Gå til innhold

AMD64 fryser i spill..hva er beste løsning ?


idos

Anbefalte innlegg

Etter å ha oppgradert systemet mitt fra XP2000+ til athlon64 3000+ har jeg fått en betydelig økning i FPS. (over to ganger økning) Det som er "litt" irriterende er at med jevne mellomrom fryser spillene i et brøkdel av et sekund.. Med mitt gamle system skjedde ikke dette.

 

Jeg har disse komponentene.

 

Asus K8V hovedkort http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=123632&cks=PRL

AMDAthlon 64 http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=122903&cks=PRL

TwinMos twister pc3200 CL2 http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=120096&cks=PRL

Power Color Radeon 9600 pro EZ http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=120317&cks=PRL (snart x800 pro)

 

Og jeg bruker min gamle HD :scared: en IBM ATA100

 

Jeg ser at HD jobber heletiden og lurer på (er 90% sikker) om dette kan være årsaken. Leste også om problemer med kontrollerene

 

"Hvis VIA har noen planer om å kunne konkurrere mot NVIDIA så er de nødt til å få orden på sine USB- og harddiskkontrollere. Problemet her er ikke bare at kontrolleren ikke er like rask som konkurrentenes, men også at man kan oppleve at hele systemet kan være mer eller mindre låst så lenge man har høy last på en av enhetene, selv om CPU-en ikke er særlig belastet. Ryktene skal ha det til at nye uoffisielle beta-drivere langt på vei skal løse disse problemene, men VIA har en stor jobb foran seg med å gjenopprette brutt tillit til gamle kunder." Sitat fra nForce 3 250 testen på hw.no

 

Har noen opplevd det samme ? Hva kan jeg gjøre ?

 

Tenker på å kjøpe mer RAM så det blir mindre HD trafikk (?? hvis de blir det..)

eller på å kjøpe en SATA disk..

 

noen ideer ?? (Vet noen om disse uoffisielle beta-driverene)

..

 

På forhånd takk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

amd 64 emulerer også 32 bit så dette er ikke problemet. mange kompiser som kjører amd 64 uten problemer

 

 

det du kan gjøre sjekke etter bios oppdateringer til det kortet sjekke om det løser saken

 

2 finn ut om denne amden har ett varme problem med å sjekke i bios etter du har belastet cpuen en del sjekk også bare idle temperaturen i tillegg. (nb bios gir ikke altid riktig verdier)

 

3. vis det ser ut som den er en smule varm så kan dette være problemet referer til en kompis som har akkuratt det samme problemet med en barton når den blir for varm så fryser den pcen.

Lenke til kommentar
Det som er "litt" irriterende er at med jevne mellomrom fryser spillene i et brøkdel av et sekund..

 

Det som kan skje er at når hastigheten på prosessoren byttes så fryser systemet en brøkdels sekund. Dette skjer om du bruker den Cool'n Quiet teknologien, men kan slås av i biosen.

Jeg må riktignok inrømme at jeg aldri har opplevd det i et spill, men har avogtil merket det når jeg ser introen og hastiheten økes.

Dette er selfølgelig bare spekulasjon fra min side, men er et alternativ til harddiskløsningen hvis du ikke åpnår noe ved å oppgradere drivere.

Lenke til kommentar

DEfragmentering mener du?

 

En kamerat av meg som har kjøpt mye av det samme som du har har samme problemet. Finnes mange bra forslag her, men en ting er sikkert... harddisken din skal ikke jobbe hele tiden. Det er rett og slett feil. Enten har du for lite minne, ellers kan det være noe galt med minne innstillinger i windows...

Lenke til kommentar

Ser at du har formatert disken og løst problemet, men hvordan har du satt opp HDn din.. står den på samme kanal som feks en HD nr to eller en CD-ROM? Om disse enhetene ikke får DMA så kan du også oppleve slike fenomen fordi CPU må plages unødvendig mye av lesing og skriving fra IDE kontrollere. Når du installerte på nytt vil nok XP (om det var det OSet du kjørte) ha satt enhetene til DMA.... sjekk det uansett..

Sterkt fragmenterte disker er også noe herk.. he he.

Lenke til kommentar

HD står på IDE primary (Ingen SATA på meg.. :no: )

 

DVD og DVD+-RW står på secoundary..

 

Har TwinMOS twister og det går bra.. selv om jeg ikke får tweaket rammen.. så lenge alt står på [AUTO] kjører den glatt..

 

[edit] C: var så fragmentert at XP anbefalte meg å defragmentere rett etter at den var ferdig å defragmentere. ?? .. XP klarte ikke å defragmentere disken skikkelig.. :roll:

Endret av idos
Lenke til kommentar

Idos:

Hvor mye ledig plass var det på disken? Har du veeeeeldig mange store filer som er meget fragmenterte og under ~10% ledig plass så blir det ofte litt problemer for defragmenteringsprogrammet å jobbe (spesielt om disken er litt liten).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...