Gå til innhold

Spørsmål ang plasseringer av høytallere


Anbefalte innlegg

Det jeg nå vurderer er å gå til innkjøp av høytallere. Men det jeg lurer på er om hvordan lyden kommer til å bli når jeg har rom med bare murvegger i. rommet måler 3,6x4.05 (14,5 kvadrat) og det er også belagt med fliser på gulv. Vil dette ødelegge mye av lyden fra anlegge eller har det ikke noe spess å si om det er mur/tre eller hur?.

 

Hvis noen føler for det kan de også fortelle meg litt om de forskjellige seriene til Cerwin Vega. :) E-series,V-series, Classic o.l. Og eventuelle anbefallninger til et rom på denne størrelsen.

Endret av eln
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Cerwin Vega høytalere har aldri vært noe bra, de lever mye bass med det er alt,

du vil få mye mere igjen ved å kjøpe noen gode små høytalere. Passer også

rommet ditt bedre.

 

Plassering:

Lik avstand mellom bakvegg og side vegg

Lytte posisjonen skal være slik at øret er på høyde med diskanten. Avstanden

til lytte posisjonen skal være avstanden mellom høytalere, rett ut fra den

horisontale linjen høytalerene står på...

Lenke til kommentar

Jeg vet at Cerwin Vega ikke har særlig fin lyd. Men nå har jeg lyst på noe som trøkker skikkelig. Har hatt ett par "finhøytallere" fra jbl (6 1/2") i ett halvår nå. Fin lyd men lite bass. Så du mener at murvegger ikke skal ødelegge for å ha ett anlegg der?

 

 

Edit; Skal ha pc'en på samme rom som anlegge. Ang det så lurte jeg på om dere anbefaller meg å kjøpe en cd spiller eller kjøpe ett PCI kort for å stappe inn i pc'en å kjøre cd'ene derrifra?

Endret av eln
Lenke til kommentar

Trodde det var svært negativt med mur jeg :D .

 

må inrømme det frister litt med JBL NORTHRIDGE E-100. Har bekjentskaper på hi-fi senteret så jeg skal høre om han har ett godt tilbud å gi meg. Er det sånn at alle "er imot" Cerwin Vega?

 

EDIT; Det har jo seg også sånn at Cerwin Vega har forskjellige serier. V-Serien er etter det jeg har lest Økonomi serien. Hviken hadde du Morten K?

Endret av eln
Lenke til kommentar
Du vil nok få knallyd i det rommet der,siden både vegger og gulv er "dødt".Kjøp deg et par JBL Northridge.Jeg har et par E-90 selv og de rocker! Cerwin-Vega har jeg også hatt og anbefaler de ikke til noe annet en basskåte fjortiser.

Et rom med fliser på gulvet er ikke mye dødt...

Lenke til kommentar
Har planer om å kjøpe en NAD C372 Integrert forsterker.

Btw. flisene er lagt på murgulv ja.

Stå i rommet og knips/klapp. Hvis du hører et lite ekko er det ikke spesielt gunstig å ha høyttalere i det rommet.

 

Du kan kjøpe et stort teppe og legge forann høyttalerene. Det vil hjelpe.

Lenke til kommentar
Selvfølgelig vil det jo bli ekko, Dvs at det ikke er særlig gunstig å ha høytallere.. ? :(

Ehh, nei. Da vil du jo kunne høre samme ekko når du spiller musikk.

 

Alt som kan bryte opp og dempe lyden er gunstig å ha i rommet. Tunge gulvtepper, duk på bordet, stor sofa, tunge gardiner forann vindu osv..

Lenke til kommentar

Vurder Klipsch hvis du vil ha høyttalere som sparker. Det eller JBL ville jeg gått for skulle jeg bytta høyttalere igjen. Sjelving Vega er noe f=#¤=#¤= papp kasser som låter imponerende når du drar på i 20 sekunder, etterhvert oppdager du at det er ikke musikk du hører på men romling. Tung og kontrollert bass får du ikke uansett hvor fete høyttalere du kjøper, hvis du har en pingle forsterker som ikke er strømsterk nok. Fortsatt en del som ikke har fått med seg at de fleste som sprenger høyttalere gjør det med for små forsterkere, ikke fordi forsterkeren er for kraftig. Danske lyd og hifi tyna Dali 107 for flere år siden med en PA forsterker og Donna Summer! De kjørte 2x200 watt, 2x400 watt (var høyt), 2x800 watt (rimelig høyt låt ikke akkurat pent lenger), 2x1600 watt (brant spolen på høyttalerne etter 15 min) og til slutt 2x3200 watt som blåste de umiddelbart. De høyttalerne er oppgitt til å tåle 200 watt....

Lenke til kommentar

Mur og fliser er dødt (klin umulig å få det til å vibrere), men absorberer SVÆRT lite lyd. Derfor kan du ende med en akustikk fra helvete, alle vet jo hvordan akustikken er i bomberom etc. Ultimate akustisk er jo "egge-kartong"-mønster som bryter opp lydbølgene slik at de dør ut.

 

MDF er et dødt materiale (ingen bevegelse), men høyttalerne isoleres innvendig for at lydbølgene ikke skal reflekteres, men absorberes.

Endret av Audiophil
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...