Gå til innhold

Hvilken type Harddisk skal jeg velge?


Anbefalte innlegg

:hmm: Hei jeg skal kjøpe en harddisk, men jeg er noe usikker på hva slags type jeg skal velge.....man kan velge mellom;

2,5''IDE

3,5''IDE

3,5''Serial-ATA

 

 

Hvilken av disse er det vært og satse på og hvorfor?

Hva er forskjellen?

 

 

Jeg takker på forhånd til alle som har tatt seg tid til og svare. :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Er du sikker?

 

Det er litt kjipt og kjøpe en S-ATA harddisk hvis den ikke funker sammen med en IDE....

På maskinen jeg sitter på nå har jeg:

 

S-ata1: Maxtor 120Gb (OS-disk)

S-ata2: Maxtor 200Gb

IDE1M: Maxtor 200Gb

IDE1S: DVD-brenner

IDE2M: DVD-spiller

IDE2S: CD-brenner

 

Går helt problemsfritt. Forøvrig er alt du trenger for å installere OS på en S-ata-disk å trykke F6 i WinXP setup når du blir spurt om du vil installere noen "third-party SCSI drivers". Da setter du inn floppyen med hovedkortets s-ata driver og off you go. Kan være en fordel å ikke ha andre disker tilkoblet mens du installerer, men etterpå er det bare å koble dem til. Også må du oppgi "hard drive boot order" i BIOS, selvsagt.

Lenke til kommentar
Hva er forresten anbefalt ''cache'' på en harddisk?

 

Desto mer jo bedre?

 

Takk på forhånd....igjen.....hehe......

Min gyldene regel er at for OS disker så er 8MB svært greit å ha, men for en HD som blir brukt til å lagre ting på er ikke det like nødvendig å ha 8MB, det vil holde med 2MB.

 

Grunnen til dette er:

 

Det er så mange små filer i et OS, og du bruker de om og om igjen ( altså du bruker de samme filene ofte), de små filene som du bruker ofte vil da bli lagt inn i cachen.

 

Mens i en HD som du bruker til større filer, og som du ikke bruker like ofte. Så har de 6MB ikke en stor betydning. Siden det ofte bare er 6MB av 600MB o.s.v.

 

Men ofte er prisforskjeldene mellom 2MB cache og 8MB cache ikke eksisterende, så da er det ingen grunn ikke å kjøpe 8MB cache.

Lenke til kommentar
Jeg vet ikke hva slags merke men jeg har lyst på en 120GB..... Må sjekke litt rundt først....noen som har noen forslag? :innocent:

Jeg vil foreslå Maxtor, siden det er det jeg har best erfaring med, og 1) Maxtor s-ata-disker har begge typer strømtilførsel og 2) Jeg har aldri opplevd at en Maxtor-disk crasher (når jeg ikke grillet den med 230v da, vel og merke). Når det er sagt, så vet jeg ikke hvordan Maxtor-disker sammenligner seg med andre mht støy, for det gir jeg bæng i. Innenfor visse grenser, anyway.

Lenke til kommentar

Jeg har brukt seagate disker i en årrekke og ikke hatt noen problemer med dem så de er også å anbefale.

Er man ute etter topp ytelse(koster mer) så er western digital raptorne de rette.

Har ikke hatt noen erfaring vedrørende WD disker så kan ikke si noe om holdbarhet og stabilitet på disse.

 

Ibm disker har jeg hatt bare dårlige er faringer med ved at de plutselig tar kveld og slutter og fungere, vet ikke om de er blitt bedre etter at hitachi begynte og produsere de istedet.

 

Ville satset på s-ata disker da dette er fremtidens disker og vil anageligvis bli støttet i lang tid framover.

Tror at den vanlige ata kontrolleren forsvinner mer og mer og fases ut fra markedet etterhvert som folk kjøper s-ata disker. Man får jo kjøpt konvertere som gjør at man kan kjøre vanlige ata disker på sata kontrolleren.

Endret av Lugmeister
Lenke til kommentar
Ibm disker har jeg hatt bare dårlige er faringer med ved at de plutselig tar kveld og slutter og fungere, vet ikke om de er blitt bedre etter at hitachi begynte og produsere de istedet.

Støttes! Selv om tiden med IBM Deskstar-diskene (aka Deathstar) som plutselig døde er mer eller mindre over, så har jeg selv ikke annet enn dårlig erfaring med IBM/Hitachi på alle måter. Hadde en 40Gb laptop-disk som døde, og det tok dem tre måneder og masse masing å gi meg en ny - og da jeg endelig fikk en ny, så viste den seg å være brukt. I tillegg lastet jeg ned ett eller annet diskutil som var spesielt laget av IBM/Hitachi for deres disker, men det nektet å kjøre fordi det ikke gjenkjente disken som IBM/Hitachi.

 

Pussig så mange produsenter av utstyr som ikke fatter at vi forbrukere har forståelse for at ting kan slutte å funke en gang i blant og ikke forlater dem som kunder av den grunn, men heller pga at vi ikke blir behandlet på skikkelig vis når vi klager.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...