Gå til innhold

Kan noen gi meg fordeler ved Win XP?


Anbefalte innlegg

Jeg er ganske forbanna på en fyr nå, han sitter på en Athlon XP 2000, og Gainward GF4 4600, men han bruker Windows 98 SE... Så nå har jeg mast på ham i flere dager om at han bør bruker Windows XP Pro, men så sier han: "Kom med noen fordeler ved Windows XP!"

Og jeg er lat og gidder ikke finne på alle fordelene ved å velge Windows XP fremfor Windows 98. Derfor vil jeg at en skrivelysten person skal si dem til meg.

 

Han som jeg snakker om her har ikke engang sett et glimt av XP...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fordeler:

Du får et bedre filsystem(NTFS)

 

Bruker du Internett eller er koblet opp i lokalt nettverk og ikke har lyst til å dele alt med alle er mulighetene betraktelig bedre i XP.

 

Me/98 er snart utdatert, etterhvert kommer driverne i XP(til f.eks skjermkort) til å være mer optimaliserte enn for Me/98.

 

Jeg har ikke sett bluescreenen i XP enda, dvs det er kjempestabilt(jeg leker masse). 98/Me klarer seg sjelden mer enn en knapp time med meg bak spakene.

 

Det tar de fleste spill, så ingen problemer der.

 

Det ser bedre ut enn Me/98, kule menyer og ny bedre startmeny(kan slås av, men gi den en sjanse!!!!). Dessuten blir det antageligvis bedre oppdatert(sikkerhet igjen) gjennom windows update.

 

Ulemper:

Krever litt "krefter", dog skulle ikke dette være noe problem for kameraten din.

 

Du kan bli hekta.

 

 

[ Denne Melding var redigert av: kindings på 2002-04-26 23:18 ]

Lenke til kommentar

Svar til TheFisher:

 

Windows XP og Windows 98/98SE/Me er totalt forskjellige OS, de har ingenting med hverandre å gjøre bortsett fra at de er laget av Microsoft. Windows XP er bygget på NT kjernen(i likhet med NT 4.0 og w2k). Windows 98/98SE/Me er i bunn og grunn oppdaterte versjoner av DOS/Windows 3.11.

 

litt til.....:

NT kjernen startet som et samarbeidsprosjekt mellom MS og IBM, men IBM fant ut at de ville forsette på egenhånd. Dette førte til OS/2, som av samme grunn er veldig lik tidlige NT versjoner og mye av tiden kunne kjøre samme programmer. Målet var å lage et kraftig OS som kunne konkurrere mot UNIX på arbeidsstasjoner. Først med Win XP home edition har microsoft på alvor sagt at OS'et er klar for hjemmebrukerne, selv om w2k også egentlig er det med litt oppdateringer.

 

[ Denne Melding var redigert av: kindings på 2002-04-27 16:56 ]

Lenke til kommentar

en av de store fordelene er også at win xp er designet for å utnytte mye ram maksimalt. win98se kan bare bruke 96MB ram effektivt, alt over blir ikke brukt.

+ at man får et operativ system som er ***** stabilt, har aldri fått en bluescreen (riktignok har jeg intel :smile:).

+ctrl-alt-del teknikken fungerer over alt, ikke som i win98se, der den ikke fungerer i spill.

+mye tryggere på lan og www, bedre nettverks utnyttelse.

+muligheten til å passord beskytte PC-en 100000 ganger bedre enn win98se.

+ntfs såklart, mye bedre filsystem.

+mye mer!

Lenke til kommentar

bare til opplysning så støtter win2k alt dette omtrent like bra. og det er mer modent pga ms har jobbet med bugfixing på det i 2 år nå. XP bruker i tillegg fælt mye ram (384 anbefales, 256 for win2k). ellers har winxp cleartype.. som jeg synes er veldig behagelig. men det er smak og behag og har lite med os'et sin kvalitet å gjøre :smile:

 

[ Denne Melding var redigert av: mad_arab på 2002-04-27 18:34 ]

Lenke til kommentar

Jeg vet ikke om så mange fordeler sammenlignet med Win 2000, men det var jo Win 98 du spurte om. Det må da være KUN fordeler med Win XP! Win 98 er det mest elendige OS som MS noen gang har laget (Jeg har aldi hatt ME, men det er visst like ille, men om ikke verre)

 

Hadde han vært kameraten min, så hadde jeg vært sur også. Bytter han til XP kommer han til å få en LANGT raskere maskin enn med 98 !!! (Så sant han har mer enn 256MB RAM)

 

Jeg hadde Win 98 for lenge siden fordi jeg ikke visste bedre, og hadde 667Mhz prosessor og 320MB RAM, noe som var MYE for over 2 år siden! Win 98 er noe søppel fra scrollbar til scrollbar! Tar du en liten tur på Win update utfører rnapp eller explorer en ulovlig operasjon og lukkes. Det skjer forøvrig hele tiden med 98. Minnet går tomt, selv om du har nok å ta av, blåskjermer +++.

Det som er det meste merkelige av alt, etter min oppfatning, er at Microsoft, som har laget noe så dårlig som 98, har greid å lage noe så bra som W2K.

 

Med Win 2000 (sikkert med XP også, så sant man har en nyere maskin) ble PC-en min MYE raskere. ALT ble bedre!!!

Lenke til kommentar

NT4 rocka.. ikke merkelig at MS klarte å lage win2k utifra det, de brukte jo 5 år på det til og med. men det MS fortjener diskredit for er å ha ventet så lenge med å få brukere over på nt plattformen. de skulle ha stoppet win9x etter win98. SE versjonen og ME gjorde ingenting godt, og var ikke særlig bedre.

Lenke til kommentar

Ser **** ikke noen fordel angående spill.

Klikker i ett sett, selv på Microsofts eget spill Flight Simulator 2002!

Har klikka 8 ganger i dag, og en gang på Virtual Sailer,

Klikka heldigvis ikke på CS, men kan noen gimeg en god gunn til å beholde XP? Jeg SKAL da vel kunne spille FS2002 uten at det klikker? Har prøvd med laveste grafikk og da kan jeg spille opp til 3-5 minutt, så klikker det....

Klikker i ett sett.............................f**n

Hva kan jeg gjøre??

har XP pro

Lenke til kommentar
Quote:


On 2002-04-27 18:33, mad_arab skrev:

bare til opplysning så støtter win2k alt dette omtrent like bra. og det er mer modent pga ms har jobbet med bugfixing på det i 2 år nå. XP bruker i tillegg fælt mye ram (384 anbefales, 256 for win2k). ellers har winxp cleartype.. som jeg synes er veldig behagelig. men det er smak og behag og har lite med os'et sin kvalitet å gjøre :smile:


<font class=editedby>[ Denne Melding var redigert av: mad_arab på 2002-04-27 18:34 ]</font>


har brukt win 2000pro er veldig stabilt,men win xp er bedre,har bedre støtte for multimedia,du sier at win xp pro bruker mye ram,hva er mye ram,min pc bruker omlag 200mb av d 512 eg har instalert.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...