikke så altfor kjent band, men det gjør da ikke noe når bandet er bra, og det er Zox. Musikalsk spiller de jamende ska-rock, selv om ska'en er lagt litt til side i forhold til mer rett-fram-poprock/punkpop. Utrolig fine melodier albumet igjennom, som er en berg-og-dal-bane. Her skifter det fra rolige kassegitarlåter til mer uptempo-låter. Ikke uvanlig det, men Zox viser en så stor meloditeft at man ikke plages på disse allerede gåtte stiene. Det er lenge siden et band jeg ikke har hørt noe mer enn et par sanger av, overasker såpass mye at dette er en plate som havner høyt oppe på listene over gode album. Anbefales for folk som liker RX-Bandits

 

Story of the Year - The Black Swan 149,00

51ted2KtGlL._SL500_AA280_.jpg

Kommentar: Dette er et ganske så anderledes album enn de to foregående, for her er det høyoktans rock som gjelder. Sjangermessig, for å prøve å sjangerdefinere dem i dagens musikalske landskap, så faller de inn i den stadig voksende post-hardcore/screamo etc. etc. dynga. Men emo er de ikke, da så å si alle tekstene handler om miljøproblematikk og kritikk av den amerikanske regjeringen (som forsåvidt er forståelig (oi, samfunnskrass der altså!)). Musikalsk er de også litt anderledes da de henter store inspirasjoner fra hardrocken. Albumet starter veldig bra, og de tre første låtene er etter min mening deres beste. Her er det full fart rock, der vokalen ropes/skrikes ut, gitarene dundrer, og refrengene er fengende som fy. Deretter setter de tempoet ned litt, fokuset skifter mer på melodi, og kvaliteten på albumet faller. Dette er synd, for SOTY klarer å skrive fengende låter, og refrengene er også veldig fengende. Story of the Year klarer seg best når de rocker mest.

 

Konklusjon: Det er ofte farlig å kjøpe album (evt. bøker eller filmer) av band man ikke har hørt noe særlig av. Det kan vise seg at de låtene du evt. har hørt av bandet er de beste på plata, og resten er ganske dårlig. Ellers så treffer du jackpot, og du får et nytt favorittalbum, evt band. Et eksempel på det siste er Zox - "Line in the Sand", en plate jeg tror jeg vil ha glede av i lang tid forover. Ingen av de to andre albumene er direkte skuffelser, de leverer det man kan vente seg, men de var ikke så gode som jeg kanskje hadde håpet. Men, det satt til side så var det verdt de 506,00 kronene (iberegnet frakt) de kostet, som var på cdon for de som er interessert.

Lenke til kommentar

Fikk kjøpt en god del her om dagen:

 

Enslaved - "Vertebrae"

Enslaved - "Ruun"

Enslaved - "Below The Lights"

Opeth - "The Candlelight Years" (3 første skivene: "Orchid", "Morningrise" og "My Arms, Your Hearse"

Opeth - "Still Life"

Opeth - "Watershed"

Scar Symmetry - "Holographic Universe"

 

Alt ble bestilt fra en side ved navn Dis-order.com og kom på en samlet pris på ca. 1000 kr. Prisen teller med frakt og alt dette.

Lenke til kommentar

Sparklehorse - Good Morning Spider

d470352ec8n.jpg

£4.99

 

Sparklehorse - It's a Wonderful Life

e8961789n0i.jpg

£4.99

 

Begge fra play.com. To fantastiske album, men spesielt det første er vanvittig bra. Dette er musikk for de som liker litt indierock av ordentlig god kvalitet, og ikke det generiske søppelet vi vanligvis forbinder med begrepet.

Lenke til kommentar

Rise Against - appeal to reason

Kom fra CDON.com i dag, på lanseringsdagen

Har lastet ned platen på forhand (med god samvittighet,klarte ikke vente)

Relativt fornøgd, men kommer ikke opp mot forrige "The sufferer and the witness"

Pris: 149,-

 

Beste sanger:

- Savior

- Whereabouts unknown

- Re-Education through labour

 

Terningkast 5 (svak)

Endret av dePt
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-U4NJ3Omm

På tur til Bergen i helga. Snubla innom Apollo som hadde noen deilige salg :D

 

3 for 225:

Thin Lizzy - Bad Reputation

Emerson Lake & Palmer - Pictures At An Exhibition

The Who - Live at Leeds

 

5 for 250:

Toto - Past to Present 1977 - 1990

Run Dmc - Crown Royal

Thin Lizzy - Shades of a Blue Orphanage

Patti Smith Group - Radio Ethiopia

Deep Purple & Friends

 

Har ikke fått hørt så mye enda, men Run Dmc og Patti Smith var kongeplater begge to!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kjøpte en liten bunke jazzplater før helgen. Alt på Platekompaniet:

 

Radka Toneff - It don't come easy (89 kr - first price)

Radka Toneff - Winter poem (89 kr - first price)

Thelonious Monk - Criss-cross (109 kr)

Pharoah Sanders - Black Unity (109 kr)

 

Sistnevnte er en veldig FIN impro/frijazz-plate (ikke la dere skremme)fra 71. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...