Gå til innhold

Hva leser du nå og hvordan går det liksom


Anbefalte innlegg

Ble ferdig med Long, obstinante and bloody the battle of guilford court house

 

Slaget er mye mindre enn andre slag jeg har lest om, bare 6400 soldater tok del i slaget, i motsetting til 550 000 under leipzig.

Jeg var litt ustikker på hvor intresant slaget kunne være pga. størrelsen av slaget og det faktum at slag fra den amerikanske revolusjonen var relativt blodløse i forhold til tidligere og senere slag.

Det hjalp jo så klart at guilford court house tilfeldigvis var den mest desperate kampen under krigen.

Det hjelper også at England hadde relativt få styrker i slaget, bare 6 infanteri regimenter, 1 kavaleri regiment, og 3 løse kompainer. Dette samt den normale oppbyggingen av en hærLes om oppbyggingen her i en annen tråd Gjorde det lett å følge slaget, 2 bridgar og en reserve brigade var alt man måtte holde kontrol på. Dette gjorde at selv om det var dusinvis av enheter på amerikansk side, hadde man fremdeles en god oversikt fordi man viste sånn ca. hvor dem var utifra hvilkene engelske enheter de sloss mot.

Boka veksler mellom persjonlige fortellinger der man følger visse navn gitte persjoner og selve slaget på større skala, det er flere referanser til pensjons forhørelser gjort 20 og 40 år etter slaget, som brukes til å forklare når og hvor folk ble skadet, sammen med kilder fra div soldater og offiserer som var der samt arkioloiske fun, gjør at man kan snekkre nogelunde sammen hvor og hva som skjedde, hvor det var hardest kamper.

Mange blir skaddet og drept Brittene mister så mange soldater at de ikke kan forsette å løpe etter amerikanerne selv om de offisielt vinner slaget.

Noe som gjør at man føler seg litt snytt, så mye slåssing og ingen klar seier.

 

Alt i alt en ektremt god bok, veldig godt skrevet og utrolig detaljert, man føler virklig at forfatterne har lagt mye arbeid bak det

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har siden jeg leste min første bok (høsten 08) lest 4 bøker, alle fantasy og alle filmatisert. Tror jeg må med sikkerthet vite at handlingen er såpass at jeg klarer å lese uten å kjede meg. Det virker som om mit største mareritt ville være å begynne på en bok jeg finner så kjedelig at jeg ikke klarer å lese mer!

 

Lest Eragon 1 og 2, fordi da jeg så filmen tenkte jeg "Makan, boka må jo være hundre ganger bedre!" Og dermed leste jeg enern.

 

Så ville jeg ha mer og siden Eragon 3 ikke kom ut på norsk før i sommer, begynte jeg på tolkien sine verk.. En venn av meg sa jeg måtte begynne på Silmarillion siden den forteller starten på tolkiens verden. Så jeg leste den, tung som den var, også nå igår ble jeg ferdig med hobbiten. Så det neste nå er å gå på Ringenes Herre-bøkene!

 

SPØRSMÅL OM TOLKIENS VERDEN:

1.Hva skjer med kartet/verden i tolkien etter Silmarillion, vet at den revner og sånn, men er det det at den blir rund som gjør at den ser ut som kartet fra ringenes herre?

 

2.Når var handlingen i hobbiten? Trodde selv den var i 2 tideverv, men begynner å lure siden Ringenes Herre-fortellinga starter like etterpå.

 

3.The last alliance vs. Sauron, hvilken bok er den krigen med i?

 

Fint om noen kunne gi meg litt svar på dette, har i det siste virkelig fortapt meg inn i Tolkiens verden! Synes det er utrolig fasinerende!:)

Lenke til kommentar

Fortell hva du leser nå. Jeg leser for tiden verdenshistorie i boka som heter helt simpelt "Verdenshistorie". For noen måneder siden leste jeg noen av Alex Rider-bøkene, men gav opp, fordi jeg ikke hadde tid. De var godt skrevet og historiene var gode i dem.

Hva det du leser på handler om. Det har jeg svart på over.

Hvor godt det du leser er. Veldig godt. Boka er godt skrevet, og man får hele tiden et riktig inntrykk av hva som skjer til en viss tid i historien. Det går som regel sakte. Jeg liker å lese alle detaljer, og er god til å lære alt utenat.

Hvor godt det du leste i 1999 var. Jeg tror ikke jeg kunne lese da. Jeg var vel 3-4 år da (ble født i 1995). Ble i stedet for lest for en del barnebøker. :)

Hva du begynner på til jul. Jeg aner ikke. Har en hel haug med bøker, og jeg må jo se om jeg har tid til å lese bøker i det hele tatt.

Hvilke bøker som ankommer postkassa neste uke. Antakeligvis ingen. Har ikke bestilt noen. Vet ikke om moren, faren min eller søstera mi ha bestilt noe. Antakeligvis ikke.

Hvilken bok du ga til bestemor. Har to bestemødre i live, og jeg kan ikke huske at jeg har noen gang gitt noen av dem noe bok.

Hva bestemor syntes om den. Og så videre... ...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Driver å leser igjennom min første kjærlighet, "The Belgariad". Utrolig lettlest og ikke særlig tjukke bøker. Historien er, langt ifra overraskende, noe jeg absolutt elsker.

 

Leste også gjennom de 11 bøkene i Wheel of Time-serien før det, og irriterer meg litt over "slutten" i bok 11.

Må Rand bli skada hele tiden, eller? Iikke nok med at han er delvis sinnsyk, kvalm hver gang han bruker magi og totalt paranoid på alt som går, men skal han også bli delvis blind og miste en hånd? Bah!

 

 

Før det? Da var det vel The Black Jewels-triologien som fikk gjennomgå, av Anne Bishop. Svært gripende historie, felte faktisk noen tårer, og.

Når Daemon SaDiablo får vite at jenta han har ventet på i hele sitt liv har forsvunnet(dødd), bryter han og lesere sammen. Sterke saker.

 

Lenke til kommentar

Stine: Mye sheriffer, blod etc. etter det jeg har lest. Ikke noe som vanligvis lover godt, men dette er jo knallgode bøker.

 

Leste i går «French Revolutions» av Tim Moore, en herlig satirisk fortelling om en ikke akkurat topptrent brite som fikk for seg at han skulle sykle Tour de France-ruten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...