Gå til innhold

Godt gammelt Gravis Ultrasound!


Anbefalte innlegg

Hehe, er det fler enn meg her som er såpass gamle at de husker da Soundblaster var 8-bit mono og opptil 4 ploink-ploink fm-syntese lyder?? :!:

 

Fant jaggu go'e gamle GUS'en min (classic) nede i boden, og stappa den i en boks med Celeron 300A (klokka til 450) og et Abit BH-6.

 

Meeen, neida. det er no go. Har funnet 411 driverne på nettet, (noen som har... 3.57 eller hva som fulgte med?) finner kortet og alt mulig, men setup-programmet sier at ingen av DMA-kanalene fungerer.

 

Har prøvd alt mulig i bios, fra å sette alt til auto, til å reservere DMA for "Legacy ISA". Men det vil seg altså ikke. IRQ-testen passeres, men den finner ingen DMA den kan bruke.

 

Noen som har ide om hva som kan gjøres? Hadde vært artig å kjørt gode gamle demoer med GUS-support.... :p *mimre mimre*

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ah.. GUS (Max), Fasttracker 2, Impulse Tracker, ScreamTracker og kjempebra demoscene (Future Crew, Triton, osv)... *savne*mimre* :thumbup:

 

EDIT:

 

Må vel nesten svare på spørsmålet også.. nei, har ikke peiling på hvor du finner drivere til GUS nå for tiden.. www.gravis.com ? evt. ta en ftpsearch eller noe sånt..

 

http://www.gravis.com/support/sup_1059.htm...drivers_gus_max

Endret av bidz
Lenke til kommentar

...har vært der allerede, men ingen av disse er de dos-diskene (6 stk) som man trenger - også for å få windows-driverne til å funke??? hmm tror ikke jeg har kasta de, får lete litt mer i boden.... :!:

 

 

Psilocybe, fant i 4.11 dos-drivere her: http://www.drivermuseum.com/files/drivers/sound_d.html, er en egen seksjon for Gravis drivere for forskjellige OS.

Endret av N_R
Lenke til kommentar

Jepp

 

Jeg har / hadde beta win32 drivere for gus et sted:) Det fungerte ypperlig i windows 98se hvertfall. Directsound drivere var det endog:) Søk på google så finner du de sikkert på nytt.

 

Har forøvrig en gus max 4.xx med 1 mb ram :D ståend i gamle p133 32mb 4gb kassa mi som kjører gamle pinball spill og demoer:) Glimrende underholdnings og affeksjonsverdi, lite mer.

Lenke til kommentar

Hehe, bra det ikke bare er meg som husker GUS da - selv om MAX og ACE kom en to-tre år etter classic.... ;)

 

Men, jeg fatter ikke, kortet funker tydeligvis siden setup-programmet (i dos, kjører det på en win98 boks) finner det, men er et eller annet med DMS konfigureringa........ :hmm:

 

Kan det evt være en mulighet å teste med gode gamle dos 6.x??? Er det noe spesielt med "dos-versjonen" i Win98?

Endret av N_R
Lenke til kommentar

Ingenting var så bra som å kjøre Doom 1 og 2 på et Ultrasound med 1mb minne.

 

Musikken var helt KONGE! Bare digger den gitaren og trommene iforhold til afrika "plipp, plopp" + litt ekko lydene fra SB Awe 32.

 

Men hvis vi skal mimre skikkelig må vi tilbake til ADLIB! D var kort d (eneste alternativet da var pc speaker'en)

Lenke til kommentar

Aiaiaiaiai en god gammel 486 med GUS classic(med 1meg ram seff)! Fyre opp second reality fra Future Crew......

 

For de som husker det så er det lite som gir så gode dataminner :love:

 

Dessverre er mitt GUS kun veggpryd hjemme hos mor nå.... Avgikk med døden for en del år siden dessverre :( Jajaja det gjorde sin plikt-tjeneste. Lurer på hvor mange timer doom og doom2 det gjennomgikk mens det pumpet ut glimrende lyd og endeløs morro!?

 

 

PS! Totalt off-topic:

Hehehehe alle fjortissene som sitter og skriker om ati eller nvidia er best nå om dagen skulle ha prøvd seg på litt god gammeldags dos-fikling. Fikk man det til å funke så var man som regel kjempefornøyd. Kommer aldri til å glemme når jeg endelig fikk GUS'en til å funke for første gang, som var med Strike Commander(mener det var det det flyspillet hette). Ja det var tider det!

Lenke til kommentar

Selvsagt har man GUS (jeg har to kort, Classic, før de ble hetende Classic, med 1MB RAM hver). Har også en 486 DX4-100 med DOS 6.22 stående, selv om jeg ikke bruker den så ofte som jeg burde. :)

 

Btw; Windows-supporten til Gravis Ultrasound var helt grusom. Om du i det hele tatt fikk kortet til å funke så hang det seg og greier - nei; kjør inn DOS 6.22, det er en soleklar vinner. :)

 

Hvis dere er keen på å kjøre gamle DOS demoer (og spill) så prøv DOSBox, det funker faktisk veldig veldig bra (med full GUS, SB og Adlib-emulering, selvsagt). Det eksisterer også en lite over kompatible spill og kompatible demoer.

 

Go ahead, get that nostalgia back! :)

Lenke til kommentar

Windows supporten var helt grei den, men så kjørte jeg Gus PnP etter å ha oppgradert fra Gus "classic" :)

Konge med wavetable, vurderer selv å sette opp en DOS/Windows98 maskin med en Gus PnP og et TNT2U med svideo ut. Epic Pinball, AIL32 Miles drivere (mulig jeg skrev det feil) man kunne forsøke å hex-edite inn i driverpakker for spill som støttet General MIDI men -ikke- Gus PnP. Husker det ble musikk med patch-cacheing i Lands of Lore etter mye fikling! Konge.

 

MODS!

Lenke til kommentar

Hehe godt jeg ikke er eneste oldissen her altså (hey, ekke tredve en gang... :-))

 

Ja, tenkte jeg like gjerne kunne "bring the good ol' days back" siden jeg har delene liggende.... men den faens DMA'en altså... :mad: skal prøve kortet i en annen boks, evt gjøre et forsøk med 6.22. Men jeg tror det er mer en hardware sak enn en software greie.... får bare fortsette å fikle litt med det.

 

 

GUS'en rocka ja, ingen tvil om det!! :love: 3d-lyd eller noe hadde den også, husker at jeg satt i mørket på rommet mitt, med GUS hode-telefoner første level på Doom 1 - og holdt på å _drite!!!_ på meg da jeg hørte noe "snarf snarf" fra en imp bak meg... :!: :!: :!: :!:

 

Denne ufattelige imense og utrolige realismen ble forøvrig forsterket av en 14" widescreen-ultra-flat-spåkule med 43hz interlace.... *skratte* Hehe, det var tider ass......

 

 

 

 

Fant de 3.59 originaldriverne jeg lette etter, her hvis noen vil ha: http://www.urr.ca/dosdrivers/gravis%20ultr...sic/gusmain.zip hvis noen vil ha.

 

 

 

...og et stort amen til Darth, husker den gangen du virkelig måtte kunne dine saker for å fyre opp et game, hehe husker jeg satt og includa 64 og 64 byte ranges med emm386 helt til det krasja, for å få nok minne.... :!:

Lenke til kommentar
...og et stort amen til Darth, husker den gangen du virkelig måtte kunne dine saker for å fyre opp et game, hehe husker jeg satt og includa 64 og 64 byte ranges med emm386 helt til det krasja, for å få nok minne....    :!:

Husker jeg fikk 639KB conventional memory med Qemm. Stor stas. :)

 

*Mimre*

Haha.. ja, husker jeg også styra massevis med Qemm, og DOS=HIGH,UMB osv osv osv.. morro :)

 

Brukte faktisk mange timer på og tune systemet perfekt!

Endret av bidz
Lenke til kommentar

Hehehe herlige saker dere... Mener å huske at jeg klarte å tyne ut 640k i en periode med villtriksing med qemm og andre morrosaker. Egne boot-oppsett for hvert enkelt spill måtte til for å få den ultimate opplevelsen. Sitter faktisk enda og tripper når jeg installerer spill den dag i dag i forventning av at noe må fikses, men nå er det jo nesten aldri problemer(ikke at det er noe negativt da)... Man følte seg liksom litt mer tilfreds før når man fikk igang ett bra spill i og med at det nesten alltid innebar masse jobbing.

 

Finnes det noe steder på nettet(hvis lovlig gjerne gi link, hvis ulovlig gjerne bare bekreft at det finnes...) man kan finne nedlastbare versjoner av de gode gamle spillene? Hadde vært morro å skrapt sammen noen deler og satt opp en mimre-maskin, selv om det vil innebære innkjøp av enda ett GUS :cool: Er liksom ikke det samme med emulatorer..

 

Hmm... lurer på om jeg hadde fått til alle de tingene nå :blush: Jammen med en god del år siden knoting i dos nå ja!

 

PS! GUS er ett dreper av ett kort størrelsesmessig, og hva tenkte de på med den fargen!? Hehehe mange homsespøker fra kompiser den første tiden jeg hadde det kortet ja... Helt til de ble misunnelige på lyden, kvittet seg med SB-kortene sine og kjøpte GUS selv :w00t:

Lenke til kommentar
Finnes det noe steder på nettet(hvis lovlig gjerne gi link, hvis ulovlig gjerne bare bekreft at det finnes...) man kan finne nedlastbare versjoner av de gode gamle spillene? Hadde vært morro å skrapt sammen noen deler og satt opp en mimre-maskin, selv om det vil innebære innkjøp av enda ett GUS :cool: Er liksom ikke det samme med emulatorer..

www.the-underdogs.org er jo et selvskrevent sted å begynne. Det er så mye snadder der at det er helt ekkelt. :)

 

Nå nylig ble klassikerne UFO: Enemy unknown og X-Com: Terror from the deep lagt ut for nedlasting. Rejoice! :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...