Gå til innhold

2 døde WD caviar 160 etter restart


Anbefalte innlegg

Har to WD Caviar 1600 (160 gb) (p-ata) (2mb cache) som begge døde under en restart. Hadde lasta ned en eller annen oppdatering eller noe, skal restarte, og der sto maskinen. nekta å gå ut av POST, fryser på HD-detektinga, HD-lampa slukker ikke. En del av kretskortet under blir opptil veldig varmt, og det lukter svidd elektronikk.

 

Litt merkelig at begge røyk samtidig, 2 andre disker i maskinen (en WD caviar 40gb og en Seagate 120gb) fungerer prikkfritt fremdeles. disse er forresten resp. 3 / 2 år eldre en de som røyk, som var ca. 1 år gamle. Er det forresten noen garanti-greie på sånt?

 

Og, heh, er også bittelitt bekymra for å gå litt for langt med det her, da diskane satt i FTP-serveren, og jeg ikke har den minste anelse om hva som kan ha havna der... kjenner jeg de som har hatt tilgang rett, er det nokk både det ene og det andre.. Noen som kjenner til forsikrings-prosedyrer, må de fks. ha inn diskene for å sjekke dem eller noe sånt?

 

Kjøpte diskane på Komplett.no for ca. 1 - 1 1/2 år siden.

Endret av DOD
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

WD bytta om garanti ordningen slik at disker med 8 mb cache har 3 års garanti, mens de med 2 mb cache har 1 års garanti.

 

Dersom du har dem på samme IDE kanal kan den ødelagte forstyrre for den andre, men regner med du har testa begge separat etter hendelsen.

 

Mulig det har vært en overspenning eller noe som har tatt knekken på begge samtidig, det høres hvertfall veldig merkelig ut at begge skal ta turen på likt. Da er det hvertfall meget sansynlig at feikliden er ekstern og at det ikke er noe internt i harddiskene som har forårsaket hendelsen.

 

Alle harddisker har et eget nr, så går du inn på wd sine sider kan du sjekke der om garantien fremdeles gjelder for harddiskene.

Endret av Folo
Lenke til kommentar

ooo, takketakk!

 

Fant ut at begge diskane går ut 23/12/2004...

colaen min holder lenger... men men..

 

men, er det noen som kan datajuss her? Eller vet hvordan man erstatter disker fra WD? må de ha inn de ødelagte diskane fra meg? (skulle nesten tru det...), og vil de evt. bare bli formater/destuert eller forsøkt reparert?(det er vel mindre sannsyndlig, koster mer penger enn å lage 2 nye...)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...